Mám 12 rokov a vážim 65 kg
Ahojte odmala som mala väčšiu postavu rodičia a hlavne starí rodičia mi dali dopriať.Od škôlky som mala rôzne narážky typu "tučibomba" atď. Aj v škole hovorievali "tučko" aj na sociálnych sieťach.Mam 65 kilo a mám 12 rokov a som pomerne vyššia mám 165 CM niesom až nezdravo tučná,ale len kúsok väčšia.Prosim dajte mi niake tipy a tak, lebo tie narážky ma budú asi prenasledovať do rakvy.

@viikkki ❤️
@viikkki máme doma bežiaci pás tak skúsim pocvicit
@belbel veď viete aký sú rodičia no.... povedia svojmu dieťaťu že je stále krásne štíhle aby nemali doma dieťa ktoré je v depresiach no....
Ja vám tu pridám niake fotky tej speváčky
@anonym_girl123 okej, jasné, ale skus to tak, že predsa len chceš zdravšie jesť napríklad, že chceš skusit niečo nové a nájdi si nejaké fajn šaláty, alebo recepty, čo by ti chutili, povedz, že sa teraz chceš viac hýbať, že teraz máš školu online a pohybu je tým pádom menej a ze tým aj zabiješ nudu, hm? A s bežiaci pásom máš dobrý nápad 🙂
@belbel s tou zdravou stravou to až tak není zle ale mohlo by byť že by som si na ranajky dala cereálie s jogurtom, na obed napriklad cestoviny a tak(alebo rybu mäso ) a na večeru šalát?
@anonym_girl123 to ti tu nejdem veľmi radiť.Cereálie, ak sú nejaké tak možno bez cukru pridaneho a jogurt ak tak biely, radšej si dat ovocie. A teda skôr tak, že ovocie doobeda, poobede skôr zeleninu a áno na tu večeru bielkoviny a šalát - alebo upravená zelenina by bola vhod. Môžeš zmenšiť prílohy k hlavným jedlám a časť tiež nahradiť zeleninou. Niekedy si dat jedlo také, čo nevyžaduje prílohu. Alebo s každým jedlom fakt si dat aj zeleninu. Jedlá skôr nezapravene s múkou, týka sa aj polievok, nie smotanové omáčky, recepty skôr neprekombinovane... Ale nesmieš hladovať!!!
@anonym_girl123 v tvojom veku neobmedzuj potravy len výmena za zdravšie varianty - ovsené vločky s mliekom / bielym jogurtom sú super a sú zdravé ale výživné (na hrnček mlieka 3 polievkové lyžice približne ) ja si na to dávam trošku škorice... Mozzarella je zdravý syr a má veľa bielkovín. Potraviny bohaté na bielkoviny sú dosť dôležité pri formovaní postavy.... Namiesto ochuteného jogurtu si daj napr odtucneny tvaroh, dáš do neho trocha vanilkového cukru/džemu podľa chuti - takto má oveľa.menej kalórií ako klasický jogurt ale oveľa výživnejší. Daj si dostatok ovocia čerstvej zeleniny, obmedz jedine sladkosti alebo pražené jedlá , sú šaláty s mozzarellou, šunkou / mäsom alebo aj bez... Ak máte pás na behanie tak.to určite vyuzi... Zarad aspoň nejaký pohyb - ideálne každý deň sa poprechádzať aspoň pol hodinku - to môžeš aj teraz cez obmedzenia... Ale zdravších receptov je plný internet... Ryby , kuracie mäso, morčacie mäso sú menej mastné napr. Ideálne dusené ...
@anonym_girl123 Môžeš zmenšiť porcie, ale to vieš ty, koľko mávaš jedla, takže to si sama vyhodnot. NEVYHLADUJ SA, ale bude fajn, ak ti medzi jedlami vytrávi a nebudeš pomedzi to jest. Pi čistú vodu, jedz v kľude a dobre jedlo rozhryz 😆 Smajlika som dala, lebo to znie smiešne, až poučné, že dobre rozhryz.... Ale chápeš! No a ešte som nenapísala, že si nemyslím, že to je s tvojou váhou tragické, myslím, že si v pohode, ešte sa budeš trosku vyvíjať, postava sa bude ešte meniť, radšej toto ber hlavne preventívne do budúcna, že si dáš pozor😉
@majamat ani mne🤷♀️, bud je vysoko inteligentná, alebo nemá 12
@eriksonka1234 mám 12 mozete sa spytat aj rodičov 😂😂
@anonym_girl123 hmmm, nechceš ísť študovať SJ? Tvoje vyjadrovanie aj gramatika, celková štylistika je na veľmi dobrej, až vysokej úrovni. Zrejme veľa čítaš 😉
@eriksonka1234 aj deti v 12tich mam neter ktorá má 12 ja mam 21 a teda poviem vám ze niekedy mám pocit ako by som sa rozprávala s rovesnickou je dosť vyspelá ako väčšina dievčat v dnešnej dobe v ich veku
@vulka no ty si riadna krava.. a tie co ta lajkli tiez.. vsetky do jednej... videla si uz 12 rocne dievca 65 kilove? asi nie.. ale vies ty vobec ze dievca v 12. rokoch je uz niekedy od 9 rokov menstruujuce?? ma prsia mozno vacsie ako ty... a zadok oblejsi.. ale urcite nie obezita.. ty sprosta
@anonym_girl123 bezecky pas je fajn.. skus ale tiez to neprehanaj.. zacni pravidelne rychlou chodzou.. na pase.. staci aj 15 min. dene..daj si sluchadla a uzi si to.. neskor pridas na 30 minut.. v strave sa velmi neobmedzuj.. mozno menej sladkosti a sladenych vod.. ale aj kolacik si sem tam daj... zasa dieta v tvojom veku nie je vhodna a asi u ani jednej z nas nezabrala.. skor zdravsie stravovanie.. mam v okoli deti v tvojom veku a lekarka im povedala ze staci obmedzit sladkosti a sladene vody a viac sa prechadzat..nepokoz si metabolizmus nezmyselnou dietou
Vaha je len cislo ( nemusis vobec vyzerat - prisebe ), pretoze mozes mat aj tazsie kosti. Za dalsie, si vo vyvine - este aj porasties. Ked sa necitis dobre, staci len sa viac hybat aj prechadzka - dietami sa netrap. Cim skor si urobis zdrave navyky ( teda co sa sportu tyka ) tym lepsie pre Teba do buducna 🍀. Drzim palce
@anonym_girl123 mäso so zeleninou ti dá určite viac, ako mäso so zemiakmi, ryžou, alebo inou sacharidovou prílohou. Skús si pozrieť niečo o delenej strave, je postavená na kombinácií skupín, ktoré su spolu ľahko stráviteľné. To je iba rozumná úprava stravy, prospešná pre zdravie aj kilá. Určite nezačni držať diéty, s tým si môžeš ľahko zničiť metabolizmus a potom zbohom chudnutie. Okrem toho je dávno dokázané, že diéty fungujú iba krátkodobo a akonáhle sa vrátiš k normálnej strave, priberieš ešte viac
@rainee ano Ariana grande
@anonym_girl123 ty nepotrebuješ chudnúť ved si akurát možno tak 2kg 😅
@anonym_girl123 tvoja postava je fajn. Moja dcéra teraz cvičí.. Ale skôr spevňuje.. Billy blanks... A potom 65 kíl a 65 kíl je veľký rozdiel.
Moja dcéra má 11r, 160cm, 48kg, topánky 39. Je skôr chudsia ale nie vyslovene chudá. Vyzerá podľa mňa minimálne na 13r. Neviem si predstaviť aká bude vysoká za pár rokov a či ešte zoženiem pre ňu dáke topánky 🤷♀️ Je to tak, dnešné deti sú oveľa vyspelejsie.
A k tým foto co si včera pridala, vôbec nie si tučná aj keď ta vaha 65kg sa mi zdá veľa, podľa fotiek by som tipovala dosť menej. Ale ja som tiež vždy vážila viac aj keď som bola chuda 😉

@viikkki ❤️