Mám 13 rokov a cítim sa psychicky zle
Ahojte, ani neviem aký dať názov a ako to tu napísať. Mám 13 rokov a cítim sa veľmi zle v hlave to mám uplne pomiešané mám sebevraždné myšlienky, myslienky typu čo tu robím prečo tu som, že môj život nema zmysel bolí ma srdce nechápem ako to je možne a silno mi bije. Niesom štastná neviem sa dobre rozhodovať, stále mám v hlavne iba zlé myšlienky. Citim sa ako keby vo mne uplne vymrelo stastie. Keď si to tak vezmem nič mi není ale vo vnútri sa cítim strašne. To isté sa mi stalo v lete v auguste ale dialo sa mi aj to že som vôbec nemala chuť do jedla, a jedla som veľmi málo a nič mi nechutilo. Prešlo to po týždni toto trvá skoro už mesiac najhoršie je to v noci a poobede keď som doma zo skoly. Taktiež sa doma zvyknem hádať z rodičmi čo mi je dosť ľúto už fakt neviem cítim sa ako vyhorena. Nevidím zmysel života nemám dobré známky aj keď sa snažím a ucim.Nikomu som to nepovedala veľmi ma to trápi niekedy som takých ludi odsudzovala že si vymýšlajú pre pozornosť atd. Ale teraz vidím že aj keď mi skoro nič není cítim sa strašne. Najradšej by som sa zbavila všetkých svojich starostí a ukončila to😕
116111 tam sa môžeš zdôveriť bezplatne
@aandrea9 Autorka ti už napísala, že nemôže ísť za školskou psychologičkou, lebo k tomu je potrebné súhlas- povolenie od rodiča. A to nemá. Keď niekomu chýba láska, to neznamená, že mu nechýba aj horčík. A k horčíku sa dostane ľahšie a rýchlejšie ako k psychologičke. Pozri tu: https://zdravoteka.sk/magazin/ucinky-magnezia-h...
Citujem: Horčík (alebo magnézium) je minerál, ktorý potrebuje každá bunka v tele. Je pre náš organizmus nepostrádateľný o to viac, keď sme vystavení stresu. Z tela sa v tomto prípade vylučuje viac horčíka, a preto je potrebné dbať na jeho dostatočný príjem. Jeho dostatok v organizme je dôležitý pre naše fyzické i psychické zdravie. A tu hrá dôležitú úlohu tiež vitamín B6. Nielenže pomáha bojovať s únavou a vyčerpaním, podporuje energiu a našu psychiku (podobne ako horčík), ale zároveň pomáha aj prieniku horčíka do vnútra bunky. Tým zabezpečuje účinné využitie horčíka v organizme.
@aandrea9 Akože už nebuď trápna. Ja čítať viem a videla som to. Je to vždy o ľuďoch. Ak jej mama vyslovene si to neželá, tak čo? Ako to budú doma riešiť? Ak má psychologička naplnený program na ten deň a nemá na ňu hneď čas, tak čo? Všetci sa riadia podľa micickinej psychošky? Môže to vyskúšať.
Tu konči každá sranda. Okamžite povedz mame že potrebuješ detskeho psychiatra. Este treba isť za detským nech ti spraví odbery. Syn mal taketo stavy a nepracovala štitna žlaza.
Puberta, nejaký mamin nový chlap a k tomu maly brat - no čistá paráda! Okrem iného to môže byť aj nedostatok železa, depka ako vysita. Puberta je u mnohých náročná, ci pre deti ci ich rodičov- toboz cudzích partnerov.
Ja som bola v obdobnej situaci, naši boli vtedy krátko po rozvode, k tomu cudzi chlap ako novy priatel mamy.
Moje známky jajaj vtedy... Nálada- no pretvarovať som sa, no maká som šťastie na kamaratky.
Nemala som však až také myšlienky o ukončení ako ty. Ak neskôr obcas áno, nastvane som si povedala, ze som sa nenarodil na to aby som si ten život neuzila. To teda nie!
Kludne chod k tej školskej psychologické, všetko jej povedz. Ak sa ti nedá hovoriť otvorené- napíš jej to, nech si to prečíta. Aj to magnézium si kúp, v lekárni sa spýtaj na dávkovanie pre seba, nič tým nepokazis.
Bolo by super aj urobiť krvné testy koli zelezi a inému. Železo, pokial mas ôk môže narobiť strapaté, pokial ho berieš extra. Tie varianty bez vedľajších účinkov sú drahé, na to asi peniaze mat nebudeš.
Rozhovor s tou psychologickou ta posunie ďalej a nájdete spolu riešenie.
Ja som bola v 14stich, vzhľadom na situáciu pevné rozhodnutá zmaturovať a odist z domu. Sústredila som sa pri tom všetkom na učenie práve. V prvom ročníku na SŠ som mala z jedného predmetu na polroku 4ku. Denne som sa učila, venovala sa tomu. Na konci roka som bola na 1tkz. Učiteľka mi ju nedala, len dvojku, ze by to blbo vyzerali zo 4 na 1 ta polrok!
Nevadí... Mbe práve to učenie pomohlo presmerovať pozornosť a sústrediť sa na úspešný koniec školy. Vedela som, ze minimálne maturitu mat musím aj keby tanky padali. Tak aj bolo. Počas 4 ročníka som si našla pracu ako aupair a 2-3 týždne po maturite odchádzala do zahranicia pracovať. Mna držala nad vodou predstava, že ididem po skole a už bude len lepšie. Stalo sa. Viem, ze sa ti to do 18 -19 rokov možno zdá ako večnosť. Niekedy sa čas viedol hrozne, akoby stal. Ale ubehlo to. Neboj, bude lepšie nevzdávaj sa. Známky sú ken čísla ake vedia pomôcť. Si v blbej situacii, mana ta určite kubi, aké tiez ma tohoczrejme veka. Možno jej psychologička dokáže otvoriť oči a začne vnímať, ci sa s tebou deje. A ako ti písala pani vyššie, kludne to môže byť aj ta štítna žľaza, si v strese. Tam zaberie liečba a tiež bude zase lepšie. Pekný večer a držím ti všetky palce, nech ti je čoskoro lepšie 💖
@svetlonos ďakujem a ano zvyknem byť v strese

@loliki tomu dieťaťu chyba láska, porozumenie a opora. Nie vitaminy a minerály.