icon

Mám 14. Je vzťah s 12-ročnou v pohode?

filip1239999
20. okt 2023

Ahojte. Mám 14 je vzťah s 12 ročnou v pohode? Neviem aký mám mať nato názor lebo niekto hovorí že to je v pohode a niekto že nie. Čo si o tom myslíte vy

Strana
z2
elenka.k
23. okt 2023

@zafir01 vidíš , my o mesiac budeme 20 rokov v manželstve 🙂 ooo okrúhlina

medda_beda
23. okt 2023

@elenka.k Je to úplne jedno 🙂 nedá sa to porovnávať.Každý dospieva inak a každý sa rozhodne podľa vlastného uváženia.Všetci tí ľudia žijú v partnerstvách, manželstvách, majú plánované deti.Neexistuje manuál kedy je to správne.Ide len o to, že či je to so správnou osobou a obaja to tak cítia.A hlavne pod 15 je to nezákonné.Nič však nezaručuje, že vzťah vydrží ani pohlavná abstinencia.Ľudia si nemusia vôbec sadnúť a to vie človek zistiť aj pred 20tkou.Nie je to v ničom iné.

elenka.k
24. okt 2023

@medda_beda tak tak ...

vulka
24. okt 2023

@filip1239999 A už ste súložili?

bimbambim
24. okt 2023

Mám 12 ročnu dcéru a neviem si predstaviť že by s niekým chodila.Vsak vyzerá na 10 nie na 12 .áno povie že ten chalan sa mi páči ale nič iné.Radsej sa uc do školy.Na ostatné máte čas a poriadny

zafir01
24. okt 2023

@bimbambim vidíš ..a môj 12 r syn vyzerá fyzicky a aj mentálne ( má to od psychologicky ) na 14-15 . Je to veľmi individuálne

mondolina
24. okt 2023

@zafir01
aj môj mal 13 keď začal vzťah 😉 ona má o rok viac.
teraz už bude rok čo sa spolu stretávajú a je im spolu dobre, je spokojný, vyrovnaný, zlepšil sa v učení.
prečo by som im to mala zakazovať?

mondolina
24. okt 2023

@elenka.k
na základnú chodia aj 15 roční, predtým boli v prvom ročníku na strednej.
a veru moja sesternica už začala v 14 tich.
pred 30 timi rokmi🙈

thoughtfulweirdo
24. okt 2023

Keby romantické pocity mali prichádzať až s nejakou konkrétnou úrovňou mentálnej vyspelosti, z komentárov je zjavné, že mnohé komentujúce by mali ešte dlho čakať 🙂 takže nevidím problém, kľudne sa spolu v 12 rokoch stretávajte vonku, na kofole, v kine, koľko vám rodičia dovolia, občas sa chyťte za ruku, obíjmite a cmuknite si na líčko.

zafir01
24. okt 2023
medda_beda
24. okt 2023

@bimbambim Toto tu často čítame aj o 17 ročných a ja tomu verím, že si to niektoré nevedia predstaviť.Ja som v 18 bola dospelá žena a moja sestra vyzerá ako absolventka ZŠ.
V 12 som frajera nechcela, v 14 mi to prišlo už úplne normálne.A nedokázala som to nijak ovplyvniť.Poznala som však dievčatá ktoré randili skôr a tak vyspelo ako vyzerali v 17 tak vyzerali aj v 12.Či to bolo rozumné už všetky vieme 😂, ale čo už, všetci vyrástli, prežili, neotehotneli.

elenka.k
24. okt 2023

@mondolina 😨 podľa mňa také, čo skoro začnú sexovať, neužijú si tú pravú mladosť, nepíšem, že ja som bola do 18 panna ale 14 je skoro

bimbambim
24. okt 2023

@medda_beda tak ešte v 14 by som prizmurila oči 😂ale keď si spomeniem na to keď som mala ja 14 tak ešte som bola nevyzrete decko ani som nepomyslela mať frajera.stacil aby prešiel rok a už bol aj frajer.mam 14 ročného a 12 ročnu zatiaľ sú v tomto tak trochu blbi a zatiaľ nemajú ani čas riešiť že mať frajera .dávajú prednosť tréningom a súťažiam.ale snáď príde aj na frajerov a frajerky 😅

elenka.k
24. okt 2023

@thoughtfulweirdo s romantikou to nemá nič spoločné ..
ja mám už 15 ročnú slečnu a teda si neviem predstaviť, nevedela by som sa s tým zmieriť / myslím ten sex ... / veď počkaj, keď budeš mať staršie deti tiež sa zamyslíš, či bude v pohode sex na základke ...

mondolina
24. okt 2023

@elenka.k
tak je dlhodobo vydatá, jej muž je jej druhý partner, a majú pekné manželstvo.
prečo by si neužila mladosť? čo je užiť si mladosť?

elenka.k
24. okt 2023

@mondolina počkaj teraz som trochu mimo, dlhodobo vydatá, má druhého partnera
- to určite už nebude mladá ....
Mladosť - spoznávanie sa, randiť, disco, škola, spoločenské zábavky, výlety ... mladosť nie je iba o sexe - hoci ako tak čítam, niektoré to tu berú ako samozrejmosť, fakt, by som bola zvedavá, či by nezmenili názor, keby sa to konkrétne to týkalo jej dieťaťa ?
Vlastne nech si každý robí čo chce, keď chce dovoľovať svojim deťom ...,
mne sa určite nepáči, žeby 13 roční už mali sex. A potom to tak aj vyzerá, že deti majú deti.

mondolina
24. okt 2023

@elenka.k
má 45 rokov
tiež ti veľmi nerozumiem.
jedno predsa nevylučuje druhé.
aj mladosť aj sexuálne žiť od 15 napr.
a nie neschvaľujem sex maloletých.

medda_beda
24. okt 2023

@bimbambim Dnešná generácia je práveže úplne iná, ja som s deťmi v kontakte každý deň a väčšina ani po 18stke nerieši nejak druhé pohlavie.
Tí čo randia to tak cítia a s tým sa urobiť nič nedá.Je to prirodzený vývoj a je u každého iný.
Pre niekoho skoro, pre niekoho nie, ale v stredoškolskom veku je už aj sexualita prirodzená, druhá vec je zodpovednosť a čo všetko s tým prichádza, ale ak sa človek na to cíti tak či sa to niekomu páči alebo nie z biologického hľadiska to skoro nie je kedže sex slúži na rozmnožovanie a to je jeho hlavným účelom.

Takže deťom treba hlavne vysvetliť, že to nie je len zábava a hlavne im opakovať, že nátlak druhého pohlavia nie je láska, ale využívanie.

medda_beda
24. okt 2023

@elenka.k Prečo by si neužili mladosť? Skôr sa tu sťažujú ženy ktoré mali prvého partnera, sú s ním dlho a nevedia čo je to užívať si sex lebo partneri
si musia aj fyzicky sadnúť a nedá sa to zmeniť ak to nefunguje. Nepoznám žiadnu ženu ktorá by začala skoro a niečo by ľutovala pokiaľ samozrejme neotehotnela, ale vo vyššom veku to už neľutujú.Možno len ak jej nejaký zakomplexovaný exemplár niečo vyčíta ktorého spoznala po 30tke a on dúfal, že bude jej prvý.

Sex by sa mal prestať preceňovať.Je to taký istý fyzický kontakt ako bozk a človek by mal celý život prežiť s osobou s ktorou je naozaj šťastný aj keby to mal byť neviem ktorý partner.Viem, že mnohé nebudú súhlasiť, ale nešťastné manželstvo nie je žiadna výhra a ľudia sa musia spoznať aj po sexuálnej stránke.Naraziť hneď na prvého partnera je skôr šťastie a musia to tak obaja chcieť aby spolu aj vydržali a to človek nikdy nevie dopredu.

medda_beda
24. okt 2023

@elenka.k Poviem ti tajomstvo, ty sa vôbec nemusíš dozvedieť o sexuálnom živote svojich detí nech máte akýkoľvek úprimný vzťah.
By si sa divila koľko rodičov si myslí o svojich deťoch, že ešte s nikým nikdy neboli a tie deti sú už dospelí ľudia zo slušných rodín, majú vzdelanie a do dnešného dňa nemajú deti alebo ich to čakanie na zodpovednosť a ideálny vek doviedlo až k neplodnosti.
Kedysi ľudia mali deti pred 18stkou a boli oveľa vyzretejší.Dnes ľudia dospieť nemusia a preto žijú bez zodpovednosti.

thoughtfulweirdo
24. okt 2023

@elenka.k Samozrejme, že ide o romantické city aj v tom veku. O sexe píšeš len ty, nie 14 ročný autor. Ja som mala takého "frajera" v 12, vodili sme sa za ruky po meste, odprevadil ma domov a dal supertajnú rýchlu pusu 😄 predstav si, že so sexom som čakala do 18.

babydesire
25. okt 2023

@elenka.k to je pravda 🙂 je to aj premma desive kedze uz som matka...ale zasa vystrkovat ukazovaky ze "nono no" ako v stredoveku a tvarit sa ze randit sa ma a moze az s ked uz je obcanak aspon chvilu v kapse, tiez nam dnesna mladez nebude akceptovat..vsetko odtial potial.. naozaj sex na zakladku medzi deti nepatri, ak iba do ucebnic sexualnej vychovy

Strana
z2