icon

Mám 15 a frajer 19 rokov. Jeho rodičia nám zakazujú vzťah

anicka779
3. jan 2023

Ahojte, potrebovala by som jednu radu už ozaj nevieme, čo máme s tým robiť 🙃 takže mám frajera vo februári má 19 a ja som mala skoro pred mesiacom 15 rozumieme si, ale problém je v tom, že nie mojim rodičom to vadí, ale môjho frajera rodičia... moji rodičia sú s tým v pohode vedia, že sa máme proste radi a že dneska je normálne, keď má 15 ročné dievča chalana. Horšie je to u ňho. Jeho rodičia nechcú, aby mal dievča, pretože chcú, aby išiel po maturite na výšku a keby sme spolu, tak vraj by to zanedbával, čo vôbec nie je pravda... aj tak idem budúci rok na strednú a budem mať toho veľa, takže nie je dôvod, aby sme obaja nejakým spôsobom zanedbávali učenie alebo čokoľvek iné.. poznáme sa už vyše 2 rokov a bola by som fakt rada, aby sa s tým už zmierili, keď je už dospelý.. hlavne, že povedali, že keď bude mať 18, tak môže mať vzťah.. tak ich naozaj nerozumiem a ani mi nedali žiadnu šancu, aby ma spoznali.. a to mi na tom vadí najviac.. neviem no, ak máte nejaké nápady alebo, že ste si tým tiež prešli, tak budem vďačná za správu..

adriana2109
3. jan 2023

So snúbencom sme spolu od mojich 16 on mal 19 jeho rodina hlavne mama mala odzaciatku rovnaký názor ako rodičia tvojho priateľa. Môj snúbenec študoval na VŠ počas celého nášho vzťahu. Posledné 2 roky počas jeho štúdia sme už spolu bývali v podnájme. Tiež bolo okolo toho reči zo strany jeho mamy. Ale my dvaja ako par sme to všetko zvládli úspešne doštudoval a v septembri sa po 7 rokoch vzťahu budeme brať. K jeho mame len toľko nemusela ma vtedy,robila nám naprieky a teraz sa strašne tvári ako ma zrazu akceptuje pritom je to len pretvárka. Ak ti mám poradiť skús im ukázať,že si zodpovedná a možno zmenia názor a ak nezmenia kašlite na nich 🙂 ak spolu máte byť tsk spolu budete 🙂

katkine_terapie
3. jan 2023

@anicka779 pred mesiacom si mala 15, uff no ani sa necudujem jeho rodicom, ze maju strach. Predpokladam, ze sa stretavate dlhsie ako mesiac. Rodicia nevedia na 100%, ze spolu nespavate/nespali ste (a iba sa spolu radi pozerate na hviezdy) a ci ich synovi nehrozi teoreticky napriklad toto: "Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov."

sheila121
Odpoveď bola odstránená
roja01
3. jan 2023

Clovek na dennom studiu VS je vacsinou zavisly na financiach rodicov. Darmo je dospely, musi brat ohlad aj na nazory rodicov. Mudri rodicia priamo vztah nezakazu, ale vysvetlia a predpokladaju, ze ich dieta intimny vztah minimalne oddali a plne sa bude venovat skole. Takze nie je pravda, ze ked je clovek dospely, moze si vzdy robit co chce.

oliva276
3. jan 2023

Tebe možno imponuje, že sa o teba zaujíma dospelý muž, avšsk on pôjde o trištvrte roka na vysokú, rozšíria sa mu obzory a zrejme pochopí, aký nezrelý bol váš vzťah.

rony2255
Autor odpoveď zmazal
elenka74
3. jan 2023

Mám syna a keby mal v 19-ich takúto mladučkú priateľku, vadilo by mi to. A tiež mi by vadilo, keby moja 15-ročná dcéra začala s niekým chodiť, je to len otázka krátkeho času, kedy spolu začnete spávať @anicka779 Skôr sa zameraj na školu, kamarátky, svoje záujmy, sexu si v živote ešte užiješ až, až.

svetlanka111
3. jan 2023

Uf zeny som jedina divna?v 15stich som mala frajera 18rocneho, aj zs som dokoncila aj strednu som dokoncila aj vysku popri praci som zvladala a nie neotehotnela som..ja neviem podla mna to nie je az take divne..akoze my ked sme chodili von takze drviva vacisna 18-19r mala moje spoluziacky a vweuze niektori su spolu doteraz (cca 19rokov)a fakt nikto nikomu asbolutne nic nezakazoval ani rodicia doevcata ani chlapca…
Ja neviem na jednej starne tu 3-4-5–6 rocne deti obliekate ako 17 rocne, v 9r crop topy do skoly a v 15 frajer je uz divne..a teda nechapem co im moze vadit ked ma 19r je to uz dospely clovek..kludne by mohol ist na vysu na intrak tam spoznat aj 14r a tahat to s nou cele 4r tak aby o tom rodicia nevedeli🙈sak troska dovery..a keby ten 19r priniesol 19r vysokoskolacku kazdy piatok opitu to uz by bolo fajn?

monuska112
3. jan 2023

@svetlanka111 niesi divna a som rada ze su medzi nami aj normalne matky , co si neamienaju kontrolu a moc s laskou a ochranou 👍

sparrows
3. jan 2023

Ja sa skôr divím, že to nevadí tvojim rodičom. Len teraz si mala 15 a máš 19-ročného frajera? Radšej si nájdi niekoho vo svojom veku… a hlavne sa sústreď na školu🙈

lalenka33
3. jan 2023

@anicka779 skoro pred mesiacom si mala 15, on bude mať 19. Nemám nič proti tomu, keď majú 15 ročné deti vzťah, ale aby si maturant začínal s dieťaťom na základnej škole mi príde fakt divné. Ešte si to viem predstaviť pri chalanovi, ktorý je v 1. alebo 2. ročníku na strednej. Ako chalani v mojom okolí, moji spolužiaci si vždy hľadali partnerov vo svojom okolí. Rozumej stredoškoláci medzi stredoškolákmi, na základnej skole tiež vznikali skôr bližšie kamarátstva ako vzťahy v rámci základnej školy. Fakt si neviem predstaviť, čo môže viesť dospelého maturanta k vzťahu s dieťaťom na základnej škole.

lalenka33
3. jan 2023

K tým ostatným komentárom ohľadne sexu a že si to vedia dohľadať na nete. Keď čítam denne diskusie od 17,18,19 ročných dievčat či môžu byť tehotné, keď sa spravil mimo nej, keď mali kondom, keď sa jej spravil na brucho atď. tak pevne pochybujem o tom, že to poriadne vedia 15 ročné deti na základnej škole. Česť výnimkám.

svetlanka111
3. jan 2023

@monuska112 ja mam pocit ze tatp doba je zvratena, matky chcu hned velke deti tak ich tak stajluju ale potom ked dospeju samy je zle..teraz sa tu matky biju do prs ze by nechceli aby ich 19rocny syn mal frajerku..akoze 19r chalanovi takto rozkazovat???to vazne?pred xy rokmi by bol uz rok vojak a mohli by sa na hlavu postavit. Potom za 20rokov tu bud diskusie ale od matirk dcer ze ich dcerka ma chlapa dospeleho,ktory stale pocuva svoju matku,ktora sa im miesa do zivota🙈to taky bumerang.
Teraz nech si daju ruku na srdce kolkym zenam vyberali rodica frajera.

svetlanka111
3. jan 2023

@lalenka33 si predstav ze ja som to pred 25r vedela a taktoez moje kamosky to vedeli…

lalenka33
3. jan 2023

@svetlanka111 si predstav, že na konci som napísala ,,česť výnimkám" ale tých je ako šafranu podľa diskusíí, ktoré tu denne sú

mirka438
3. jan 2023

Ja som mala 15 rokov ked sme sa spoznali s frajerom na pokeci. Ja som bola v prvom rocniku na strednej. On mal 19. Mali sme spolocnych kamaratov, takze som vedela, ze nieje uchyl. Stretli sme sa na hokeji prvykrat a od toho momentu sme spolu. V decembri to bolo uz 14 rokov. Manzelia sme 7 rokov a mame 2 krasne deti.

svetlanka111
3. jan 2023

@mirka438 no podakuj svokre,ze vam vztah nezakazala😀😀😀

svetlanka111
3. jan 2023

@lalenka33 no podla mna je tych vynimiek vacsina.to si napisala tak akoby 90% deviatacok bolo tehotnych…

loliki
3. jan 2023

@anicka779 A ako si svoj život a vzťah predstavuješ do budúcnosti? Ty budeš na strednej, spoznáš nových chalanov. On bude na VŠ, spozná iné baby. Teraz si myslíš, že sa ani jeden do nikoho nezahľadíte celý život? Proste našli ste si lásku svojho života a nikto iný vás nikdy nebude priťahovať, s nikým iným sa tak dobre a ani lepšie nebudeš rozumieť? Jeho rodičom rozumiem, Tvojim tak veľmi nie. Sú aj rozchody, sklamania, ktoré bolia a s človekom dosť zamávajú. A má to vplyv aj na štúdium a tým pádom aj na budúcnosť, ale kto chce kam, pomôžme mu tam.

monuska112
3. jan 2023

@loliki no tak nech ustrachana sedi doma, v buducnosti ani manzela do novej prace nepusti, lebo aby sa nahodou nezahladel, ona ani s detmi na ihrisko ved co ak tam bude nejaky slobodny otecko ktory sa do nej zahladi, chudnut nech po porode nechudne lebo co ak pridu vianoce a svokra spravi kolac a ani radsej nech nic nestuduje, lebo ved co ak si to rozmysli a bude chcet robit casom nieco ine...taketo optimisticke prognozy milujem...aj ty sa nimi riadis ci len odporucas dalej?

mirka438
4. jan 2023

@svetlanka111 moj muz bol vtom case rok po liecbe rakoviny. Boli radi, ze vobec zije, nemotovali sa mu do zivota. Doteraz su to jedni bomba ludia, nemozem sa stazovat 🥰

loliki
4. jan 2023

@monuska112 Nepochopila si vôbec. 15 ročná sa má učiť, nech najprv dokončí aspoň SŠ a chalan VŠ. Aby tu o pár rokov nepísala, že si nevie nájsť prácu, lebo nemá školu. https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/praca-ked-nemam-skolu/

tyrkysova_kobyla
4. jan 2023

@loliki kde je napisane, ze sa kvoli vztahu ucit nebude? Napriklad ja som to mala opacne, frajer mi pomahal vysvetlit, comu som nerozumela, motivoval ma k uceniu. Svet nie je ciernobiely, treba vyskusat a nie najprv odsudit 🙂

monuska112
4. jan 2023

@loliki pravdepodobnost ze sa nieco take stane je ako ked ides s deckom na ihrisko a ine mu da lopatkou po hlave z coho dostane poruchu osobnosti....tiez mu zakazujes kamaratov? nech najskor zdravo vyrastie? ty si bola taka nejaka pomalsia ked si stihala len skolu a nic viac? lebo normalne ludia napriklad dokazu soferovat a pri tom aj prežuvat....

anicka779
autor
4. jan 2023

@monuska112 Ďakujem 🙏

anicka779
autor
4. jan 2023

@tyrkysova_kobyla ďakujem 🙏 cením si to.

loliki
4. jan 2023

@monuska112 Ty si taká múdra, tak poraď aj autorke v uvedenej téme. Ako vidíš, niektoré pri štúdiu sú také šikovné, že stíhajú kamarátov aj milencov, aj deti porodia, len ich uživiť nedokážu bez práce. Je dosť smiešne porovnávať prežúvanie pri šoférovaní a štúdium na VŠ a SŠ pri pubertálnej zaľúbenosti. Nič múdrejšie ťa nenapadlo?

monuska112
4. jan 2023

@loliki napadlo ale to si odignorovala, ako napriklad zdravy vyvoj cloveka co potrebuje sa otukavat aj v tych partnerskych vztahoch... autorke som naznacila ze problem nema s rodicmi ale priatelom, ktory lipne na tom co hovoria rodicia...dalej sa ma nikto nepytal tak dalsie nazory a rady si nechavam pre seba aj tak by sa autorke v jej veku nepacili....teba sa tiez nikto nepytal ci si ona moze dovolit priatela, ale teba to napriklad od mudrovania neodradilo

loliki
4. jan 2023

@monuska112 Ja som sa ťa tiež nepýtala, tak mi nepíš. Ja som napísala autorke a ty ma chceš presviedčať o svojich mylných názoroch. Prežúvaj si pri šoférovaní koľko chceš, deti sa majú učiť a nie skúšať život dospelých. Tak ako škôlkar sa hrá na pieskovisku a nesedí nad učebnicami, tak sa 15 ročná má učiť a nie oťukávať sa v partnerských vzťahoch. Nemá zmysel sa niekam ponáhľať, aj dozrievanie určitý čas trvá.

monuska112
5. jan 2023

@loliki napisem ti to natvrdo tak ako to je. ak popri skole nestihas jedneho frajera, budes minimalne mentalne retardovana. su ludia ktori robia vs, pracuju a maju uz mensiu rodinu sucasne. a ty mozno sama vies ze to ide bez najmensej ujmy ale nejak si sa rozhodla ze budes autorku demotivovat, kafrat jej do zivota, zneistovat ju a robit z nej toho retarda. 15 rocni ludia premyslaju skoro ako dospeli ak nie uz ako dospeli, to ze ty si bola pozadu ti nedava pravo odsudzovat celu skupinu.