Mám 15 rokov a nemám žiadne kamarátky
Ahojte, mám 15 rokov a niekedy to na mňa dolahne, že nemám žiadne kamarátky. A keď ostatné vidím šťastné spolu von tak mi je ešte horšie. Boli sme kedysi taka partia dievčat z našej triedy ale postupne ma začali odstrkovať. Teraz sa rozprávam s tými dievčatami ale už je to len väčšinou o škole mám pocit, že nemám sa ocom rozprávať s dievčatami z triedy. Toho koho som považovala za najbližšiu osobu ma poohovárala kade tade a nemam nikoho. Vždy som bola v triede ta tichsia ale snažila som sa s niekym skamarátiť no nešlo to veľmi. Niekedy je mi ťažko, smutno z toho, že nemam nikoho ani v lete s kým chodiť von ani kamarátku ani frajera nikoho. A stále chodiť s niekym z rodiny to ma nebaví niekedy mi je az trápne keď s nimi idem niekde. Viem, že je to chaotickejšie napísané no potrebovala som to dostať zo seba uz von.
mas 15, zivot pred sebou. a je normalne ze niekto do zivota pride a ini odidu, aj taky je zivot. ja som v tom veku bola riadny knihomol :D ....
a ver ze z detvstva mi ostala len jedna kamaratka, proste vsetko sa meni.aj kamarati. v tvojom zivote.
mas LEN 15.
Veľa kamarátok ešte príde do tvojho života, veľa aj odíde ale tie pravé ti zostanú na celý život 🙏
Máš nejaké hobby? Mimoškolské aktivity? Susedov/ susedky? Plánuješ cez prázdniny brigádovať? Ísť napríklad na jazykový pobyt? Prípadne si veriaca/ chodíš do kostola?
Stretnúť ľudí je v tvojom veku veľmi jednoduché. Nezameriavaj sa len na školu/ triedu. Ja viem že pre introvertov je náročnejšie začať rozhovor. Možno preto by som sa zameriavala na okruh ľudí, s ktorými mám nejakú spoločnú tému...neboj. ľudí je veľa. Aj takých, čo nemajú potrebu riešiť triedne intrigy a ohováracky
skola je take cudne miesto. su tam koncentrovani ludia co v podstate nemaju nic spolocne. mozno by bolo lepsie zacat nejaky kruzok, aktivitu, dobrovolnictvo, animacie ... kde by boli ludia viac tvoja krvna skupina.
neviem ci si uz nas trednej ci este na zakladke. v lete nejaky tabor? su aj pre starsie deti.
Ahoj, tiež som introvert, hoci sa viac prikláňam k ambivertovi. Ja som to mal podobné, po základnej škole som odišiel na strednu a takmer okruh priateľov sa dal na minimum, kedže každý išiel svojou cestou. Mne pomohlo len to, že som sa hrával hry na počítači a priateľov som si našiel, ale pokiaľ to máš ťažké, pre začiatok môžeš vyskúšať appku Boo.. je tam dosť ľudí, niektorí hľadaju len priateľstvo, iní vzťahy, možno ti to ako introvertke pomôže 🙂 A ako píšu aj ostatní, dosť by tomu pomohli krúžky, ja som osobne rád, že mám asi tak 5 priateľov :D :D ale chápem, že človek potrebuje aspoň niekoho, s kým sa môže porozprávať 🙂 ja som si väčšinu kamarátok našiel cez internet, cez aplikácie.. a dodnes sme v kontakte 🙂 Veľa šťastia.
V tomto veku to tak ma dost vela deti, mam rovnako staru dceru. Upiera svoj zrak uz ku strednej skole, lebo v skole to ma presne ako ty. Mala dve kamaratky, obe sa odstahovali, jedna cca 15 km, tak s tou sa tak raz za tyzden stretnu idu za sebou vlakom. Moja uz buduci rok zacina strednu, ty este zostavas na zakladne skole, alebo uz ides na strednu tiez? Ak pojdes do deviatky zas nebanuj, lebo buduci rok budes mat vela o priprave na monitor, prijimacky...
V tomto veku sa dievcata skupinkuju, ale nie nutne tie skupinky su stale, to sa stale preskupuje. Ucite sa vztahom, ak ta kamoska sklamala, ze ta poohovarala, tak mozno ked by bola s tebou, zase ohovara ine baby...
Dcera si vzdy nieco najde, kresli, pocuva vseliake podcasty, vyraba si vselico, sije, a preraba si izbu - dovolili sme jej lepit plagatiky, tak to si vzdy ponachadza ine a zasa si to inak lepi. DIY projektov najdes vela vsakovakych. Co ma prekvapilo az - pustila sa do upratovania, vytriedila si zo vsetkych skriniek stare nepouzivane veci - a to jej cez letne prazdniny vlani zabralo cca dva tyzdene - kazdy den kusok. Dokonca chcela malovat si steny, lebo sa jej uz nepacila farba aku mala a tak sme jej kupili farbu, valcek a postupne si to porobila, aj ked som sa jej ponukala pomoct, vzdy sa len pytala ako na to, ale chcela si to urobit sama. Ani s umyvanim po malovke, ani s nicim nechcela pomoct od nas.
Vzdy ked by si sa citila osamelo, zacni nieco taketo robit, nieco malicke zlepsovat, upratovat, triedit vo svojej izbe - prides na ine myslienky, budes si planovat ako si to tam chces spravit a tak... A neboj sa vyjst do sveta aj sama - samu seba vezmi na zmrzku, sama sa chod bicyklovat, prejst, pocuvaj hudbu a aj si pri tom trochu tancuj - ten pohyb ti da trosku radosti, zobudi ti spokojnost s tym, kolko priestoru mas pre seba. Prihlas sa do kniznice a polistuj si tam vsakovake knihy o umeni alebo o nejakej inej teme, co ta zaujima... cely svet je tvoje ihrisko, mozes cokolvek. Len sa tomu trosku otvor.
Chápem, zažívala som v tvojom veku to isté+ ešte aj šikanu...
Ja mám 31 a tiež nemám. Čas strávený s rodinou si váž, ja som vždy rada chodila s rodičmi na návštevy. Ešte budeš horekovat, že to teda trápne vôbec nebolo keď nebudeš mať už ani to.

Kamaratku si este mozes najst, ci v skole alebo ked budes na VS, potom v zamestnani, moznosti mas este vela pred sebou.