icon

Mám 16 rokov a chcem odísť od matky, ktorá pije

kajka229
28. mar 2024

Chcem odísť od mami len nemám kde mám 16 rokov prečo lebo mama pije a ja to nemám rada a dneska má zbila

Strana
z2
solange7
28. mar 2024

@cacianka tak tak. Len take detske polemizovanie, ze chce odist. Nema kam ale chce.

negymama
28. mar 2024

aj keby si mala peniaze ako neplnoletej ti nik podnajom neda. Tu su len tri moznosti, ostat doma s mamou, ist k pribuznym /so suhlasom matky/, alebo sa obratit na kuratelu, a niekde ta umiestnia do detskeho domova. Alebo kontaktuju otca, ci ta nechce.

negymama
28. mar 2024

a z otcovej strany babku ci deda nemas?

kajka229
autor
28. mar 2024

@negymama snou nie som kontakte

oli18
28. mar 2024

@pribinak co by lekar hodnotil a preco? Ved starostlivost o krsna zo svetskeho zakona nevyplyva. Bud krstna chce, alebo nie.

pribinak
28. mar 2024

@oli18 myslela som niečo úplne iné. Nič s náboženstvom

oli18
28. mar 2024

@pribinak podla cirkevneho zakona sa ma krstny rodic postarat. Ty si asi myslela, ze by ju odobrali matke a prisudili do vychovy najblizsiemu pribuznemu?

pribinak
28. mar 2024

@oli18 ja vôbec neriešim cirkevné veci. Podľa zákona je to jej príbuzná, hľadala by niekoho kto by si ju tak do NOS

Je jedno či ju budeme volať Krstna alebo Teta

lolita555
28. mar 2024

@kajka229 gramatika moja🙏🙏🙏🙏dievča

liv1
28. mar 2024

Preco ta mama zbila?

liv1
28. mar 2024

Poziadaj v skole o stretnutie s vychovnou poradkynou, alebo psychologickou, alebo zavolaj na tie linky co ti dievcata napisali. Urcite to nemas jednoduche. Ale popremyslaj ci prispievas aj ty tomu, aby u vas bola pohoda. Ci pomahas, ucis sa co treba, ci mame neodvravas, ci sa neflakas niekde s kamaratmi, ci nepijes nefajcis.. jedna vec je ze mama pije, tiez by potrebovala pomoc. Mozno ked vies ze hrozi nieco tak sa zamkni do izby a vyckaj kym to z nej opadne. Skus vydrzat dva roky, dobre sa spravat, ucit. Zatial si mozes najst brigadu a setrit si peniaze.

iveta7677
28. mar 2024

@kajka229 ja to napíšem takto. Pozbierať toľko sil, aby si tie 2 roky u nej nejako vydržala. Nemáš kam ísť keď som správne pochopila. Jednoducho čo najmenej kontaktu s ňou. Svoj osud máš vo svojich rukách z teba môže vyrásť šikovný úspešný človek. Len nechoď po jej šľapajach. Dobre sa uč a o 2 roky možno aj skôr si nájdeš brigádu a nejaké riešenie s bývaním. Držím ti palce!

majka36912
3. apr 2024

@kajka229 Ja som bola v podobnej situacii, len s tym, ze u nas doma pili obaja rodicia. Takze chapem, ze su isto dni, ktore su nesmierne tazke. Neviem, ake mas moznosti, ja som si v 16tich nasla intrak, tam bol ten najom malinky, vyslovene len symbolicky a vela som brigadovala. Strednu som nakoniec dokoncila externe, lebo to inak neslo. V tomto veku ta asi mama nebude brat velmi vazne, ak by si s nou nacala temu, ze preco pije a ci naozaj nevie nieco s tym spravit, ale isto by bolo dobre hovorit o tom aspon s niekym s rodiny. Netusim, ako velmi vazne to doma mate, ale sama viem, ze taketo traumy na dusi zostanu este dlhe roky, preto to treba riesit ako najlepsie je mozne, kym sa situacia este viac nezhorsi. Pripadne si skus najst brigadu a po veceroch sa uc, mne pomahalo, ked som bola hockde, len nie zatvorena doma.
A na zaver.... Paradoxne teraz mam s mamou super vztah. Po rokoch sme si sadli a vela veci vysvetlili. S otcom to uz zial neslo, on sa opustil uplne. Takze snad nastane den, ked si s mamou k sebe najdete znova cestu.

Strana
z2