icon

Mám 16 rokov a hanbím sa povedať rodičom, že by som chcel ísť na urologické vyšetrenie

timis123
26. okt 2020

Dobrý deň, uz dlhsiu dobu som na sebe spozoroval nieco co si nie som isty ze je normalne alebo nie. Chcel by som ist k urologovi na prehliadku no neviem ci si mozem u lekara zajednat termin sam a aj tam ist sam bez rodicov alebo do 18-tky musim chodit ku vsetkym lekarom s rodicmi.
Poradte mi prosim

ludinka
26. okt 2020

@timis123 zavolaj si rovno k lekárovi a zistí ako to funguje

anita1978
Odpoveď bola odstránená
ayanamirei
26. okt 2020

@ludinka @timis123 do 18tky je povinny lekar informovat aj zakonneho zastupcu, takze potrebujes rodica 😉

ckatka
26. okt 2020

Je smutné ze v takejto veci nemôžeš dôverovať svojim rodičom...
Mimochodom...môj manžel je urológ a rieši veľmi veľa mladých chalanov (okolo 18tky), ktorí majú rôzne problémy ktoré postihujú hlavne mladých, niektoré sú banality ale často je tam rakovina semenníka. Keď sa to podchyti včas, da sa to vyriešiť a žiješ ako predtým...keď sa to však zanedba....máš konečnú...

Takže hanba bokom a povedz mame nech ta objedná. Dovnútra s tebou ísť nemusí keď nechceš. Ja som na gyndu chodila od 15tich a mama bola len prvýkrát potom už som chodila sama.

amelia000
26. okt 2020

@timis123 ja som u gynekologa bola sama v 15-16 a nikto nikoho neinformoval a v pohode ma zobral. Zavolaj si a zisti si.

matabb73
26. okt 2020

Skús zavolať lekárovi a spýtaj sa, či ťa vezme aj bez rodičov. Mal by si ísť s rodičom, ale niektorým lekárom to nevadí. Môj syn chodil k nefrológovi na kontrolu v tvojom veku sám. Ak treba rodiča, povedz im to. Nič netreba zanedbať. Je fajn, že si taký zodpovedný a chceš ísť k lekárovi.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
kiki68
26. okt 2020

16 to uz skus zavolat ci Ta vezmu aj sameho. Prinajhorsom pojdes s rodicom. Priamo na vysetreni urcite byt pritomny nemusi. Aspon moja mama u gyn v 16 bola iba u sestricky a dalej uz nesla.

cookie29
26. okt 2020

no neviem, skus sa opytat svojho lekara. Akoze ja si pamatam ze ako dorast, som uz chodila k lekarovi sama. Cca od 15-16r. A k urologovi potrebujes vymenny listok, takze pri najblizsej navsteve vseobecneho sa ho opytat.

janage
26. okt 2020

@cookie29 mne sa zda, ze teraz nedavno kvoli korone vymenne listky zrusili. Aby ludia nechodili kvoli nim k vseobecnemu. Urcite povedia presne na ambulancii

evkamotka
2. nov 2020

@cookie29 pre koronu vymenne zrusili, treba si zavolat

bogierka
2. nov 2020

aj to neviem, ci neberu len akutne pripady. ja to tak mam so zubarom a najlepsie je, ze sa tam uz nejaky ten cas neviem ani dovolat

anita1978
Odpoveď bola odstránená