icon

Mám 17 a nemaľujem sa

27. apr 2021

Ahojte, mám 17 a vôbec sa nemalujem a tak trošku ma trápi to,že moja mama mi občas vraví, že ona by sa na mojom mieste už malovala. Že prečo sa neupravím. Prečo si nedám toto a hento na seba. Ale jednoducho mi nepríde potrebné sa len tak maľovať keď idem napríklad do obchodu alebo aj von s kamarátmi. Moja mama sa maľuje stále. Aj keď len do obchodu a občas mám pocit,že by sa namalovala aj keby išla smeti vyniesť. Potom sa cítim divne... lebo mám pocit, že mi to nie je treba.Proste mi je dobre aj bez makeupu. A zas je aj pravda,že až tak velmi mi to malovanie nejde... občas
len tak zo zvedavosti niečo vyskúšam ale potom to aj hneď zotriem lebo v tom vyzerám divne. A pritom si nemyslím, že som škaredá dokonca si občas myslím,že aj bez malovátiek vyzerám lepšie. Ale stále mám taký pocit,že som asi nejaká zaostalá lebo to nerobím. Robí ma to nemalovanie menej ženou? 😃

Strana
z2
leuchtturm
27. apr 2021

nie, niektore zeny sa maluju, ine nie. Nemusis sa kvoli tomu citit menejcenne.

dazdovka
27. apr 2021

Nemaluj sa, je to nechutne, vtierave, a zbytocne. Pripada mi to ako maska, chciet potlacit svoju prirodzenost a vykreslit si novu realitu, novu identitu... Ked vidim niektore Marfušky vymachlene, mam chut ich pozvat do karnevaloveho sprievodu. 🙏 toto nepotrebujes, PRIRODZENOSŤ pls.

hefo
27. apr 2021

Podľa mňa, kým vyzeráš dobre (alebo aspoň znesiteľne 😉 ) aj bez maľovania, tak je maľovanie zbytočné, a ešte to nerobí dobre pokožke.
Moja manželka sa s výnimkou naozaj špeciálnych spoločenských udalostí nemaľuje vôbec a jej tvár vyzerá dobre aj tak. A tradujú sa odstrašujúce príbehy, ako niekedy muž raz zbadal svoju dlhoročnú partnerku nenamaľovanú a zľakol sa, čo za strašidlo to prišlo 😉 (ale myslím si, že sú to vymyslené príbehy)...

medulienka81
27. apr 2021

rob to čo uznáš za vhodné, si rozumné dievča si myslím a príležitostí na malovanie budeš mať dosť ešte v živote

1aduliatko1
27. apr 2021

v 17 tich som sa ani ja nemaľovala 🙂

lulabay
27. apr 2021

Ahoj, ak ti to pomôže, tak ja mám 30+ a nikdy som sa nemaľovala, iba som skúšala a cítila som sa ako niekto iný, taký počmáraný pocit, tak sa nemaľujem a maľovať nebudem, už to s tou mojou držkou nejako vydržíme 😆

pribinak
27. apr 2021

Sama vieš ako sa najlepšie cítiš.

Ja sa tiež vôbec nemalujem, len na nejaké väčšie príležitosti, akcie.
Som upravená aj bez make upu. Dôležité je aby si sa ty cítila dobre.

sorciera24
27. apr 2021

mam 37 a nemalujem sa a nikdy som sa nemalovala.....moja starka ma 83 a nikdy sa nemalovala (raz sa namalovala - a staky, s kt. bolis polu 50 rokov jej hovori: že aka je zrazu ina - taka škareda - to bolo prvy a poslednykrat, cos a namalovala):D niet nad prirodzenu krasu, je tvoja vec, ci sa malujes, ci nie....je to o tebe, ako sa citis...

kacena4
27. apr 2021

ahojko, ak sa citis dobre nemaluj sa len kvoli okoliu, ja mam 45 a tiez som sa nikdy nemalovala ani mi to nechyba a po pravde, kazdy mi typuje o par rokov menej tym ze nemam nakydane na tvari vsetko to olovene svinstvo... (sorry)

sisaka
27. apr 2021

@hefo Ja si myslím, že to nie sú vymyslené príbehy, ja som tak pred rokmi stretla skoro ráno v práci kolegyňu, ktorá si nestihla “nakresliť” tvár, vôbec som ju nespoznala, až som podskočila, keď sa mi prihovorila a ja že to si ty? Si chorá? a ona nič mi nie je, len som sa ešte nenamalovala 😅 No bol to naozaj šok vidieť, ako v skutočnosti vyzerá....

Autorka - ja sa nemalujem mam dávno po 40ke a vôbec mi to neprekáža, ak to niekomu vadí je to jeho problém. Nepodľahla som ani mode botoxu, príde mi to choré, čo všetko sú ženy schopné urobiť aby vylepšili svoj vzhľad, alebo ubrali pár rokov...
Základ je byt sám sebou a byť vyrovnaný s tým, ako vyzerám.

renka30
27. apr 2021

Tiez mam po styridsiatke a bezne sa nemalujem, iba ak je prilezitost - oslava. svadba

elenka.k
27. apr 2021

ja budem mať 40 a nikdy som sa nemaľovala, za to moja dcéra ide do puberty a áno

nika_m
27. apr 2021

Mas 17...ak ti to takto vyhovuje, tak sa nemaluj 🙂 este budes mat kopu prilezitosti :D ja som sa v puberte velmi chcela malovat, rodicia mi to velkrat zakazali...seriozne kazdodenne som sa zacala malovat az niekedy ako 23rocna aj to len spirala, obocie, obcas ceruzka na oci, make up som pouzivala velmi malo, lebo mam peknu plet bez neho 🙂 ...teraz si uzivam bezspiralovu matersku :D

gr3tch3n
27. apr 2021

Nedávno tu bola diskusia, kde dievča vyplávalo, že jej mamka nedovolí sa maľovať a ty si teda opačný prípad. Pre tvoju mamu je ako vravíš make-up normálna a dokonca asi aj neodlučiteľná a prirodzená vec. Určite ti tým nechce povedať, že bez neho vyzeráš zle, len ona sa pravdepodobne už v tvojom veku maľovala a priznajme si, dievčatá v tvojom veku sú často zmaľované ako kraslice. Asi jej to príde divné, že ty nemáš k tomu vzťah. Pekne jej to vysvetli, že sa cítiš dobre bez make-upu a chces ostať sama sebou. Mala by byť rada,že už v tomto veku si nezaťažuješ zbytočne pleť. Alebo skús možno len špirálu si dať, nič viac. Aj to niekedy dokáže veľa a pritom ťa to nezmení na Marfušu 😉

lenuska0075
27. apr 2021

Mam 30 a nemalujem sa 😀 klud, ked sa nechces malovat, tak to nerob. Ked sa citis lepsie bez make upu 🙂 pokial sa ma vlastny manzel a deti nezlaknu rano, nemam potrebu sa malovanim extra zaoberat 😀

dusankomoj
27. apr 2021

Zlatko,mi pekné sa nepotrebujeme maľovať😇😇😇 povedz to každému,kto sa bude starať a máš pokoj!

ndrag
27. apr 2021

Nerobi to z teba o nic menej zenu ako keby si sa malovala 🙂. Kazdeho osobna vec, ci sa maluje alebo nie. V tomto si nikdy nenechaj rozkazovat. Ja sa napr malujem aj do potravin, ale preto, ze ma to bavi a mam to rada a nie kvoli okoliu.

juliatriscova
27. apr 2021

Nemaluj sa, buď prirodzená...ja mám 34 a nemalujem sa...😉

dmk_1
27. apr 2021

Vobec sa tym netrap, ja mam 31 a nemalujem sa tiez. Prirodzenost je dnes krasna, bud na seba hrda, ze sa lubis taka aka si 😊

sonnenshein
27. apr 2021

Mam 38 a tiez sa nemalujem.

galganka
27. apr 2021

Mám iba 31 a nemaľujem sa. A maminu pozdravujem. 😆

janba
27. apr 2021

Ja mam 30 a davam si len spiralu, velmi prilezitostne make up 😃 nebavi ma to a ani to neviem 🤷

tatiana1329
27. apr 2021

Mam 27 a nemalujem sa vobec. Za cely zivot som mala makeup 3x. Moj muz nema rad ked sa malujem, tak to nerobim. Usetrim cas, peniaze a nemam vsetko oblecenie zaspinene od toho. 😁

halci
27. apr 2021

Ja som sa v tvojom veku (na strednej skole) tiez nemalovala. Nepacilo sa mi to. Potom cca od 18 do 30 som sa malovala (na vyske a potom v praci). Teraz sa vobec nemalujem, nechyba mi to. Primalujem sa len na vecer (mimo korony ked sa chodilo do divadla, koncert a pod.)

lulka321
27. apr 2021

Ahoj 🙂 ja som tiež ten typ ženy, ktorá sa nemaľuje a už mi je takmer 26 🙈 moja mama sa maľuje stále a tiež mi vravela, keď som šla von, nech sa troška ,, prikrášlim" ale ja som si robila aj tak podľa seba 😁 mňa to skrátka nebavilo stáť aj hodinu pred zrkadlom, na toto som bola, som a aj budem lenivá 🤣🤣🤣

3petka
27. apr 2021

Mám 33 a tiež sa nemaľujem. Nepotrebujem to. Len ak idem na nejakú akciu, oslavu a pod...

vika12341234
27. apr 2021

Ak sa cítiš dobre nenamalovana, nrmaluj sa, a ak sa chces maľovať maľuj sa pre seba podľa mňa veľa na dievčati urobí obočie ak ho má pekné vytrhané a poprípade namaľované s farbou na obočie a hneď to vyzerá lepšie 🙂 ja sa niekedy nemalujem ale obočie je základ

littlebubble
27. apr 2021

Ja som sa maľovala a vždy som mala pocit, že pokožka nevie dýchať a, že to ani nie som ja.Dnes sa nemaľujem a v 17 som tiež mala obdobie bez make-upu.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
tncka
27. apr 2021

A ja mam 34 a tiez sa nemalujem🤪🙈
A prave v 17tich by som nesla ani smeti vysypat nenamalovana😬 to vtedy muselo byt predsa som sa chcela pacit😅

Strana
z2