Mám dať 13 ročnú dcéru ostrihať?

emma_13
29. aug 2021

Ahojte. Moja dcéra (13), sa chce dať ostrihať ako jej kamarátka. Dohodli sa na tom spolu. Kamoška už je ostrihaná - strihala si to sama - , vyzerá to veľmi pekne, ale ona má trocha vlnité vlasy, zatiaľ čo moja dcéra má rovné. Bojím sa, aby to neľutovala. Takisto chce, aby ju nestrihala kaderníčka, ale kamoška. Bojím sa aby mi tu potom nerevala. Momentálne má vlasy po lopatky, nedávno bola ostrihaná po plecia
Prikladám fotku štýlu, aký chce mať moja dcéra (wolf cut straight short hair)

janai1
29. aug 2021

Nechaj nech sa ostrihá ako chce.. Ved vlasy dorastu 😀 a bud to bude super alebo chvíľku bude nosiť sponky a gumičky kým vlasy nedorastu

hederamonstera
29. aug 2021

@emma_13 no to si bude musiet denne vyfukat, aby to tak vyzeralo
Ale vsak nech skusi, niecomu sa nauci😁

ankare
29. aug 2021

Nechaj ju,nech si dá strih,aky chce. Dovtedy ju to bude mrzieť,kým to neurobí. Občas sa musíme poučiť na svojich chybách. A možno to bude mať fajn. 🙂 Neboj,vlasy dorastu. 🙂 Držím palce!

klip0
29. aug 2021

Ak má rovné jemné vlasy bude to vyzerať úplne inak, ostrihanim nedosiahne takýto objem.
Ak jej to nevadí a chápe predstavu ako to bude vyzerať s jej vlasmi a ide len o strih, nie o typ účesu tak by som jej dovolila. Ale uistila by som sa že vie ako to bude vyzerať s jej vlasmi nech zbytočne nenarieka potom

janasim
29. aug 2021

@emma_13 jeej takéto sa už nosilo ak sa nemýlim za naseho mladi, pekne to je

tinapa
29. aug 2021

@emma_13 Upozorni ju na riziká, že to nemusí vyzerať presne tak ako si predstavuje a že sa bude musieť o ne aj patrične postarať. Fúkať, upravovať..nechaj ju, nech sa ostrihá. jej rozhodnutie, jej následky.. Keď to vyjde, bude ti vďačná, keď nie, vlasy dorastú zachvíľu a ona sa poučí. Vlastné rozhodnutia sú neoceniteľné.

maminkadeticiek
29. aug 2021

A ty si myslis ze jej to zakazes?Akurat sa stane to,ze kamoska ostriha vlastnorucne aj tvoju dceru.Prd zmozes a este budes pri pohlade na nu plakat.Mozes jej v klude dohovorit,mozes skuait pouzit aplikaciu najst taky uces a vlozit tam jej foto nech vie ako bude vyzerat,vysvetlit jej ze su jej dlhe vlasy vynimocne,ze budu dlho dorastat ak nebude spokojna ale nechaj final rozhodnutie na nej.Nech sa nauci niest zodpovednoat za svoje rozhodnutia,na vlasoch svet nestoji ale vie sa na nich poucit.Mala som presne 13,ked som si dala ostrihat rovne vlasy do pol chrbta takmer na chlapca.Bol to jeden z mojich zivotnych omylov (este som si aj sala obocie vytrhala 🤦‍♀️😱😁😁),bol to akysi prejav rebelie.Najviac som na to doplatila ja.Vyzerala som na figu,dlllho predlho to dorastalo a ziadny uces nie je narocnejsi na statostlivost ako kratke vlasy.Slak ju trafi si to denno denne rano upravovat ked sa zobudi s vlasmi na vsetky strany.Ale ako hovorim-ucime sa na vlastnych chybach 😁

luccija
29. aug 2021

@janasim presne...vidno, že sme cca rovnaké ročníky to je moja puberta🙂

@emma_13 jej vlasy, jej túžba nech si robí ako uzná za vhodné.Ale, keď ma rovne vlasy bude to ťažké na udrzbu

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
malapepka
29. aug 2021

My zeny sme tak nastavene - robit experimenty s vlasmi - ucesy, farba atd. Obcas to vyjde, obcas nie. Nastastie vlasy dorastaju, takze nepodareny uces sa da zachranit.
Tvoje dcera je vo veku, kedy chce experiment. A od kamosky, lebo je to vacsi zazitok, upevnuje to medzi nimi puto najlepsich kamosiek.
Toto su bezne praktiky mladych - na prespavacke u kamosky sa prepichuju usi, robi depilacia, obcas aj kerky...
Bud rada, ze su to len vlasy. Dcere povedz, ako to moze dopadnut, ale nedramatizuj. Sama uvidi, ako to dopadne a pri neuspechu ma o poucenie navyse.
V zasadnych veciach ma rozhodovat rodic, ale vlasy su banalita.

slovakboy
29. aug 2021

@emma_13 úplne to nechaj na ňu. Deťom patrí sloboda v rámci bezpečných hraníc ktoré máš právo vytvárať.

nominativ
29. aug 2021

Ooooch, bože môj, nieeee, vážne toto ide do módy? :D no nič, prispôsobím sa časom.

A dcére by som dovolila, každý musí narobiť svoje vlastné capiny s vlasmi.

nominativ
29. aug 2021

A dnes si už budem cely deň spievať 99 luftbalons. 😃 Čisté 80tky.

deti95060810
29. aug 2021

13 r. by som nedovolila... moja by isto po čase revala že chce tie dlhé vlasy - už ju dobre poznám...

vellllo_70
29. aug 2021

Pamätám si ako som si vo veku 12-13 rokov strihala sama vlasy. Vždy to dopadlo zle ale vždy som to skúsila znova lebo som si myslela že možno to časom bude vyzerať lepšie 😂😂 potom som s tým sekla a nechala som si nárast vlasy po pas. Pamätám si aj ako som si ufikla jeden prameň pri tvári 🤦‍♀️ Celé leto som nosila šiltovku. Strihala som si boky vlasov,vrch vlasov. No hrôza. 😂😂😂

slovakboy
29. aug 2021

@emma_13 ešte jedna vec: keď už jej to dovolíš tak jej nehovor veci ako: rob si ako chceš aj tak to budeš ľutovať a tak. Lebo to ozaj bude ľutovať. Nezaklinaj ju slovom.

timing
30. aug 2021

Nedovolila by som aby ju strihala kamoska. Ta nech si striha svoje vlasy aj do hola. Nejdem sudit dievcinu ,ale strihat druhemu vlasy je takee vsak to nie su moje vlasy cvak sem cvak tam. A ak berieme do uvahy,ze uz kamoska mohla olutovat svoj strih a nechce byt sama tak nuti tvoju dceru na rovnaky krok. Dirvcata vedia byt aj pekne zakerne a nikde nie je napisane,ze jej nemoze urobit horši strih.
Ak vidis po dcere ze fakt chce novy strih smer kadernicka,ktora poradi ze s rovnymi vlasy rovnaky uces nebude mat. Aspon sa vyhnes ze jej ich bude strihat dievcina. Jasne ze vlasy dorastu, ale radsej sa malo experimentovat na zaciatku prazdnin kde tych par cm by dorastlo a nie tesne pred skolou. A ak to zle dopadne este sa na tebe vykrici,ze si jej to dovolila.