icon

Mám dovoliť 13 ročnej dcére farbenie vlasov?

kubkovci123
31. aug 2015

Moja 13 ročná dcéra si chce zafarbiť vlásky semi-permanentnou čiže vymyvatelnou farbou. dovolili by ste jej to??

Strana
z6
moni73
22. sep 2016

@viera77 dcéra má pekné blondave vlasy. Chcela skúsiť hnedé, na minule zimné prázdniny dostala hnedé tužidlo. Ja jej poviem, že vlasy ma a pekne a je zbytočné ich farbiť. Keď po tom, napriek tomu túži, a samozrejme to nezatazi rozpočet, tak nech ich má aké chce.

lenka1993
22. sep 2016

Aj mne mamka dovolila a do dnes lutujem 😥. Moje krasne risave huste vlasy sa zmenili na ... hmmm ako to nazvat .... nieco skaredo hnedo rysave a velmi riedke. A ano po farbeni. Teraz 10 rokov na to sa ako tak spametavaju ale ja by som toto svojej dcere nedovolila.

larissa113
22. sep 2016

Na vymyslanie ma casu dost nie ..neskor to bude pirsing a co este bude chcet ...je to dieta ...mne rodicia sa ledva dovolili malovat a nejaku farbu koncom strednej a kdeze v 13

nelinka626
22. sep 2016

Nie

sardinka336
22. sep 2016

kočky, furt hovorim treba v tom hladat zdravu strednu cestu - to je ťažke samozrejme aj pre mna. Na jednej strane viem ze dcera je odvazny typ, rada veci skuša, je tvoriva a zase nemozem na nu ist štylom, ze ,,nie a a nediskutujeme,, lebo viem ze to by sa mohlo praveze otočit proti mne a zatvrdi sa mi a just si pojde svoje proste ako sa vravi ist na to štylom ,,aj koza cela aj vlk syty,,. No je to naročne. Inak moja mama je dost liberalna a ta vzdy hovori, ze jej je jedno čo ma človek na hlave ale je dolezite čo ma v hlave...otazka je ze to čo ma človek na hlave moze odrazať istým sposobom jeho vnutro napr. taky farebny kohut 😀 😀 ako to len pre priklad.

lenkamaxim
22. sep 2016

@sardinka336 pravdu mas! Ja som aj toho farebneho kohuta mala,aj ponfestakoch sa flakala,vymyslala do sytosti,ale dnes som zodpovedna mamina a verim,ze dobra manzelka 🙂 moja mamina si so mnou tiez uzila,ale mame skvely vztah a dakujem za to,ze ju mam kazdy den 🙂))

sardinka336
22. sep 2016

@lenkamaxim na jednej velkej rodinnej oslave moja 7 ročna dcera videla pani ktora mala vlasy nafarbene na syto červeno a ze ,,mama aj ja take chcem,,, skoro som odpadla, ze čo ma čaka v buducnosti 😕 😕 😕

0ria0
22. sep 2016

@kubkovci123 13 ročnej by som určite nedovolila aby si ničila svoje vlasy. Aj keď to je len vymyvateľná farba ale aj tak do určitej miery to poškodzuje vlasy a nedovolila by som to

dekys
22. sep 2016

Jednoznačne NIE!

07022007
22. sep 2016

Mala som 12ked som chcela dalsiu nausnicu. Mama mi dovolila.... od vtedy mi pribudli dalsie 4. Vlasy si farbim od 13ky a su stale huste a krasne. Dnes sa uz daju vybrat aj neskodne farby 🙂 ale k veci.... nevidim dovod preco by nemohla mat nafarbene vlasy. Ja som mala,aj mam.mam niekolko nausnic,vystudovanu pg,som mama(myslim si,ze dobra)som vzorna manzelka... som uplne normalna zenska a farba na vlasy nezanechala na mne ziadne neziaduce nasledky :D :D :D

catherinah
22. sep 2016

A ja by som jej dovolila. Radšej spolu niečo vyberieme ako má prísť s modrou hlavou 🙂

1zabka11
22. sep 2016

Ja som mala prvy melir v 12-13nastich. Bol bledy blondavy,vyzeralo to ako od slniecka vytahane a keby nepoviem,ze maam melir nikto si to ani nevsimne 🙂 ale celi hlavu nafarbit? :/ to teda ja sama by som nepovolila a to som mlady rocnik ;) treba vysvetlit,ze nech este zo tri rocky pocka 🙂

moni73
22. sep 2016

@1zabka11 ja vám rozumiem. Ale aký rozdiel bude o 3 roky?

1zabka11
22. sep 2016

Tak ja som si prvy krat dala ciernu v 16nastich,bola som dost velky rebel.. a vlasy sa mi nejak extra neznicili.. farbim do dnes..mama ma skoro odstrellila,ale tak ..:P

sardinka336
22. sep 2016

@catherinah inak to niektore dochodkyne 70 plus nosia taky modry preliv 😀 😀 😀 ako nechcem zosmiešnovat samozrejme ale velmi sa mi to nepači. Ešte existuju take ,,pičkove,, zimne čapice, ktore oblubuju tiez take babičky foto som nikde nenaša ale okolo hlavy husta kožušina a v strede ,,kožka,, s pozdlžnou čiarkou. 😀 Ja ked som to videla v kostole tak hned bolo po dostojnosti danej chvile...furt som na to musela mysliet.

adsumus
22. sep 2016

nie nedovolila, ani tetovanie, ani malovanie, ani žiadne zbytočne a hlupe kozmetické ukony.

beruska1311
22. sep 2016

Urcite nie. Ucim na zs a je az nenormalne ako vyzeraju take mlade a krasne dievcata. Nedovolit, je to zbytocne skoro.

0silvia0
22. sep 2016

@sardinka336 "pičkové" čapice, umrela som skoro, ale viem o čom hovoríš, ale mne táto súvislosť nikdy nenapadla, odteraz keď taký model nejaká babka natasí na hlavu a toto mi napadne, tak neviem, či sa zdržím smiechu pri predstave oného orgánu 😀 😎

suzie_17
22. sep 2016

ja by som jej dovolila, ak nechce nejakú bláznivú farbu 🙂 veď aj ja som bola v takom veku taká istá a mnohé z vás určite tiež 🙂

mishicca
22. sep 2016

NIE nedovol jej to.... ja som si prvykrat zafarbila ako 15-rocna a lutujem.... poskodi si len vlasky...aspon 3 rocky by som pockala...aspon ja to tak pri mojej urobim... 🙂

0silvia0
22. sep 2016

@kubkovci123 podľa reakcií je to 50 : 50, takže je to na tebe a súdiac podľa toho, že diskusia je rok stará, predpokladám, že ak ste zafarbili pred rokom, tak sú vlasy aj odrastené a dcéra už má 14 rokov, takže aj to dosť mení situáciu 😉

katka.gzd
22. sep 2016

@larissa113 ano neskor to bude piercing a este neskor tetovanie a furt je to lepsie ako drogy a neviazany sex.... Ked som mala 13, mala som ma vlasoch zmyvatelny farebny sampon (permanentnu farbu mi mama nedovolila) astacilo mi, ked som mala 15, mama drzala klieste v studiu kde mi spravili percing do pupku. Bola so mnou a dohliadala na hygienu. Ved dierka zarastie...aj zarastla. Tetovanie mi nedovolila a ja som to respektovala. V 18 som si dala spravit mini tetovanie a dalsie az ked som chodila s mojim manzelom. S mamou som mala fajn vztah a vdaka tomu aka bola vedela o vsetkom co som robila, mala to pod kontrolou a vzajomne sme sa respektovali a pubertu bez ujmy prezili... Uz som aj ja mama a v tomto mi je vzorom

adsumus
23. sep 2016

@moni73 prečítaj jej čo všetko obsahuje kozmetika a to si myslím, že je len špička ladovca, nech si to nedáva zbytočne do tela. Deti su pekne take ake su, pofarbene su škaredšie. Ale ked má take kamarátky, tak to je horšie, ale ved nemusí sa zas opičiť, či to je jej samostatna iniciatíva a cche sa odlišovať? Som zvedava, aka bude moja krpana v tomto. Dufam, že bude mať averziu ako ja.

http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

elenka.k
29. aug 2021

@kubkovci123 moja v 12 mala jemný melír, teraz má červenú ofinu jej dorast, 13r.

malita
13. aug 2025
@viera27

@aliza no, podla mojich skusenosti najviac experimentuju decka z rodin, ktore su prisne. Potom akonahle zanuchaju trochu slobody ( skolsky vylet, intrak, diskoteka atd), nevedia co so sebou 😀

@viera27 svata pravda.. ja som bola po 18-tke ako z divych vajec..

Strana
z6