icon

Mám ísť na školský výlet do Prahy alebo zostať doma?

7. apr 2025

Ahojte, mam 15 rokov a teraz v máji mame mat zo školy 2 výlety. 1 je do Osvienčimu a 2 je do Prahy. 1 vylet stojí 45€ tam idem a 2 by mal stáť okolo 100€. Triedna s nami velmi nechce ísť do prahy tak sme si v triede vymysleli vylet na chatu, všetci suhlasily ale na druhý deň keď sme to mali ísť povedať triednej tak už začali vymýšľať ze oni chcú ísť do prahy tak sme to nechali tak. A je ze do prahy sa pôjde ak pôjde z našej triedy aspoň polovica, najprv kamarátky z triedy povedali ze neidu tak som bola taka ze ani ja lebo zas nechcela som tam byt sama ale teraz už niektoré idú a ja som teraz taka ze ísť alebo nie z 1 strany keď by išli oni tak by som chcela ísť aj ja ale zas z 2 strany v máji majú rodicia väčšie výdavky a nechcem im ešte viac pridávať a ešte aj mama ide na operáciu takže minimálne 2 mesiace bude doma, takže jej príjem nebudeme mat a rodicia sú taky ze treba čím skôr povedať ze kedy sa ide a cenu ale ja vôbec beriem keď sa ma budu pýtať ci chcem ísť tak vôbec neviem ci ísť alebo nie. (Ďakujem za prečítanie a potrebovala som to zo seba dostať )

doriiis
7. apr 2025

Ak rodičia nemajú problém to zaplatiť,tak choď.Mama bez príjmu neostane.Urcite má nárok na PN

domini404
7. apr 2025

Ahoj, ja by som tú Prahu nesilila. Keď som mala 15, na výlet sme chodili napríklad do Banskej Štiavnice alebo do Smoleníc 😀 Poviem ti pravdu, o nič som neprišla 🙂 Teraz mám 30 a cestujem 3x ročne letecky niekam, autom to už ani nepočítam. Ak ťa cestovanie baví, keď sa ti bude dať, začni chodiť na brigády a zaplatíš si to sama. Peniaze minuté na cestovanie nie sú nikdy zbytočne minuté peniaze 🙂

lukbe
7. apr 2025

Už si tu písala, nechápem, čo teraz zase.

autor
7. apr 2025

@lukbe
@trema nie ja tu píšem 1 krát

abbey1
7. apr 2025

Ak máte v rodine momentálne obmedzené financie, výlet do Prahy by som oželela. Čoskoro budeš na strednej, nájdeš si brigádu a Prahu si užiješ s kamarátkami neskôr.
Teraz sa sústreď na štúdium. Čoskoro bude leto, užiješ si voľný čas s kamarátmi niekde na jazere, drobných výletoch v okolí.

sisska96
7. apr 2025

Však nechoď. O nič neprídeš. Ideš inokedy s kamoškami

denisa_deniska
7. apr 2025

Viac pomôž doma, a choď na výlety, na ktoré chceš ísť.

simca06022011
7. apr 2025

Povedz doma rodicom o vylete, ci chces alebo nechces. Ty neries rozhodnutia za rodicov, ak povie rodic, ze vam to nevychadza ok. Ak vychadza daju ti. Nech je to akokolvek tazke v niektorych obdobiach vzdy mam rezervu a moje dieta vzdy ide vsade. Mlada si len raz.
Tak sa rozkyvaj rozhodni sa, aby si im dala nacas vediet a zarove aby si vedela jednak v skole dat vediet, ale aj reagovat, ak by predsa len povedali, ze vam to financne nevychadza = a teda mas cas sa v skole prihlasit/odhlasit.
A kamosky.. vies fixovat sa na to kam idu kamaratky, je dvojsecna zbran, vysvetlujem to aj dcere. Ak checs nieco vidiet chod, ci tam pojde katka a zuzka alebo nepojde, zvycajne sa ale stava casto, ze rpave tie idu nakoniec :DDD a ty by si sedela doma. O par rokov kamosky ani poznat nemusis uz viac, alebo as nebudete vidat, az to pojde do stratena ale zazitky z vyletov ti ostanu :DDD

denkabemommy
7. apr 2025

@domini404 my sme zo školy chodili Paríž, Berlín, Varšava, Budapešť, Rím,... - viacdňové výlety, ja mám odtiaľ kopec skvelých spomienok 😅. Nebol to proste ten načačkaný luxus ako si doprajem teraz ale bola to sranda.

@autorka za mňa, ak ti to rodičia zaplatia určite choď, však oni si vedia svoje výdavky porátať 🙂

simca06022011
7. apr 2025

@domini404 cestovanie v dospelosti a zazitky so spoluziakmi su uplne ine veci...

domini404
7. apr 2025

@denkabemommy a tak, ja som chodila do školy v menšom meste, highlight roka bola Viedeň a vianočné trhy 😀 inak sme chodilo max po Slovensku. Ale to hovorím o ZŠ. Na SŠ sme nechodili nikam, neboli sme dobrý kolektív. Takže z môjho pohľadu som o nič neprišla 😀
@simca06022011 s nikým zo ZŠ sa už nebavím a zo SŠ mám 2-3 kamošky, s ktorými cestujem aj teraz, takže z môjho pohľadu to nezabudnuteľné spomienky rozhodne neboli 🙃 ale nevravím, že to nemôže byť inak.

amelie2017
7. apr 2025

Uz si tu pisala. Menej vyletuj a viac studuj. Neda sa to citat.

vkatush
7. apr 2025

Opýtaj sa rodičov na rovinu, či to teraz dokážu potiahnuť, či vôbec nad tým môžeš premýšľať.

Osobne by som šla. Boli sme zo školy v Prahe, Viedni, krížom cez Taliansko,... Boli to super zážitky, na ktoré rada spomínam a snažím sa vrátiť tam, kde sa mi páčilo. A nerieš, koľko kamošiek ide nejde. Stačí ti jedna a niekedy nepotrebuješ ani jednu, ideš ako samostatná jednotka so skupinou.

sweetlife001
7. apr 2025

Máš 15 rokov a nie 5, tak si prestaň vymýšľať, že si tu nikdy o tom nepísala, je to trápne.
V prvom rade sa opýtaj rodičov, či je to pre nich v pohode čo sa týka financií a ak áno, tak by som na ten výlet išla. Ak na to majú, idem, ak nie nejdem bodka, vybavený celý tvoj "problém".

slavomira236
7. apr 2025

@sweetlife001 hned ako som precitala 3riadky som si spomenula na to ze to pisala minule.

terezkaarthuramax
7. apr 2025

Ja by som sla radsej do prahy ako do toho prveho mesta ale o tom neni tema. Poroxpravaj sa s rodicmi o tom.. ja som bola v prahe vela krat a nelutujem krasne tam je

feneo
Odpoveď bola odstránená