Mám ísť na stužkovú, keď nevychádzam so spolužiakmi?
Viem, že rozhodnutie je na mne a nikto iný sa za mna nerozhodne, ale tak chcela by som vedieť Váš názor. So svojou triedou nevychádzam. Nie žeby som mala niečo proti ním, ale skratka nesadli mi. Ja som elegantná, ony športové, radi ohovárajú atď. Proste som iná ako ony, ale celkovo nemám nič osobne proti ním, len ja nesedim im a ony mne. Ani v priateľoch na nikde nemáme. Necítim sa dobre v ich prítomnosti. A tak rozmýšľam ist alebo neist na stuzkovu? Chcela by som mať zážitok, ale na druhej strane rozmýšľam, že čo tam budem robiť? Cely večer len budem sedieť a určite nebudem s nimi tancovať aj keď sme v kruhu postavia sa tak aby mi dali vycítiť, že nepatrím k ich a dokonca mi aj povedali, že som úplne iný typ a nepatrím do ich triedy. Viem, že sa musím rozhodnúť ja. Ale rozmýšľam či radšej za tých 700€ ísť radšej niekde k moru ako byť na stužkovej. Chlapci tam budú mať frajerky takže zbytočná reč o chlapcoch. Ďakujem krásne …
@luxus10 no my keď sme riešili stužkovú (nakoniec nebola) tak : sála, DJ, fotograf, kameraman, jedlo pre 3 osoby, kvety pre profesorov, tombola, výzdoba. Potom osobitne co by som si ja zaplatila:šaty, nechty, Makeup, vlasy..
@lucia13022023 ale dobre, na osobu to nebolo 700eur...do tých 400 max 500 ale aj s osobnými vecami co som písala, čo nie každý musí mať, niekto si nepotrpi na nechtoch napr.. Ale tých 400 to malo byt
Syn ma stuzkovu v novembri, skladaju sa po 350 eur. 700???
Nešla by som a nie kvôli kolektívu,ale za stužkovú blbosť dať pomaly jeden podpriemerny plat slovače,je dosť choré.
tych 700 e si radsej uzi po svojom, zazitok mat zo stuzkovej nebudes
Tak neviem prečo si na druhej strane vravíš ze zážitok, podľa mňa to z tvojho opisu pre teba pozitívny zážitok určite nebude.
700€ je riadny extrem. Ja som mala stuzkovu v roku 2018 a uz to mi prislo vela dat 450€, ale tak my sme mali v tiede par slecien dokonalych, podla ktorych sme museli mat na stuzkovej veci ako cokoladovu fontanu, DJ musel byt ten najdrahsi (hlavne, ze nam zabudol zahrat Gaudeamus a pocas vecera pustal pesnicky, ktore chcel on, nie my, ….).
Ja som ale bola v kolektive taky neutral. S nikym som nemala nejake extra kamaratske vztahy, ale ani ziadne nezhody. Vychadzala som s kazdym v ramci normy. Na stuzkovu som isla, moje zazitky z nej su take, nazvem to, neutralne. Nelutujem, ze som sla, ale ze by to bolo nieco vynimocne povedat nemozem. Mam ovela krajsie zazitky a za lacnejsi peniaz s ludmi, s ktorymi to fakt stalo za to.
Takto s odstupom casu sa na tieto akcie uz pozeram inak, nie ako na „povinnu jazdu” a hlavne v dnesnej dobe by som fakt nedala 700€ za jeden vecer + este uces, make-up, saty, lodicky… V neposlednom rade aj vsetok ten cas na nacvicovanie tancov, scen, ktory vies vyuzit tiez inak, ak po tej stuzkovej tak netuzis..
Je to na tebe. Budu na teba urcite vyvijat natlak, ak povies, ze nejdes, uz ci sa podvolis a pojdes, aby sa nepovedalo, alebo nepodvolis a tych 700€ vyuzijes inak je na tebe.
Ja som na stužkovej bola, kamarátky v triede som mala, takže to nebol zlý večer, ale teda ani žiadna bomba a nič, čo by sme potom nejak veľmi spomínali 🤷🏻♂️ keby som tam nebola, o nič by som neprišla. Za mňa absolútne vyhodené peniaze a v tvojom prípade by som nešla, načo?
Ja som kamaratky v triede nemala, na stuzkovej som bola (ani som nerozmyslala ze by som nesla), bola som tam s frajerom (len dve dievcata sme tam mali frajerov a obe sme si ich potom aj vzali za manzelov. Stuzkovu som si uzila ako udalost, spoluziacky som nijako nevnimala
Nesla by som. Radsej by som tie peniaze minula na dovolenku.
Ja som s mojou kamoskou nesla dohodli sme sa ze nejdeme. Za tie prachy sme isli na siravu na chatu na vikend my dve a este nam aj ostalo. S kolektivom sme boli tiez na chate ale to az po maturite vecer na noc. Vobec nelurujem ze som na stuskovej nebola za mna tie svenky nacvicovanie to je totalne trapne. Ja nemam rada ani oslavy svadby snazim sa tymto veciam teda vyhnut ako sa da
Na stužkovej som nebola a neľutujem. Nakoniec nás tam nebolo tuším 8 z triedy.
inak ked spominate tie peniaze, ze uzije aj lepsie, tak ja, keby nejdem na stuzkovu, tak by mi rodicia isto tie prachy nedali na dovolenku, alebo nieco ine.. proste nejdes na stuzkovu, nepotrebujes peniaze, aspon usetrime 😀 😝
Inak to pocujem prvykrat, ze neist na stuzkovu. Ja som svoju mala pred xy rokmi, ale vtedy kazdy chodil. Neviem ci to bolo povinne, ani som sa nad tym nezamyslala. Pokial to citis tak, ze tam nechces byt, tak nechod.
Ja som tiež nevychádzala skoro s nikým s triedy, a napríklad teraz na stretko po 5 rokoch som ani nesla lebo vôbec nemám potrebu sa s nimi stretnut ani nic.. no sle na stuzkovu mi ani nenapadlo neísť tak ako píšeš aj kvôli zážitku. Nakoniec myslím že sme aj pili a bola to super zábava :D dozvuky tiež… trošku sme sa takto zblížili ale zas nie az tak že by som mala potrebu ich ešte vidieť :Ddd
Nesla by som, naco, zjavne z tvojho pisania o vela neprides. Ja som teda na svojej bola a boli to zbytocne premrhane peniaze 🤷🏻♀️ nepamatam si z nej nic okrem postupanych noh pri tanci a trapnych “scenok”, ktore sme si nacvicili a akurat sa zhovadili pred rodicmi 😅
Keby mi dcera povedala ze nejde, uplne by som ju chapala a respektovala, ze nema zaujem za nieco take vyhodit 700€.
No v prvom rade si polož otázku, či ti tie peniaze za to naozaj stoja. Dobre tak celý večer tam budeš sedieť a pozerať ako sa tvoji spolužiaci bavia medzi sebou a teba budú mať viacmenej na háku. A teraz reálne - budeš z takej slávnosti niečo mať? Sama musiš uznať že taká pre teba planá udalosť nebude hodná tolkých peňazí. Stužková je dobrá, ale len keď sa cítiš ako súčasť tej triedy a máš tam svojich ľudí, čo nie je tvoj prípad, takže to môžeš vypustiť z hlavy.
Bože keby som vedela, ze stužková nie je povinná,ták tiež nejdem, aj keď ako vravíš, spolužiaci ťa budú presviedčať, že rozbíjas kolektív atď. Mňa také veci absolútne nebavia. Takže ja dúfam, že kým bude dcéra maturovať o 8 rokov, tak stužkové zrušia😂😂😂🙈🙈🙈
Ani ja by som veru nesla, ja som tak nebola na venceku😁 absolutne nemaj v hlave ze co si pomyslia, co povedia... tvoj zivot tvoje rozhodnutia nie su zalozene na nazoroch druhych...ale to pochopis az vekom a sa to naucis...velakrat si poviem jaaaj mat tak rozum terajsi v 18ke😁 zbyytocne som.sa ,,natrapila''nad vela vecam...
Tiež odporúčam ísť aspoň na tú oficiálnu časť a potom odísť (pre svoj zážitok aj zážitok rodičov). Aj my sme mali jedného spolužiaka čo to tak urobil a pohode, nikto to neriešil, bolo to jeho rozhodnutie..a mohla som to tak aj ja spraviť 🙂 tiež som bola trošku vziadelná od mojej triedy, ale bola som tam hlavne s priateľom, tak som to dala 😀
nesla by som, za tie peniaze, a v takom kolektive ..ja som nebola na mojej stuzkovej vobec, ani na chaty som nechodila, tiež som sa medzi nimi necitila dobre, nechodim ani na triedne stretavky, ja s nimi nemam o com. ale ja som povedala ze nejdem, lebo vsetko aby bolo podla nich (par vyvolenych bab) a ked sa vyjadril iny ze to nechce, alebo ze ine, mnozstvo, uz do toho skakali a riesili. a zrazu sa ku mne pripojili este dve, ze tiez nedju (jedna na to nemali ale nechcela burat koletiv, ale bola rada ze usetri, a druha z principu ako ja ze nejde )
Prosím ťa 700 vyhodiť za jeden večer? Jedine že by ste boli najkamky na svete. Radšej choď na dovolenku so skutočnými kamarátkami.
za 700 by som nesla, aj keby to bol naj kolektiv....
za tu cenu si mozes s dolozenim eur urobit vodicak, ....
Určite nechoď. Načo keď si to ani neužiješ. Ja som si so spolužiakmi tiež vôbec nesadla a na stužkovú som nešla.
Najprv som ísť mala, už som si kúpila aj šaty. Nakoniec som si povedala, že nebudem vyhadzovať toľko peňazí za nejaký blbý večer kde sa ajtak nebudem cítiť dobre
Ani raz som to neoľutovala za tých 5 rokov
@miskakyska budeme mať jedného z najlepších DJ tam budú výdavky a prenájom reštaurácie je dosť drahý
Ďakujem Vám všetkým, rozhodla som sa, že nepôjdem
Ja som nebola ✌️ lebo absolútne s nikým som si 8 rokov nesadla takže naco
@hortenziaj haha akoby som čítala seba, u nás tiež 3 baby "kráľovné triedy" a všetko podľa nich... Ani oznamko som nemala

Koľko Vás je v triede, keď skladáte po 700e👀👀to chcú mať na Bojnickom zámku, keď také pálky?
Syn má stužkovú o rok ,skladáme sa po 300e,dcéra mala pred piatimi rokmi,skladali sa tiež po 300e, ešte aj čosi vracali...