icon

Mám ísť na stužkovú, keď nevychádzam so spolužiakmi?

15. aug 2023

Viem, že rozhodnutie je na mne a nikto iný sa za mna nerozhodne, ale tak chcela by som vedieť Váš názor. So svojou triedou nevychádzam. Nie žeby som mala niečo proti ním, ale skratka nesadli mi. Ja som elegantná, ony športové, radi ohovárajú atď. Proste som iná ako ony, ale celkovo nemám nič osobne proti ním, len ja nesedim im a ony mne. Ani v priateľoch na nikde nemáme. Necítim sa dobre v ich prítomnosti. A tak rozmýšľam ist alebo neist na stuzkovu? Chcela by som mať zážitok, ale na druhej strane rozmýšľam, že čo tam budem robiť? Cely večer len budem sedieť a určite nebudem s nimi tancovať aj keď sme v kruhu postavia sa tak aby mi dali vycítiť, že nepatrím k ich a dokonca mi aj povedali, že som úplne iný typ a nepatrím do ich triedy. Viem, že sa musím rozhodnúť ja. Ale rozmýšľam či radšej za tých 700€ ísť radšej niekde k moru ako byť na stužkovej. Chlapci tam budú mať frajerky takže zbytočná reč o chlapcoch. Ďakujem krásne …

janulka1802
19. aug 2023

Ja by som určite nešla na Tvojom mieste. Ja na moju stužkovú spomínam veľmi rada, ale nie kvoli spolužiakom, ale kvôli môjmu partnerovi. Bola som prvýkrát zamilovaná a bolo to prekrásne. Jedine v tejto súvislosti si spomínam na stužkovú. Spolužiakov a spolužiačky som mala ako všade, niektorí v pohode, iní menej. Nebol to ani najlepší, ani najhorší kolektív.

clarae
19. aug 2023

Ja som bola na stuzkovej, partia sme boli super ale zeby to bol az taky zazitok? To veru nie. Za 700€ si spravis aj lepsi zazitok.

sibliny
19. aug 2023

ja som isla a bolo by mi jedno, keby som aj nesla. kvoli spoluziakom, ci zazitku vobec. mne skor starki to chceli zazit, byt tam, vytancovali sa. ako to citis, tak sprav a potom to nebudes lutovat. nie je to az taky extra den.
a tie peniaze, az ma prekotilo!

jaond19
19. aug 2023

Na tvojom mieste by som nesla. Je to vela penazi za 1 vecer (+ este kúpa siat), z ktoreho mas obavy uz teraz... Argument ze prides o zazitok? Ja som si svoju stuzkovu uzila, uz je tomu vsak 18rokov, fotky a video mam bohvie kde,ani ma to netrapi.... vyšumelo to.... clovek casom zbiera kopec inych zazitkov, lúto by ti nebolo...

vso10
19. aug 2023

Tiež som mala podobne vzťahy v triede, nakoniec som nešla a neľutujem. My sme síce nemali až 700€ stužkovú, o niečo málo menej, ale tie peniaze som minula na niečo hodnotnejšie (kurz, ktorý mi dopomohol (vtedy neplánovane) v ceste za mojou aktuálnou prácu 😅). Viem si predstaviť tie peniaze investovať napr na kurz vodičského preukazu, alebo dovolenku (ideálne s rodičmi, keďže stužková je zážitok aj pre rodičov).

lujza123
19. aug 2023

700 eur za jeden večer je teda masaker. Ale verím tomu ze keď sa nazbiera viacero premotivovaných spolužiačok ktoré si z toho spravia vlastnú "malú svadbu" tak sa to takto vyšplhá... Najlepší DJ, reštaurácia, výzdoba... Nuz peniaze od rodičov nebolia, keby si majú dievčence zarobiť sami (trebárs mesiac vo fabrike za pásom) hneď by inak rozmýšľali... No co uz, mladosť radosť..

Autorka keď sa na to necítiš tak nechoď. Ja som tiež nechcela ísť, síce trieda ako kolektív super ale nemám rada takéto oficiálne šaškárne... Spoločenské šaty, gaudeamus, program pre rodičov, túto oficiálnu časť som doslova pretrpela a potom bola celkom sranda (alebo skôr promile)

Stužková je taky vstup do dospelosti, mozno to pre teba znamená uvedomenie si co v živote chceš, co nechceš a statie si za svojim názorom.

danielahamar
19. aug 2023

@misana84 do 400 minulý rok, ale bez partnerov

martulka48
19. aug 2023

... tak nechoď, keď sa necítiš s nimi dobre, a douč sa trošku gramatiku, to sa Ti pri maturite zíde...

jana65l
19. aug 2023

Ja som nebola a vôbec to neľutujem a už je tomu skoro 20 rokov

damira90
19. aug 2023

Nechoď....nebude ti to stať zato. Je to len jeden večer. Ak sa tam máš cítiť ze si menej happy ako iný určite nie. Niečo si dopraj...a odlož na neskor. Budeš rada 🤎🤎🤎

damira90
Autor odpoveď zmazal
hrabovo
19. aug 2023

@janinah aj u nás 400, to pokryje iba sálu a jedlo.... Kde sú ešte stužky, kytice, oblečenie, topánky... Dar pre učiteľku, ostatných v zbore.... Nazbiera sa to, tiež radsej nad tým nepremyslam

iwesska
19. aug 2023

Akoze my sme tiez boli otrasna trieda,nesudrzna,poskupinkovana,ale bol to moj den,nie ich. Ja som sa tesila,ze dostanem maslicku, rodicia sa tesili,ze sa zabavia. Ja mam na to pekne spomienky a vobec v nich nefiguruju moje spoluziacky. Vtedy to bola velka udalost pred maturitou,vidim,ze teraz je to len party na ktoru pride len ten,komu sa chce. Musi to byt divne...

larena
19. aug 2023

Ja by som tiež nešla..stužková (aspoň pre mňa) vobec nebola taký legendárny zážitok ako sa o tom hovorí..išla som domov už o pol noci lebo som chcela spať😃a tiež to stálo nie malé peniaze mali sme ju v Carltone😂Keby mám možnosť ist naspat v čase tak by som tam vobec nešla a absolutne o nič by som neprišla

autor
19. aug 2023

@martulka48 áno, všimla som si 😂 písala som to rýchlo, len už mi to nejde upraviť

valeria_h
19. aug 2023

Nechodím tam, kde sa necítim dobre. Ja som na tom bola podobne v škole, mala som tam 3 kamošky, inak ohováračky, na stužkovej som bola, ale bolo to pre mňa utrpenie, vôbec o nič by som neprišla, keby som tam nebola. Domov som išla medzi prvými. Ak by som sa mala rozhodnúť s dnešným rozumom, tak tam nejdem.

saxalendra
19. aug 2023

Ani moje dve deti nešli/neidú, z podobných dôvodov. Obaja si uhradili vodicak za to. Dcéra bola len na oficiálnom nástupe a stužkovaní. Na program ju pozvala spolužiačka, ktorá dostala lístky pre troch kamošov, jedna z jej kamošov bola aj naša dcéra. Inak by na program nešla vôbec. Platili sme len adekvátnu sumu. Syn ide tiež len na stužkovanie, oni majú len na mestskom úrade...a potom ideme na večeru sami a domov...stužková je hlavne pre študentov, aj keď rodičia ju hradia, keď sa moje dieťa necíti dobre v kolektíve, tak ho pre par momentov nebudem nútiť ísť na stužkovú...veľa negatívneho si naše deti nesú z obdobia pandémie, také odcudzenia a odsúdenia...je to pochopiteľné, aspoň pre mňa

meadow1
19. aug 2023

Za mňa zbytočnosť. Ak sa ti tam ísť nechce, kašli na to. Pravdepodobne tých ľudí po škole už aj tak nikdy nestretneš. Minula by som tie peniaze na niečo lepšie. Rodičia sa určite tiež z toho nezrútia. O nejaký super extra zážitok podľa mňa vôbec neprídeš.

taminka1986
19. aug 2023

O akom zazitku hovoris? Stuzkova je uplna traposina a keby sa dal vratit cas,urcite by som na nu nesla a to sme sa zhodli viaceri ze sme radsej mohli niekam ist ako sa tam tvarit ako sa bavime celu noc😅

saxalendra
19. aug 2023

@janinah my v Prešove sme mali zbierať sumu 400 eur, minulý rok pre dcéru v PKO a tento rok pre syna v športe. U syna nakoniec nebude vôbec, len na mestskom úrade a kto chce na tu večeru do športu ide, vychádza to na cca 200 na študenta...za dva roky to budú zas sumy, že si človek rozmysli...

syslik81
19. aug 2023

ja som lutovala ze som isla ... tiez som s nimi nevychadzala ale bavili sme sa aspon ... no kazetu a ani fotky som si uz nepozrela.. zabava bola trapna a celkovo nuda za vela penazi

jana_eyre_2
19. aug 2023

My sme si ako trieda našťastie stužkovú vôbec nerobili.. síce som si rozumela s väčšinou v triede, ale vôbec mi to nechýbalo, vždy mi tieto slávnosti prišli trápne silene a radoby vtipné, viem že by som sa vôbec nezabavila.. premna je to niečo ako svadba, robí sa to preto lebo sa to má a extrovertni ľudia si chcú vyhodiť z kopýtka, to premna nie je dôvod sa prispôsobovat..

Tie peniaze radšej min na niečo na čo budeš rada spomínať.. no a keď ti to budú vyhadzovať na oči? Povedz im úprimne že 4ri roky sa necítis že si ste jedna trieda nech sa zabavia teba k tomu nepotrebujú.. drž sa 🙂

janulik2008
19. aug 2023

@stellarstar ja tiež. Na stužkovej sa každý rozprával a po nej to bolo ako na začiatku.

katkami123
19. aug 2023

Ja skôr žasnem nad tým, že existuju takí ľudia, ktorí nevychádzajú s celým kolektívom, nenájde sa tam ani jeden jediný človek a bez hanby napísu, že to je ich vina. Je mi ľúto, ale ak nenájdeš medzi 20-30 ľudmi ani jedného človeka, potom je to tvoja vina, nie ich. Zároveň ma prekvapuje koľko tu je takých ľudí. A odpoved na otázku - ja by som šla.
Z našej triedy kedysi nešli tiež, jeden mal na to padne dôvody kvôli rodicom, otvorene povedal že pije a narobil by tam scény - alkohol zdarma a druhé dievca malo zas financne problémy a aj samo so sebou.
Na chatu sme ich aj napriek tomu zavolali.

janulik2008
19. aug 2023

@katkami123 20-30 ľudí? Záleží že kde, nás bolo tuším 16 a áno sú aj také kolektívy kde človek nezapadne ;)

17alexis
19. aug 2023

Stužková nie je žiadny zážitok. U nás nešla tiež časť triedy a pohoda. Myslím, že nikto z nás neľutuje.

katkami123
19. aug 2023

@janulik2008
OK, take som veru ešte nezažila ani na ZŠ, ani na SŠ, ani na VŠ. Pritom možem presne pomenovat tie typy, ktoré nezapadli a nemyslím si, že to bolo vinou kolektívu, tí ľudia mali problémy sami so sebou, so svojou povahou a ponímaním sveta.

valeria_h
19. aug 2023

@katkami123 Tak to vôbec nie je pravda. Tí ľudia nemusia mať problém so sebou. Ja som bola tichá, proste introvert a nikde som nezapadla. Mala som v škole tri kamošky a to, že som si s ostatnými nerozumela bolo aj tým, že ohovárali a intrigovali a ja som sa toho nechcela zúčastniť. Takže nie, nemáš pravdu, nie vždy je chyba v tom človeku.

janulik2008
19. aug 2023

@valeria_h asi tak 😁 ja zasa na ZŠ ale na strednej ma poznali len keď trebalo poznámky preposlať, takže aj preto :D

@katkami123 niekto je introvert tak možno aj preto okrem toho, veľakrát počujem že v ženskom kolektíve je to horšie ako v mužskom a my sme boli tuším 10 dievčat ... samozrejme boli také s ktorými som sa rozprávala ale aby som mala kamošky to nie. Ale napr v robote keď poviem že som bola taká v škole tak mi povedia že neveria 😁

susano
Autor odpoveď zmazal