Mám školákov, ktorých nechcem nechať samých doma počas online vyučovania
Ahojte. Zaujimalo by ma ako by ste riesili vy danu situaciu, pretoze ja uz neviem, co robit.
Mam 2 deti. 10 a 11 rokov.
Od 16.3 do 31.5 som bola na pandemickej ocr. V sucasnosti som pn so sebou od 17.9. Chcela som nastupit do prace od 9.11. Lenze nastal problem. Skoly su zavrete. Deti doma same v ziadnom pripade nenecham. Nezvladli by byt same od 5.00 do 17.00, ucit sa online, robit ulohy atd. Takze som uvazovala, ze deti dam ku rodicom. Ale dalsi problem. Rodiacia nemaju internet, pc, notebook. Cize deti by sa online uit nemohli. Myslela som ze sa vykaslem na ma vyucovanie. Lenze doslizo skoly, ze musia byt online 2 hodiny tyzdenne, co ja splnit nevirm.
Cize mi z toho vychadza ze do prace nemozem a musim ostat dalej ocr. Ale to zase bude problem v praci. Pridem o plat, budu mi kratit dovolenku. Predpokladam ze do konca roka budu skoly zavrete. Cize pridem o 4 dni dovolenky, plus plat, plus bude problem v robote, ze som tak dlho doma.
A teraz mi poradte, co robit.
Podotykam, som samozivitelka. Otec deti nijako nepomozr, ci uz financne, ci uz byt s detmi. Napisal mi ze mam zit z lasky...
Co dalej??
Vdaka za vase napady
Ja zo beriem tak, že školská dochádzka je povinná a rovnako je povinne zúčastňovať sa na distancnom vzdelávaní.
Ak dieťa chodí do školy, tiež vznikajú rôzne naklady - na oblečenie, topánky, školské pomôcky, školské akcie, platí sa všeličo, čo teraz platiť nemusim. Tetaz dieťa potrebuje internet a nejaké zariadenie, takze rodič by to mal zabezpečiť. Vzdelanie je drahé, bohužiaľ.
Aj ak je niekto sociálny prípad, v hmotnej núdzi, určite sú tiež spôsoby, ako to zabezpečiť. V prvom rade osloviť školu, možno aj osloviť charitu, videla som na FB aj výzvu na darovanie starších PC, aj inzeráty na predaj za symbolickú sumu. A internet sa tiež dá zariadiť.
@mirage mozem potvrdit. Moja mladsia je uz 4.tyzden doma kvoli chorobe a teda je to omnoho zlozitejsie ako online vyucovanie. A to nam ani ulohy p.ucitelka nekontroluje musim ja, lebo normalne vyucko v skole bezi. Ale robime co mozeme vsetci. Aj popri praci, lieceni a domacnosti. Ja by som online brala okamzite teraz.

@luxus10 nie je mi celkom jasne, proti comu vlastne bojujes... ved je to pre tie decka prospesne, ked dostanu aspon nejaky vyklad a maju moznost sa opytat ked niecomu nerozumeju, ty stadovitost 🤦♀️🤦♀️🤦♀️