icon

Mám trinásť rokov - ako si môžem privyrobiť?

luccciaa
26. jún 2022
babovka2321
26. jún 2022

@luccciaa vypomoc u susedov? Pokosit travnik a podobne? Normalnu brigadu v tomto veku nedostanes.

janinah
26. jún 2022

Nikto ťa nezamestná oficiálne.Skus obísť susedov či im netreba nakúpiť.psa vyvenčiť.plot vymaľovať....

ladyblcha
26. jún 2022

Vyvencit psov, postrazit byt/zaliat kvety, pohrat sa s detmi, kym mama je na home office a robi, spravit nakup mensi nejakej susede..

martinkatinka
26. jún 2022

A na co potrebujes peniaze? V prvom rade sa pirozpravaj s rodicmi. 13 nie je vek na brigadu, oficialne uz vobec nie.

luccciaa
autor
26. jún 2022

@martinkatinka chcem si kupit nieco a bojim sa spytat mami a otec s nami nebyva takze len ja

mariaveronikag
26. jún 2022

@luccciaa a čo si chceš kúpiť, v akej cene? Môžeš sa popytať okolo, len tak neoficialne...

mariaveronikag
26. jún 2022

@mariaveronikag ešte mi napadlo, že môžeš napriklad predať svoje hračky, ktoré nebudeš potrebovať a za peniaze, ktoré ziskaš, si niečo kupiť...ale je lepšie poradiť sa s mamou, tak, či tak.

spadnutaslivka
26. jún 2022

nič nepredávaj (a ani nekupuj) poza mamin chrbát. Porozprávaj sa s ňou, čo a prečo by si si chcela kúpiť a či ti pomôže nájsť nejaké riešenie. Verím, že keď žiješ len s mamou, že nie je toľko peňazí na všetko, čo by si chcela, ale možno by ste vedeli nájsť spolu nejaký spôsob.

vani190493
26. jún 2022

@luccciaa možno letáky roznasat. 😉

spadnutaslivka
26. jún 2022

@vani190493 aj to musí byť písané na niekoho iného. Oficiálne môže brigádovať až po ukončení povinnej šk. dochádzky, čo je teraz u nás 10 rokov.

missviolet
26. jún 2022

@spadnutaslivka ale je to teda bezna prax. roznasala som imzerciu noviny ako 12rocna 😅ale teda neoplatilo sa to vobec,co som si zodrala topanky a kabat tak tie stali nasobne viac, nez som zarobila. ale pisane to bolo na mamu

pohodickasrandicka
27. jún 2022

@luccciaa stráženie detí

luccciaa
autor
27. jún 2022

@mariaveronikag dobrý nápad ďakujem