Mama mi povedala, že som škaredá. Ako to zvládnuť?
Dobry den, mam 13 rokov. Som hanbliva. Cely zivot sa aj trapim mojim vzhladom. Mam aj trosku vacsi nos, a hrbolcek na nom. Moja mama vie, ze sa trapim mojim vzhladom. Minule so mnou cakala mama v cakarni u doktora. A take male dievcatko ukazovalo prstom na moju tvar (mozno na moj nos, neviem). Snazila som sa si to nevsimat, lebo aj tri krat na mna tak prstom ukazala (to dievcatko neriesim, ozaj bola malicka a iba ukazavala prstekom nic viac). A moja mama na mna po chvilke pozrela a uplne vazne mi povedala - aka si mi skaredkava. Az mi slzy vysli, ze mama mi takto povie. Je to ok reakcia od mamy? 😪
Toto pekne určite nebolo, dupľom nie od rodiča. Ani ja so sebou nie som uplne spokojna ale čim som staršia tým viac si uvedomujem že vzhľad nie je všetko a človeku ktorý ma má rad nikdy nebude vzhľad dôležity. Nechapem tuto poznámku dokonca od človeka ,ktorý ti dal život, mala by byť pre teba vzorom a hlavne milovat ťa taku aka si.
Ja za seba môžem povedať, že som bola škaredá ako 13-14 ročná fakt, síce mi to nikto nepovedal, ale keď pozerám fotky no des.. ale nejak mi to nevadilo, skôr som nechápala, že mi to nikto nepovie.. a to ma trápilo☝️
Takže nič to na tomto svete nemení, keď to vieš, ideš ďalej( ako ja, neriešila som) a úplne prudko sa mi to otočilo okolo 17-18 r a stále to nechápem, že ľudia ma skôr berú za peknú..
Buď šikovná, milá atď, svet potrebuje dobrých a inteligentných ľudí a to je fakt☝️
Adela Banášová aký má nos?! A je krásna, nie?!
Netreba si z toho nič robiť, vždy to tak bolo, že môžeš mať krajší život, ako tí pekní🫶
🙂 Moje zlaté. Mama ťa chystá na život. Ako to zvládnuť? Ľavou zadnou. Už ti tu poradili. Odpovieš: Po tebe. Aká matka, taká Katka. Patrím do rodiny, či nie? Nebude ťa každý chváliť, aj keby si bola Miss. Kritiku treba vedieť prijať, zvládnuť, vyrovnať sa s tým. A vôbec nemusí byť oprávnená. Niekto napísal: To, čo si o mne myslíš, sa ma netýka. ❤
Tak toto ti rozhodne nemala povedat a uz vobec nie pubertiacke,,mrzi ma to 🙁 Uplne ta chapem, ze ta to ranilo,,co je horsie, zrejme nato nezabudnes..mala by si jej povedat, ze ta to ranilo a co jej slova pre teba znamenali.. hlavne sa snaz prezit toto tazke obdobie dospievania, a az budes dospela uz to nebude pre teba take tazke...tiez som sa trapila tym, ze niesom pekna, aj som bola preto ostatnymi dievcatami sikanovana, moja mama sa somnou nechcela rozpravat o tom co ma trapi, musela som to pretrpiet..uz som sama mama a moje deti su to najkrajsie co na svete mam, a to aj vtedy ak by som bola jedina na svete kto si to mysli 😚
Tvoja mama asi nedomyslela nasledky ked to povedala..nebolo to pekne
Porozpravaj sa o tom s maminou, či si mysli ze si škaredá. Podľa mňa to tak vôbec nemyslela, malo to mať iny význam, alebo iny kontext než si pochopila . Ziadna mama si nemyslí ze je jej dieťa škaredé
Nos s hrbolcekom je náhodou veľmi pekný a zaujmavy. Je normálne ze teraz sa ti na sebe nic nepáči a všímas si všetky nedostatky, to patrí k tvojmu veku. Ver tomu ze každý človek ma na sebe niečo co sa mu nepáči, s čím nieje spokojný.
Dôležité je aby si si uvedomila co je na tebe pekne, lebo isto mas aj pekne črty, len ich teraz nechceš vidieť lebo si vsimas len nedostatky
Mama to nemala povedať. V tvojom veku som si myslela, že som škaredá
..nepáčili sa mi hlavne moje plné pery. Bolo to pre mňa ťažké obdobie a o dva roky na to, som zistila, že som veľmi atraktívna až mi to bolo nepríjemné 😆.
Niektorým mužom sa páčia ženy s väčším nosom...mala som pekného kolegu a on sa oženil so ženou s väčším nosom a povedal, že jemu sa práve taká páči.
Inak nepotrebuješ mať 1000 obdivovateľov ale jedného správneho chlapa pri sebe a ver, že ten už kráča po tejto zemi.
S mamou sa porozprávaj, že ti to bolo veľmi nepríjemné aby sa to už neopakovalo. Bolo to od nej hlúpe. ...ale všetci robíme občas hlúposti, preto treba odpustiť.
Inak teraz je aj veľa videí, kde sú presne návody ako make-upom skorigovať časť tváre....a je to naozaj veľmi účinné.
Ver, že týmto sme si prešli všetky v tvojom veku....neskôr sa príjmeš a bude to dobre. Spomenieš si na to, až tvoja dcéra bude v puberte. A pamätaj krása vychádza zo srdiečka ♥️...preto pracuj na svojom vnútri, lebo prvý dojem je len prvoplánový. Ľudia majú radi úsmev, preto sa usmievaj.
cely zivot sa trapis svojim vzhladom a citis sa skareda, pretoze tvoja mama ti vstepila tvoj nazor na seba jej hodnotenim. keby ta chvalila od malicka, tak by si sa citila inak. tvoje sebavedomie je podkopane presne takymito narazkami, ze si skaredkava a podobne.
svoje sebavedomie si musis zacat budovat sama, pozri sa do zrkadla a najdi na sebe nieco pekne, prijmi sama seba aka si a maj sa rada taku aka si. mas 13, zacinas sa vyvijat, coskoro budu po tebe pozerat chalani. to ci si pekna alebo skareda nie je o tom ako vyzeras, ale ako sa citis. ked sama seba zacnes vnimat ako peknu, bude to vyzarovat aj navonok.

Ahoj som približne v tvojom veku z mamou ti bohužiaľ neporadím ale ako škaredá sa cítiš? Na tvári alebo telo?