Mizerná kvalita matematiky v škole
Ucitelka absolutne nevenuje cas vysvetlovaniu uciva. Ak sa jej niekto spyta na nieco, tak povie, ze to nevie vysvetlit. Nikdy nepovie pravidla ci preco sa nieco robi tak, ako sa robi. Priemer triedy na testoch je mizerny. Minule bol priemer 10/20, teraz je priemer 14,5/20 (nejake zlepsenie, ale nic moc). Ja som mala 12,25 a 13,75 (tiez otrasne). Skusam aj doucovanie, ale zatial nic nepomaha. Co mozem este urobit?
čo znamená 10/20 a čo znamená 14,5/20? akože počet bodov?
@panelacikova
asi student
o ake ucivo matematiky ide? ZS? SŠ? gympel?
su velmi dobre videa na youtube napr. od matykar
https://www.youtube.com/@matykarsk
alebo od p.ucitela Zvolenskeho
https://www.youtube.com/@Jozef_Zvolensky/playlists
@panelacikova
teraz su deti uz hodnotene percentualne
10/20 znamena 50% z pisomky bolo spravne
@marci77 asi. ja mám denne pred očami x takých študentov. hlavou sú úplne mimo školy a potom je "zlý" učiteľ, lebo nevie naučiť 🙄 a aha, jasné.... u nás idú známky, ale rozumiem....
@panelacikova body
@marci77 gymnazium
@panelacikova dobry ucitel neodmieta vysvetlit ucivo
autorka - tak ak to takto cíti celá trieda, potom podajte písomnú sťažnosť na daného učiteľa/učiteľku. vysvetlite tam, čo sa deje, stručne a jasne. ale nemôže to byť pocit iba povedzme 5 žiakov z 30.... potom je chyba niekde inde...
a aky gympel? ktory rocnik?
ja som tiez chodila na gympel .....niektore ucivo napr. priestorove videnie nema kazdy, pravdepodobnost, statistika tiez nepochopi kazdy, ale vsetko sa da naucit .....
nejake cvicenia z matematiky nemavate?
nevieme o ake ucivo ide, ani aky rocnik ....takze tazko sa k niecomu vyjadrit
@marci77 metodova, 2. rocnik (bilingvalny -> priblizne ucivo prveho rocnika normalneho gymplu)
@panelacikova predstav si, že existujú aj zlí učitelia matematiky. Aj moja dcéra má takú. V škole to nepochopí a keď jej to vysvetlím ja, tak to pochopí. A to nie len ona, ale aj iné deti. Miesto precvičovania príkladov a vysvetľovania tím čo to nechápu, stále píšu písomky. Z pytagorovej vety idú písať už asi piatu.
no ak ti nevie pomôcť ani doucovatel asi bude chyba inde ako v ucitelovi drzim palceky
@matabb73 súhlasím. ak je však zlý učiteľ, tak z 30 nepochopí 25. nie 5... ale to nie je témou príspevku. ak autor nie je spokojný, nech sa sťažujú vedeniu...
Ale ved to je normalne uz, nema kto ucit..
V synovej triede je takto slabá fyzikarka,čo je pre nás dosť pruser,lebo fyzikou sa chce živiť. Nakontaktoval sa na učiteľku fyziky na vš,uvidíme co z toho bude.
A bude horšie 😁 Učiteľ s 30 ročnou praxou, atestaciami, kreditmi, rôznymi skoleniami atď ma plat cca 1200€...No kto im to za tieto almužny bude robiť? A čo keď sa budete sťažovať vedeniu? Veď vedenie na to miesto nikoho nezoženie.