Mobilná šikana u teenagerov
Dobry den,
Rada by som sa poradila ohladom sikany u teenagerov. Dcere vcera vecer volalo jedno telefonne cislo, kde ju oslovilo dievca menom. Dcera zlozila a napisala cez whatsapp tej slecne, ze co chce, osoba komunikovala dalej. Zaujima ma, nevieme komu patri to cislo, nie je nikde uvedene na webe, ci je moznost nahlasenia tohto cisla na policii, aby riesili prislusnu osobu, resp. cez jej rodicov? Alebo to nema vobec ziadny vyznam.
Nestalo sa to dcere prvy raz, toto je dalsi utok asi po roku.
Dakujem za nazory.
Ja by som zablokovala cislo a neriesila a dcere povedala nech cudzie cisla v ziadnom pripade nedviha ani nepise. Nieco ine je ked dospelemu cloveku volaju cudzie cisla napr kurier, klienti, urad atd ale naco je dietatu dvihat cudzie cislo a este viest konverzaciu? Kebyze ja sa toto dozviem tak mala by som s nou velmi vaznu konverzaciu u mna by to neexistovalo.
To najdôležitejšie nenapíšeš? Koľko má dcéra rokov a čo jej písali?
Ano, policia cislo rychlo identifikuje, potom uz je otazka toho ako daleko to zaslo. Nabuduce by som ale hned pri nejakom pokuse blokovala toho ako daleko cislo a hotovo. Ja mam podmienku, ked ma niek5o osobne nepozna, tak nazdar. Nepotrebujem too many friends… hlavne v dnesnej dobe, ked je pokusov o vydieranie ako maku.
@alabama0011 V prvom rade nekomunikovať s takými ľuďmi. Číslo zablokovať, nevolať, nepísať späť. K čomu?
Idealne je nekomunikovat, cislo je bloknute samozrejme. Pisala zastrasujuce spravy, “chcem teba” “pocula som, ze si bola zla” a podobne. V minulosti sme tu uz mali cosi podobne, riesila som to s organizatormi tanecnej skoly, kam dcera chodila, uz tam nechodi. Toto prislo odnikial v podstate. Ja by som najradsej poucila tuto osobu, nie len blokla cislo. Ked to robi mojej dcere, dokaze to urobit akemu-kolvek dietatu.
Idealne je nekomunikovat, cislo je bloknute samozrejme. Pisala zastrasujuce spravy, “chcem teba” “pocula som, ze si bola zla” a podobne. V minulosti sme tu uz mali cosi podobne, riesila som to s organizatormi tanecnej skoly, kam dcera chodila, uz tam nechodi. Toto prislo odnikial v podstate. Ja by som najradsej poucila tuto osobu, nie len blokla cislo. Ked to robi mojej dcere, dokaze to urobit akemu-kolvek dietatu.
@alabama0011 a keď zavoláš na to číslo? Zdvihne niekto?
@alabama0011 na prednaske o kybersikane nam vraveli, ze absolutne nereagovat. Nic, ani neodpisat, nevolat. Akonahle zareagujes, darmo uz budes potom ignorovat. Uz to bude dotycny skusat dalej.

A čo jej tá osoba písala?? To je asi vcelku zásadné...