Mobily v škole

gabriela855
14. apr 2023

Ahojte ,chcem sa len spytať ohladom mobilov v škole ..Syn mi chodí do 9 .ročníka ..
Rano pred vyucovanim maju odovzdat vsetke deti mobili ucitelke na stol do krabice .( a po vyucovani si maju zobrat )
Ako chapem mobil do skoly nepatri ,ale moja otazka znie ci moze toto riaditelka dat takyto oznam /rozkaz .
Ak neda dieta mobil k detom sa spravaju ucitelky akoby ....
Ma to niektore vase dieta toto v skole ?
Dakujem

maranco
14. apr 2023

@gabriela855 čo sa píše na stránke školy v školkom poriadku? Každá škola si môže stanoviť svoje pravidlá fungovania na mobily.

mariska1989
14. apr 2023

Za mňa úplne v poriadku na čo mu je počas prestávok,a hodín telefón . Všade by to takto malo byť lebo napr u nás majú mať telefón v skrinke alebo v taške a vypnuté zvonenie a deti používajú tie telefóny pričom je to zakázané

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adri266
14. apr 2023

Ak nechces, aby dieta nemalo mobil v krabici, nech ho necha doma alebo v skrinke. V com je problem?

No a druha strana tohto pribehu je, ze keby si ako rodic mala riesit cybersikanu svojho syna, tak by si sa na to inak pozerala.
@gabriela855

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adri266
14. apr 2023

@8aslan147 Ucme deti klamat 😀

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
14. apr 2023

A v com je konkrétne problém? Sa bojíš že sa mobil v tej krabici pokazí? Alebo čo?

Ty navrhujes čo?

mariska1989
14. apr 2023

@8aslan147 Pri podvádzaní keď sa píše písomka ? Alebo šikanovať? Poprípade fotiť spolužiakov a posielať v skupinách ? . Z určitých dôvodov telefóny zakázali . Keď som chodila do základnej ja ledva boli telefóny pár ich málo ale do školy im rodičia zakázali ja som ho mala až v 9 ročníku a do školy som ho nebrala

diamondsspaces
14. apr 2023

U nás na strednej škole sme mali učiteľku, ktorá keď sme mali telefón alebo obuté topánky nie prezuvky vyhodila nám ich z okna . Neprehaňam. Mali sme veľký rešpekt pred ňou a nik si nedovolil jej odpapulovať za to alebo povedať to rodičom . Ja som si o nej vždy myslela že je psychopat. ... Je rozdiel dieťa s telefónom a dieťa s telefónom. Mám synovca 12, ktorý neviedel používať telefón na nič iné iba na hry a YouTube . Minule sme robili úlohy z angličtiny, nevedel slovíčko a vravím používaš telefón tu je appka prekladaj , boli sme vonku a zaujímalo ho aký je to vták , ukázala som mu appku na vtáky kde ho odfotí a zistí cez Wiki čo je to zac. Bol nadšený , vôbec nevedel , že mu telefón niečo preloží alebo že je appka ktorá identifikuje rastliny a zvieratá a to je tých naučnych appiek pre deti ako maku. ... Sme v modernej dobe , ale nie každé dieťa je v rovnakom veku rovnako rozumné . Ak by telefón používali na normálne veci ako na bieologii alebo na geografii, bola by som za .

simsalabim
14. apr 2023

@gabriela855 my sme to mali na ZS, decka mobily museli odovzdat a tiez frflali. Po prichode na SS bola dcera v soku, mesiace mi hovorila - mami, cez prestavky vsetci cumia do mobilu, nikto sa s nikym nerozprava.
Inak nerozumiem, NACO je treba dietatu na ZS mobil pocas vyucovania.

simca06022011
14. apr 2023

@simsalabim netreba, u nas ich maju v skrinkach a su tam potom individua, ktore to nedodrzuju a ucitelky nic... napr. dcera prisla minuly tyzden s tym, ze spoluziak cez hodinu pozeral porno.. tak dakujem pekne :DDD 6taci.. a vraj ze to bezne, aj cestou na vylety v autobusoch si pustaju. Moj stryko uci deti na gymply a povedal, ze ani rozpravat sa nevedia, fakt vymysla im aktivity ako malym detom. A potom na vylete, alebo akkm ich vezme si sadnu za jeden stol a komunikuju online :DDD

Tak treba detom, smartphony, wifi, internet.. a tak. TOTO potom robia a naivne si nemyslime, ze nie :DDD

adri266
14. apr 2023

@simca06022011 A potom nejaka mamicka dvojrocneho dietata napise na MK, ze sa nevie s dietatom hrat 😒 VSak jasne, lebo dieta nie je appka, ktoru vypnem.

simca06022011
14. apr 2023

@mariska1989 aj na strednej sme mali, a museli byt vypnute a skryte.. este aj ine veci, ktore do skoly nepartili nam v klude zobrali vyucujuce :D a mohli sme si nohami suchat a byt ticho.

simca06022011
14. apr 2023

@adri266 PRESNE. Alebo nevie upratat, toto a hento.. no nie, nevie, lebo to nie je farmville... ze potiahnem prstom.

mariska1989
14. apr 2023

@simca06022011 tak stredná to som už nosila aj ja ale v tej dobe sme vedeli čo sa patrí a čo nie .používali sa cez prestávky a to malo ..ale stalo sa že učiteľka zobrala a musel prísť rodič pre telefón

simsalabim
14. apr 2023

@adri266 inak toto mi pripomenulo, ze moja dcera jeden cas (v mladsom skolskom veku) stale komentovala mamy s kocikom, co cumeli do mobilu. Ze mami, ty si sa so mnou stale rozpravala (ma pamat ako slon), ked sme boli vonku, preco si tieto mamy nevsimaju svoje dieta a neukazuju mu svet?

Je to skoda, ale deti sa dnes neucia priamo komunikovat uz od utleho veku... len mobil, aj mama aj dieta.

20erika07
14. apr 2023

Je to aj u nás a je to tak správne.
Má to zmysel a dosť veľký.
Keď mobil učiteľke žiak zatají a ona zistí, že ho má a neodovzdal, je to hrubé porušenie šk.poriadku.

20erika07
14. apr 2023

@simsalabim veru, veľmi smutné toto ☹

simca06022011
14. apr 2023

@diamondsspaces inak ja som tiez musela dcere dat prednasku k tomu, v zime.. ukazalo som jej na youtube kanaly z geografie, bio atd... nie len tie somariny co dookola pozeraju. Aplikacie na jazyky, ale aj upravovanie fotiek. A napr. na cvicenie videa... a cela bola ako vyorana mys. Mobil je dobry sluha a zly pan. MOj chlap ma teraz obdobie vsetka technologia je dielom diabla :DD tak sa vadime denno denne, ale fakt.. hocijaku otazku nevieme, tak poviem, ved si vygoogli.. jeho ide slak trafit. Tak poviem, ok nevygoogli si, davaj encyklopediu, jednu druhu tretiu.. a hladat. VEd ako sa dozvies odpoved? No vraj nijak, mame si domysliet. Bez informacii by bol clovek este v dobe "nevzdelanej", a aj tak su skupiny co technologie zatracuju, alebo zase take, ktore ich na spravne veci nevedia vyuzit. Ani ich to nenapadne. lebo hoaxy atd, zase ked najdu nieco a su to somariny, nedokazu to odfiltrovat...

simca06022011
14. apr 2023

@mariska1989 my sme na strednej nesmeli mobil mat na skole vobec, cize ani cez prestavky sa nepouzival.. teda ten 1-2rocnik urcite, potom uz to bolo take beznejsie. Ja som z tych rocnikov, ze v 1.rocniku som mala mobil skor ako moja mama, cize nebolo to take ze "kazdy uz mal". Postupne to prislo.

kristiii
14. apr 2023

@gabriela855 v synovej škole musia mať telefóny celý deň v skrinkách, s vypnutým zvonením. Keď mu ale bolo zle alebo chcel zostať niečo zostať v škole pomáhať po vyučovaní, mohol mi z neho samozrejme zavolať. Za mňa je to takto správne. Ani váš spôsob by mi nevadil. Trocha nerozumiem, prečo to vlastne vadí tebe. By si chcela, aby strávili celé prestávky (a asi každému je jasné, že by to neboli vždy len prestávky) na mobiloch?

mariska1989
14. apr 2023

@simca06022011 presné tak napr ja som fakt mala ako 15 ročná a to z bazaru bol kúpený to nie ako teraz že podaktorí 4/5 ročné deti majú už svoj vlastný telefón

gabriela855
autor
14. apr 2023

@kristiii ano chapem ,nie nie mne nevadi vobec ,je to spravne beriem to ..
Lenze dnes sa mi stala taka vec ,mobil samozrejme ma syn v taske ,nechce davat do krabice preto lebo ze viacerym sa mobil poskriabal .
Cize moj ho ma pri sebe z vypn.zvonenim ..viem ze by nemusel ale ..ide o to ,ze mu dnes bolo zle a mi pisal ci prenho nemozem ist ,sla som ho vypitat a pani uc.hned ze nema co mat mobil pri sebe a ze keby nieco tak mi volaju ,ale nevolali .hovorila synovi ze nech vydrzi do konca vyuc.
Podotykam nebolo mu az tak zle aby sme museli ist k lekarovi ...viem z coho ..lebo on mi velmi neje .polievku donho nanutim aj druhe jedlo ,velmi malo je .preto mu je niekedy nevolno .ale to je na inu temu ..
A tiez ze vraj ucitelka si dovolila kontrolovat vsetkym tasky kto ma a kto nema mobil .
Chapem nemaju mat mobil ,toto som pisala hned v uvode lenze ma nastvalo trochu ze mu bolo zle a ona mu povie ze nech vydrzi .
A hned nato spustila preco mi pisal ked nemaju co mat mobil.
Cize tak 😁

gabriela855
autor
14. apr 2023

Dakujem vam vsetkym 🙂

adri266
14. apr 2023

@gabriela855 A najprv sa spytal ucitela, ci Ti moze zavolat? Lebo taky je normalny postup, to maju urcite aj v skolskom poriadku. Takisto, Ty ako rodic nemozes vziat dieta bez toho, aby o tom ucitel nevedel.

A este s tym, co povedala ucitelka, Ja mam co to oducene a uz viem, kedy dieta tvrdi, ze mu je zle a naozaj mu je zle a kedy sa chce vyhnut pisomke, testu, atd. Ak ho boli hlava, vacsinou poviem dietatu, nech sa napije, alebo napr od rana nic nejedlo. Ak to neprestane a vidim, ze dieta je blede, volame rodicovi.

Takze dietatu vysvetlit, ako to s mobilmi je. Inak, nas znamy chodi do takej prace, kde celu pracovnu dobu mobil nesmie mat pri sebe. Celych 8 hodin. Povedz, ako by toto dnesne deti zvladli?

dahra
14. apr 2023

@gabriela855 - kamarátka pred rokmi pracovala v Anglicku. Mobil museli odovzdať, až po práci, príp. cez oficiálnu prestávku sa k nemu dostali. A to boli dospelí.... Určite je to takto lepšie, lebo ich "nepokúša".

simca06022011
14. apr 2023

@mariska1989 a iPhone :DDD

simca06022011
14. apr 2023

@gabriela855 pozri, tvoj syn nie je babatko uz. Tak povie ucitelke ze mu je zle a potrebuje zavolat mame. A zavola mame. Hotovo. u nas je to tak, ze musia prist za ucitelkou, povedat, ze bude volat mama, alebo ze maju volat oni.. a pusti ich si to vybavit.
Nech je to akokolvek, je velky, vies ze neje a je mu zle, tak mu vycisti zaludok, ze je na case zacat jest a nerobit humbuky, ze mu je nevolno... vobec by som neriesila problem mobil za neho ani sa s tym nezapodievala. Ak sa mobily skriabu v krabici, kup mu nan obal. proste je to pravidlo a nech sa ho drzi. ucitelke treba povedat (teraz uz zbytocne v 9r riesit na rodicku), ze proste si zelas, aby ked syn si mobil vypyta, ze musi zavolat, tak mu ho proste da. Preto ten mobil ma, aby ked nieco, zavola. Ale ak to byva pravidelne, tak uz hadam aj ona vie, ze to nic nie je pri nom, tazko povedat...