Môj syn sa cíti byť ženou: Ako to zvládnuť?
Ahojte, píšem anonymne a nie, nie som trol. Som len zničená mamina
Som sklamaná áno. Cítim sa divne. Mám syna, má 17 a minulý rok povedal, že je na chlapcov. Tiez to nebolo ľahké spravovať, ja nemám nič proti LGBT, fakt nie ale je to asi iné keď ide o vaše dieťa. No a dnes sa mi priznal, že on sa cíti ako žena a chce byť ženou a áno naďalej sa mu páčia chlapci. Bože, ja ani neviem čo chcem počuť. Musím to spravovať. Musím to nejak pochopiť. Ani neviem či som smutná či trošku sklamaná. Rozprával mi také veci, že či viem že sa všetko dá urobiť operáciou, že by bral hormóny, že by kľudne išiel aj za psychológom no on to proste cíti tak, že je žena.
@guudy tak toto azda máš.precitane ....https://standard.sk/238757/kontroverznu-britsku...
urcite najst dobreho psychológa a hlavne sa s nim vela treba rozpravat o tom co citi. mozno to je len "obdobie" ale mozno sa tak aj naozaj cíti. psychológ vam urcite obom pomoze
@hopsas presne tak, v mnohych zapadnych krajinach sa to pomaly začina otáčať, asi prichadzaju na to, že dať 12 ročnym deťom puberty blockers a o par rokov odstraniť pohlavné organy vedie prave k tym depresiam a samovraždam, keď im v 18-20ke dobije, že si zničili nielen zdravie ale aj život, že aj tak nie su spokojní so svojim telom, a pravdepodobne len trpeli gender disfóriou.
Je super, že na Slovensku ten proces je dlhy a preechadzaju tomu vyšetrenia, vratane sedení s psychiatrom, u nas v Kanade zakazali akukoľvek terapiu tychto detí a je povolená len gender podporujuca.
A ano je to momentalne aj “modne” pretože rapidne narastol počet transgender ľudí a hlavne dievčat, čo
Bola kedysi skor rarita.
Autor - podpor syna a zabezpeč mu kvalitneho psychologa a psychiatra, pravdepodobne je gay a snaži sa s tym roznymi sposobmi vyrovnať.
Autorka, s pochopením by som dieťa vypočula a ked tak pomohla s psychológom ak má zaujem , ale žiadne radikálne riešenia by som nepodporila. Radikálne rozhodnutia nemôžu prísť len preto, že zrazu si niekto zmyslí niečo. S pocitmi jeho ny som sa nijak nebila, to je niečo co priste in teraz pociťuje, ok, nedokazatelne/ nemeratelne = nedá sa k tomu postaviť podľa MBq objektívne nijak. Čiže naozaj citlivo, rozprávať sa, vysvetľovať si a tak. Pocit sa môže meniť, to je fakt. Pritom radikálne riešenia už nejde zvrátiť.
Pre zaujímavosť
https://www.youtube.com/watch?v=IAAOuc7dNF0
aj videa Jordan peterson-a su zaujimave, ak niekoho zaujíma ako reálne vyzerá západ s týmito " novinkami", pripadne Douglas Murray. Ak niekoho tieto témy zaujímajú.
Treba to brať aj z technickej stránky, odrezať pipíka nie je žiadna sranda a určite na tú bolesť nie je žiadne 18 ročné decko(človek) pripravené.. a nech si hovorí kto chce čo chce, malo by to byť minimálne od 25 rokov..
Tiež som taký podcast počúvala ako fakt tie deti nevedia čo so sebou, všetko majú, fúka sa im práškový cukor, od malička majú telefóny v rukách,12 ročný pozerajú péčko, k tomu drogy dostupné, no jasne, že sú presýtené všetkého🙏🏼
nehovorím, že toto je ten prípad, ale každá matka si svoje dieťa pozná a keď ho miluje mu nedovolí všetko!!
To o tom podcaste hovorím stále☝️ logiku mi to dáva, je to hrozne ťažké určite, strašná škoda, že to autorka nespozorovala skôr, áno keď sa bude cítiť ako chobotnica tak ho budem milovať, len keď mu niečo odrežú, to bude bolieť🥹
Zaujímavé ako tie isté nicky v jednej téme o potratoch silno bojujú o život každého embrya (čiže dieťaťa), ako má každé "dieťa" rovnaké právo na život, ale, keď už sa to "dieťa" neskôr vymyká väčšine, tak už je to "decko", ktoré nevie, čo so sebou, nemá vlastnú hlavu, je zblbnuté a nemá sa čo ako homosexuál dožadovať žiadnych rovnakých práv, len niekde zalezený tíško šúchať nohami.
Ja teda fakt neviem, ci ste fakt take jednoduche, alebo co… nikto neoperuje 18 rocneho mladeho cloveka (to nie je ziadne decko). V civilizovanych krajinach musi clovek podstupit v prvom rade niekolkorocnu psychiatricku starostlivost, ak je vsetko ok, tak sa schvali hormonalna liecba. A az potom, ak ma clovek zaujem, sa pristupuje k operaciam. Aj na to sa vyzaduje suhlasne stanovisko psychiatra. Cele to trva aspon 4-5 rokov.
Tak tu prestante sirit tie svoje prekrutene bludy….
@macatt
@hopsas
@sisaka
@guudy 🙄 tak ty si eroplán😀 prečítaj si príspevok autorky, ona tvoje skúsenosti nežiada..ona sa to snaží spracovať..17 ročný muž( teda) chce ísť psychologičke, ona mu to celé vysvetlí…ja nebudem potrebovať tvoje múdrosti a nemusíme byť jednoduché, keď si myslíme, že 17 ročný ,,muž,, si to môže rozmyslieť, keď sa mu vysvetlí čo to bude obnášať…a ako si si to vysvetlila je mi jedno..
Ja som to písala autorke, tebe nie pani zložitá 😀
@guudy Kanada v tomto prípade určite nespadá do toho, čo píšeš. Tak ako som napísala. Teenagers môžu začať brat puberty blockers aj transitioning hormones bez súhlasu rodiča, stačí že mu to odobrí lekár a tí su viazaní len podporovať jeho rozhodnutie. V našej provincii sa to má teraz meniť, že bude treba súhlas rodiča a aj že škola musí informovať rodičov ak dieťa sa rozhodne vystupovať v škole pod opačným pohlavim. Doteraz škola mala zakázané upovedomiť rodiča, v iných provinciách stále platí zákaz. Taktiež rodič nemôže dieťa nijak ovplyvňovať v jeho rozhodnutí a ani psychológ/či psychiater. Tí môžu poskytovať len gender affirming care - kľudne si vygúgli zákony. Ak toto nedodržia hrozí im odobratie licencie.
@guudy ja som jednoduchá a píšem bludy, čo? Skôr mám pocit, že ty sa vyjadruješ k niečomu o čom nemáš šajnu. Ja sa vyjadrujem o krajine, v ktorej žijem a viem, ake sú sućasné problémy a aj čo spôsobuje súčasná leglislativa. Ja len dúfam, že sa spamatame a začneme nasledovať UK a severské krajiny, ktoré už upúšťajú od predčasných zásahov.
A čo ma robí tou jednoduchou? Že si myslím, že dieťa nie je zrelé spraviť takéto radikálne rozhodnutie? Že si myslím, že treba týmto deťom zabezpečiť psychologickú a psychiatrickú starostlivosť? Že si myslím, že takéto závažné
Rozhodnutia by sa mali robiť až keď sú ľudia schopní uvedomiť si následky? No som primitív, totálny
@sisaka halooo, autorka nema 12 rocne, ale 17 rocne a coskoro dospele dieta. Tieto tvoje prispevky nemaju nic spolocne so situaciou zakladatelky. Mimochodom, s pristupom 12 rocnych k puberty blockers nesuhlasim, najma z dovodu, ze puberta proste musi prebehnut. Ale to sme vedeli uz pred niekolkymi desatrociami.
Tvoje vystrihnute casti clankov inak zneju ozaj ako doveryhodny zdroj ❤️
@macatt na rozdiel odo mna nemas osobne skusenosti, takze realne si nevies predstavit byt na mieste zakladatelky. Tvoje teoretizovanie je mimo, tak ta ako rodic lgbt dietata vyvadzam z omylu a tvojich miestami naivnych predstav❤️.
@guudy v čom mám naivnú predstavu? Aby s porozumením, psychologičkou sa snažila liečbu syna a nezvratnú premenu oddialiť čo najneskôr okolo 25rokov? Lebo sa 17 ročný hľadá? Najskôr je gay, teraz žena, za rok si môže uvedomiť, že sa má rad taký aký je, lebo je zdravý a nestojí to za to? Ty si v omyle keď ,,vieš,,, že všetky deti sú rovnaké, lebo ich máš také ty…
@vler
Prečo by mal byť postoj zlý zdroj? Lebo píše aj o negatívach tranzície? Akože pardón, ale to nieje ako v puberte, že niekomu prepne a dá si tetovanie, ktoré o 10 rokov olutuje a už sa mu nepáči, tak si ho dá odstrániť laserom alebo pretetovať kvalitným tatérom. Toto je rozhodnutie, ktoré je nezvratné a oplyvní tej osobe už celý budúci život. Trochu rozumu, pri tejto voľbe a štúdia a informácií z každej strany, by snáď nezaškodilo, nemyslíš. Či budeme naivné deti živiť aký bude potom iný život v ružovych obláčikoch, lebo na fórach LGBTI+ sa medzi sebou hecujú, keď to má kopu nebezpečenstiev a rizík. Je normálne, že komisiou prejde každý jeden clovek, aká tam je potom kvalita vyčleňovania, zvažovania kandidátov? Reálne žiadna. Prečo? Lebo by mali problémy so slovom diskriminácia, tak zo strachu to schvália každému. Keby bola kvalita odborníkov, tak by veľa ľudí tranzíciu v polovici nestoplo, kopu ľudí by ju neľutovalo. Takže poďme sa o tom baviť, ale z každého uhla a nohami pevne na zemi, nie naivnými rozprávkami o tom, že potom bude život ružová cukrová vata. Lebo nebude, takýto veľký zásah do tela obnáša celoživotne kopu komplikácií. Podotýkam, že do zdravého, fungujúceho tela.

@hopsas pozri, mam dospele lgbtq+ dieta, tak ma nepoucuj, ok?