icon

Môj syn sa cíti byť ženou: Ako to zvládnuť?

29. apr 2024

Ahojte, píšem anonymne a nie, nie som trol. Som len zničená mamina
Som sklamaná áno. Cítim sa divne. Mám syna, má 17 a minulý rok povedal, že je na chlapcov. Tiez to nebolo ľahké spravovať, ja nemám nič proti LGBT, fakt nie ale je to asi iné keď ide o vaše dieťa. No a dnes sa mi priznal, že on sa cíti ako žena a chce byť ženou a áno naďalej sa mu páčia chlapci. Bože, ja ani neviem čo chcem počuť. Musím to spravovať. Musím to nejak pochopiť. Ani neviem či som smutná či trošku sklamaná. Rozprával mi také veci, že či viem že sa všetko dá urobiť operáciou, že by bral hormóny, že by kľudne išiel aj za psychológom no on to proste cíti tak, že je žena.

Strana
z4
katkami123
1. máj 2024

@guudy
V akých vyspelých krajinách? U nás je? Zaujímajú aj ťa realne negatívne účinky liekov na podstúpenia zmeny pohlavia? (Bez chemickej kastrácie?) Pocit, že sa cítim na iné pohlavie, nie je život ohrozujúci stav, rakovina ani nič podobné, telo tychto ľudí je zdravé. Prečo potom zasahovať do tela, keď telo nie je problém? To je v poriadku?

Ako je potom možné, že veľa ľudí chce spať svoje pôvodné telo a sú z zranzície sklamaní? Zrazu príde rozčarovanie? Ako je možné, že potom títo odborníci, komisia, toto neodhalia, že tento človek nie je vhodný kandidát a v skutočnosti má iný problém? Schvália každého okoloidúceho? Naozaj začínam čoraz viac veriť tomu, že je to výnosný biznis. A verím, že o 20 rokov bude k tranzícii úplne iný prístup a bude viac ľudí, ktorí budú ziadat sprísnenie podmienok.

sisaka
1. máj 2024

@guudy ja som reagovala na tvoj útok, že som jednoduchś a šírim bludy

K téme som napísala, že je dobre, že to na Slovensku trvá dlhšie a psychiatri/psychologovia pomôžu dieťaťu/či inému človeku sa zorientovať. Autorke som odporučila takeho odborníka pre syna vyhľadať.
Ty si na mňa útočila, že som jednoduchá a neviem, ako je to vo vyspelých krajinách. Neútoč a nebudem musieť odbočovať od témy

kristiii
1. máj 2024

Nerozumiem, na čo sa sem ťahajú tranzicie detí. Však ten chalan má 17, nie 7 a určite sa nechystá zajtra pod nôž. Práve nabral odvahu a zdôveril sa mame, takže to už zrejme potreboval dostať zo seba a začať postupne riešiť. Verím, že pre autorku to nie je jednoduché prijať, ale chalan potrebuje podporu alebo teda nazvem to pochopenie, aby to nevyznelo, že ho má autorka hneď vyslovene podporovať v zmene pohlavia. Podporovať myslím byť mu oporou, vypočuť, prebrať všetky jeho myšlienky a úvahy zprava-zlava, plusy-mínusy, čo všetko to obnáša, aké môžu byť následky a pod. Aj keď si myslím, že on už má toho veľa "naštudovaného", keďže toto sa v ňom nezrodilo včera. Musí to v ňom víriť už roky. Však kedy sme si my začali uvedomovať svoju sexualitu či náklonnosť k opačnému pohlaviu? Ja osobne dosť skoro, už ako dieťa. On svoje pocity/city v sebe tiež rieši už minimálne 5-7 rokov, to nie je niečo, čo si teraz vymyslel.

lcks0
Odpoveď bola odstránená
sylvinka08
26. sep 2024

Autorka Mozes sa mi prosim ozvať, mam podobny problém uz dlho a chcela by som sa o tom s niekym porozprávať. Dakujem

jana_eyre_2
26. sep 2024

Pozri si toto video, tam sa aj dozvies kto by ti vedel pomôcť s vyrovnanim sa so situáciou

https://www.instagram.com/reel/DAVt_3gKUeu/?igs...

Neboj zvládnete všetko..

sylvinka08
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4