Moja 11-ročná neter a chlapci
Zdravim, mam 11 ročnú neterku, ktorú som opatrovala veľmi casto do jej 5 rokov. Boli sme si blízke, zbožňovala ma. Potom som sa odsťahovala a videli sme sa tak raz za rok a postupne mam pocit že sme sa nejak odcudzili. Vravi že ma ma stale rada ale citim že si drží celkom odstup, hanbí sa. Vsimla som si ale že je nonstop na telefóne a stale si s niekym pise. Keď som si pozrela čo dáva na Instagram ostala som až zhrozená. Same fotky ako vytrca zadok, dosť nemiestne popisy ku fotkám a kadejaké príspevky a komentáre od chlapcov a kamarátok pod fotkami. Tiež ma “priatela” 😄. Myslim si že to neni celkom vhodne vzhľadom na jej vek a chcela by som sa s nou nejak opatrne porozoravat aby si davala pozor a tak (nie jej nejak extra dohovarat, len ju varovat aby bola fakt opatrna kvôli mojej vlastnej skúsenosti). Len neviem ako na to… dnes som sa jej skusala pytat na toho chlapca lebo minule mi spomenula, že s nim mala ist von. Ale povedala len ze to dopadlo zaujimavo, usmiala sa zahanbene a odišla. Ako jej dať pocit, ze tu budem pre ňu a môže sa mi zdôveriť? S jej maminou taketo veci neriesia ale ja si myslim, ze by sa to nemalo brat na ľahkú váhu. Alebo moc preháňam a mam to nechať tak?
Je síce pekné, že sa o ňu zaujímaš a že ti na nej záleží, ale takéto veci by mala v prvom rade riešiť s maminou. Takže skôr by som sa na tvojom mieste porozprávala s jej mamou a veci, ktoré píšeš sem, povedz jej. Myslím si, že takéto veci si máte riešiť v prvom rade v rámci rodiny.
Povedz to jej mame.
Samozrejme sestre som to povedala, aj som jej ukázala tie fotky pretože ju má zablokovanú asi aby to nevidela. Ten jej chlapec ma už 15 rokov takze aj to som sa jej snažila otvoriť oci, že bohužiaľ v dnešnej dobe v takom veku deti už riešia take veci na ake by ešte mali mat cas. No na to povedala len že snad nie je taka a že urcite to neni take vazne ešte. A dalej to neriešila
Otca to dievča nemá? Ak matka (tvoja sestra) nejavý prehnaný záujem, určite by som sa to pokúsila riešiť z otcom dievčaťa. Pokiaľ nieje, porpípade tam nie sú dobré vzťahy, pozhovárala by som sa možno s mamou teba a tvojej sestry, ak tam je tá možnosť. Pozerám na to realisticky, a myslím si, že máš oprávnené obavy a je mi ľúto, ako sa ku tomu stavia matka tvojej netere. Zatvárať oči a slepo dôverovať začínajúcemu pubescentovi, nie je úplne najsprávnejšia cesta.
Ja byt tebou vezmem ju na daku banskú jazdu s tebou a tam jej to poviem,ale tak z vlastnej skúsenosti. Od teba to myslím lepšie zoberie ako od mamy /otca. A samozrejme aj mama nech sa snaží,s ňou tráviť čas a tak dozrieť aby nebola nonstop na mobile a vysvetliť jej čo a ako si dávať pozor na nete
Ja odporúčam úplne na rovinu, žiadne chodenie okolo. Videla si insta, videla.si fotky. Povedať jej, čo raz dá na net, už odtiaľ nikdy nedá prec. Povedať o nastrahach a vlastnej skúsenosti
Presne riešiť hneď na rovinu. Toto není dobre. Teraz je svet zlý všade samé nástrahy. Je to ešte decko má sa hrať s bábikami. Deti treba chrániť
No ja viem, že doba je iná a ja som sa v 11 ešte hrala schovávačky vonku, ale ja neviem...nedovolila by som svojej dcére v 11 aby mala už nejakú známosť a chodila sním von a ešte keď má 15..
Moja teta má dcéru má 13 a teda puberta sňou strašne plieska, tiež podobné fotky na instagrame ako spomínaš. A našla si frajera, tiež starší..každý deň jej posiela kvety, chodia spolu do kina, berie ju na večere...minulý víkend som snimi bola na svadbe, ja bez partnera kedže ho nemám a ona 13 ročná sa tam celý čas oblápala s ,,priateľom'':D no mne to príde straaaaašne skoro..
@alexas56 To koľko má preboha rokov ten chalan, ked jej posiela kvety a berie ju do kina a na večere? Odkiaľ má nato peniaze?
@alexas56 pre boha a to ktorý rodič dovolí 13 ročnému decku vziať si na svadbu frajera? Alebo pustiť ju na večeru? Ti rodičia si koleduju o riadny pruser
@janickacrazy
@matullienka
neviem kočky koľko má, ja stým nesúhlasím, tak sa ani nestarám o to..tiež mi to príde veeeeľmi čudné. Ja by som toto nedovolila

Skor sa porozprávaj s jej matkou, tá o tom vie?