icon

Moja 19-ročná dcéra mi predstavila svojho priateľa - jej bývalého učiteľa

5. okt 2022

Žienky! Potrebujem radu ! Mám 19 ročnú dcéru. Minulý školský rok ukončila štúdium na strednej škole. Už dávnejšie mi spomínala ze ma vážnejšiu známosť ale ze ešte nie je pripravená mi ho predstaviť. Rešpektovala som jej rozhodnutie ze nech mi ho predstaví keď sa bude na to cítiť. Minulý víkend som sa konečne dočkala no ani vo sne by ma nenapadlo ze jej priateľ je jej bývali učiteľ dejepisu, 40 ročný starý mládenec. Dievčatá co mam robiť ako by ste reagovali kebyže to vaša dcéra spraví.

alana1
5. okt 2022

Horšia kombinácia by bola 19 ročný syn a 40 ročná frajerka ucitelka dejepisu 😀

zoeeoz
5. okt 2022

@liloastitch počuj, ja tiež niesom ten typ co by sa dal dokopy s niekym výrazne starším/mladším ale nemyslím si o tom nič zlé, ani o jednej osobe ci uz vo vztahu staršej alebo mladšej..iba nechapem, že máš vôbec energiu sa tu vybavovať so ženami čo si myslia, ze len ich názor je ten správny, odsudzujú, mindžujú a majú potrebu spochybňovať niekoho šťastie.. zaujímala by ma štatistika rozvodovosti partnerov podobného veku a s výraznejším vekovým rozdielom, lebo myslím, že prvá skupina vyhrá 😀

katkami123
5. okt 2022

@alana1
To je ešte ta lepšia kombinácia by som povedala. Chalan nemôže otehotniet. A 40-ročná už tiež nie je veľmi plodná.

Tuto mi ten dejepisar príde jednoznačne vychcanek. Rýchlo dieťa zbuchat až si ju poistí, ma ju doma a nezdrhne mu na vš medzi vrstovníkov. Ja by som s ním urobila medzi 4 očami veľmi krátky proces s tým, ze aj jej takej mladej mieni život ničiť, veľmi ľahko môže spoznať peklo na zemi.

zuzki1
5. okt 2022

Mame kamaráta ktorý ma 38 a našiel si priatelku ktorá ma 19. Fakt je že aj dievčina je na svoj vek vyspelejšia - rozumovo , aj to že kamarát zastal mentálne a vekovo zodpovednosťou a štýlom života niekde okolo 25-27 rokov ( cháp život po VS, kedy kedy sa venuješ praci a svojim hobby a neriešiš až tak rýchlo si založiť rodinu atd). Veľmi som zvedavá ako to dopadne . Na jednej strane mu to prajem a na druhej strane vcítiť sa do role rodičov toho dievcata tak takýto vzťah nepodporujem . Teoreticky by mohol byt jej otec, a reálne je vekovo bližšie k jej rodičom (majú okolo 47) ako k samotnej dievčine .
Sama som mala chvíľu priateľa keď som mala 18-19 a on mal 34-35 ale ako rýchlo to začalo tak aj skončilo kvôli iným prioritám a cieľom v živote, každý sme boli v inej životnej etape ale to sa ukázalo až po cca 1,5 roku vzťahu keď opadla zamilovanosť .
Verím že to aj u vás dobre dopadne pre všetkých zúčastnených 🙈

mimuska96
5. okt 2022

Nemám dcéru a ani ju mat nebudem, ale keby je to v mojom prípade nechám ju tak.. každý sa musí keď tak sám popaliť alebo bude šťastná ona a aj on..ja viem a chápem chceš jej len čo najlepšie, ale možno to najlepšie našla... keď sa pozriem na chlapov teraz a 10-20 rokov dozadu beriem asi tých starších rozumných , ale nie každý je taký

petrahl
5. okt 2022

@lenka1993 11 nie je to isté ako 21 🤦‍♀️

janie159
5. okt 2022

Určite nezakazuj, toto vedie len k tomu, že sa zbali a odijde. Možní kvôli láske, možní z trucu. Vzťah medzi vami sa naruší, niekedy sa naruší až tak že to nejde vziať spat. Dôveruj jej, porozprávaj sa. Aj o intímnom živote. Hrať pexeso a opakovať dejiny určite spolu nebudu. A v prvom rade. Spoznaj priateľa. Rozdiel 21 rokov je dost. Ale ak má v hlave priateľ vsstko v poriadku, tak mozes byt spokojna. Sama uvidis ako sa bude správať k tvojej dcére. Možno im to vyjde, možno nie. V každom prípade buď jej oporou. V šťastí sa teš spolu s nou, v smutku jej buď nablízku. Nech už vzťah skončí akokoľvek, musí vedieť že si jej oporou a nesmie mat strach zdôveriť sa. Pretože aj keby sa vo vzťahu začala trápiť, tak v ňom môže zotrvať a trpieť len kvôli tomu aby ti nedala zapravdu, aby nepripustila to že sa vyplnili slova mami: ja som ti to vravela. Viem o čom hovorím. Ja som v živote v pozícii dcéry, ktorá má vzťah s mužom ktorý je mimo očakávania rodičov. Buď jej oporou a snaž sa spoznať priateľa. Na pripadne reči ľudí kašli. Oni nevidí žiť život za teba a ani za dcéru. Drzim palce nech ste obidve spokojne 🙂

elementissa
5. okt 2022

Sranda, na mojej bývalej strednej sme mali také 4 prípady 🙂 jedna sa vydala za nášho učiteľa biológie, ďalšia za telocvikára, ďalšie dve za jazykarov. Spoločné mali všetky to, že síce sa spoznali v škole a začali si spolu ešte kým baby študovali, na verejnosť sa to dostalo až po tom čo školu ukončili. A rozdiely tam boli všelijaké.. my sme končili školu mnohí ako 20 roční (5 ročná stredná, tým, ktorým vychádzali zle roky koncili v 20tke) a naši profaci boli niektorí mladučkí, rovno po škole, takže reálne medzi jedným párom bol rozdiel 6 rokov, medzi druhým 10. Ale pri tých zvyšných dvoch, tam boli naozaj profesori cez 40, rozvedení, so zavazkami. A zbuchli si 18/19 ročné baby a dnes sú zobratí a majú s nimi ďalšie deti. Už sú plesati a zachvíľu budú aj bezzubí, ale majú mladé ženy 😆😆😆

liloastitch
5. okt 2022

@zoeeoz mám hroznú potrebu sa ho zastávať 😂 ale už som skončila, väčšinou vzdám takéto diskusie hneď v začiatkoch, ale teraz ma to nejako nútilo obrániť jeho mentálne zdravie . Štatistiku by som si pozrela aj ja, za seba viem povedať, že mne dlhšie fungujeme vzťah s tým mojím " zaostalcom" ako s rovesníkom, pritom som v oboch vzťahoch mala úplne rovnaké očakávania.

wiqux
5. okt 2022

Jediné, čo môžeš spraviť, ak nechceš o dcéru prísť je rešpektovať ju a jej názor. Je dospelá. To však neznamená, že jej nemôžeš povedať, že osobne sa ti to nepáči a čo konkrétne ti na tom vadí. Ale treba to vravieť veľmi citlivo, bez nervov, do očí a ku koncu dodať, že ju nadovšetko ľúbiš. Možno sa s ňou pozhovárať o tom, či rozmýšľala, aké nevýhody má takýto vzťah do budúcna. A môžeš sa tiež pozhovárať s ním a to už smieš ako so skutočným dospelým...

evkakorcek
5. okt 2022

Juchuuuuuu. Som rada, že nie som jedinaaaaa. Moja prvá veľká láska bol profesor dejepisu a francúzštiny v vedľajšieho bilingválneho gympla. Ja čerstvých 18 a on 30r.
Bolo to krásne a nádherné obdobie. Dokonca som s ním bola aj na spoločnej dovolenke pri mori. (Moja prvá dovolenka bez rodičov).
Doteraz máme obaja na to krásne obdobie pekne spomienky.
Samozrejme naše cesty sa rozdelili neskôr......
Ja som odišla do Anglicka a on študovať do Prahy ďalej Históriu.
Nebrán jej v tom. 🤗

dorottka
5. okt 2022

Moja byvala spoluziacka si tak zacala s telocvikarom, vecnym starym mladencom, trosku podivinom, ona mala mozno 21, on bol uz (z nasho pohladu minimalne) stary, ked sme chodili na strednu, cize tipujem, ze cca 30 rokov medzi nimi rozdiel musel byt. Co na to povedat.... klape im to, zobrali sa, maju dve deti, venuju sa im vela, typek podedil, postavil dom a vyzeraju spolu spokojne, uz su spolu 15 rokov urcite. Nestandardne, ale kto definoval normal? 🙂

romanka93
5. okt 2022

V podobnej situacii som bola, ale so sestrou. Prvy sok vystriedal hnev, zahodila nejake plany co mala do buducna s VS a pod, ale s odstupom casu jej to nijak neuskodilo (uz su to 4r). Su stale spolu, ma skvelu pracu a robi si externe skolu. Stale si sice myslim, ze ich tych 20r medzi nimi raz dobehne a ona si bude buchat hlavu, hoci teraz to nevidia, ale som rada, ze je stastna.
Co mne od rodicov chybalo v suvislosti s nou - vyjadrit sa bez velkych emocii k tomu, co to vsetko obnasa a ake rozdiely ich mozu postretnut. Aby ti raz mevycitala, ze si ju ani nevarovala a pod. Zakazat jej to kazdopadne nezakazes a ak sa nechcete odcudzit, vies ze ten chlap je v pohode “len” je starsi, tak by som jej dala najavo, ze to musis stravit ale si rada ze je stastna.

susannnsusan123
5. okt 2022

Porozpravaj sa s obomi jednotlivo, a stoj pri svojej dcere v dobrom aj zlom, nech sa stane cokolvek, ma sa to stat. Miluj svoje dieta a daj mu to pocitit, nech vie, ze vyplakat sa moze jedine k mame, lebo ta jej stale otvori dvere do vsetkych smerov. 🙂 ak mama dvere neotvori, dieta bude plakat samo tam, kde ho nik nebude vidiet, a cely zivot bude niest bremeno uplne zbytocne… dnes sme tu, zajtra tu byt nemusime, tak zime tak, aby sme boli stastni aj ked na nas z kazdej strany vyskakuju “strasidla,” s ktorymi sa musime popasovat… 🙂

veronika3110
5. okt 2022

@dorottka paráda.. v 45-50 ostane zabezpečenou vdovou… super 🤪😂

tianna
5. okt 2022

Nuž určite jej nič nezakazuj.. mne ako 21 ročnej mamina robila zo života peklo kvôli priateľovi (aktuálne už 14 rokov manželovi.. 🙂), aj keď teda z úplne iného dôvodu. Vekovo sme rovnako, no akosi nezapadal so svojou maturitou do jej predstavy o minimálne inzinerovi, ideálne o 3-5 rokov staršom odomna.. 😄 výsledok bol že sme sa dlho spolu nebavili, z domu som utekala stále za ním, vzali sme sa po 14 mesiacoch, ešte ani na svadbe sme sa k sebe normálne nesprávali čo ma samozrejme mrzí a ešte viac že ma otec pre naše nehody (ja-mamina) ani neviedol k oltáru.. 😔 nepokaz si teda vzťah s dcérou.. porozprávaj sa s ňou, no netlač na ňu.. možno je to len jeden vzťah ktorý onedlho skončí a možno ozaj aj budúci manžel a trvalý vzťah..

pa_tricia19
5. okt 2022

Keby to nebol jej učiteľ, mala by si na to iný názor?

Ja som mala 18r, môj muž 36r, keď sme sa dali dokopy. Sme spolu 5r., Máme 2 krásne deti.
Áno, je mladší o 4roky od mojej mamky.Tiež z toho nebola nadšená, o ockovi ani nehovorím.ale nakoniec ho spoznali a zistili, že je to úplne v pohode chlap..a koniec koncov...ja s ním žijem, nie oni.. ;)
Daj tomu čas.

euka210
5. okt 2022

No fuuu...
Ze ucitel, nevadi...ale ten vekovy rozdiel...
Moja babka si vzala svojho ucitela, ale to bol zacinajuci ucitel a teda vekovy rozdiel len 7r...20r je prilis...neviem si predstavit napr. mojho manzela s 19r...ved to uplne ine myslenie, generacia... no mlada ho ocarila...asi len pockat kym to vyprcha a mozno trochu realneho triezveho pohladu na buducnost takeho vztahu

h2
5. okt 2022

@zoeeoz A vieš, prečo prvá skupina vyhrá? Lebo ženy z tej druhej skupiny ovdovejú skôr, než by sa stihli rozviesť. 😁

ivec16
6. okt 2022

nadsena by som nebola, ale tak pozri sa na vztah francuzskeho prezidenta ;), za mna v obratenom podani kde je zena mladsia je to o nieco lepsie… sanca ze budu mat aj deti…

vierkaodjazierka
6. okt 2022

Čo by mala urobiť matka, keď do nej dcéra vloží dôveru a predstaví jej svojho výrazne staršieho partnera? No, a dobrá matka alebo taká čo chce svoju dospelú dcéru ovládať, manipulovať ňou a zariaďovaní jej život podľa seba? Dobrá mama svoju dcéru obijme, povie jej že si váži že im ho predstavila a že ju podporuje vo všetkých jej rozhodnutiach, že je tu pre ňu keby sa niekedy potrebovala s čímkoľvek zdôveriť a naplánuje spoločnú rodinnú chatu... no a tá druhá mama, to vieš.... Je to jej život, je to dospelý muž s normálnou, spoločenský uznávanou a záslužnú prácou, ktorý musí byť minimalne priemerne múdry. Zjavne má vaše pre históriu, a nevzdal sa jej aj napriek tomu že vedel že mu neprinesie poriadne peniaze a navyše má potrebu svoje vedomosti dávať deťom. Asi to nebude nejaká lúza....

7miriam77
6. okt 2022

Život maľuje rozne príbehy. Ja by som ostala v šoku,... No dcera je dospelá, ma svoj rozum. Nevycitala by som, ... Mozno ked spadnu ružové okuliare,tak sa rozídu. A mozno je to láska na celý život...ukaze cas

mirkabadinkova
6. okt 2022

podla mna je to normalne...40rocný nieje az taky starý ,predpokladam ze do buducna ho vek dobehne/co ho aj dost lutujem/ ale teraz ked sa lubia ...vsetko zle je na nieco dobre...tak to malo byt

kvetinka75
6. okt 2022

@mirkabadinkova nie, 40 rokov nie je veľa. Ale podľa toho z akého uhla sa na to pozeráš. Pre 19 ročnú je to dosť. V podstate jej môže byť otec.

kvetinka75
6. okt 2022

@veronika3110 no keď je učiteľ, tak zabezpečenou ani nie 😉. Ale možno aspoň strechu nad hlavou bude mať. Naneho prišla možno druhá puberta a možno časom mladá vytriezvie.

kvetinka75
6. okt 2022

@evkakorcek tak ale 30 je predsa len podstatne menej ako 40 . Tu už je rozdiel jednej generácie. Mne to príde zvláštne. Keď si to otočím opačne, že by som ja mala mať o 20 rokov mladšieho partnera, tak by som si pripadala pri ňou ako mama. Nedokázala by som sa pri ňom cítiť ako jeho partnerka. Ale mužom to očividne nevadí, že majú taký rozdiel.

mirkabadinkova
6. okt 2022

@kvetinka75 ale to teraz bežne vidno take pary....niektorý chlapy 40r. vypadaju lepsie ako 20.ročný a nikto by im nepovedal že maju 40,ked sa o seba stara...ked jemu nevadi taku mladu pristelku ze ma /podla mna tie nazory mladej baby aj spravanie ,takýmto chlapom vadi/ale nepoznam vasu dceru neviem aky je typ.Ja by som to asi nechala tak ved čas ukáže,zakazovať nema asi význam aby napriek nespravila.Uvidíte čo dalej bude...

petkazamborska
6. okt 2022

moj brat ma 40 a viem si predstavit zeby si nasiel takemlade dievca, nema stastie na dievcata , a pritom tuzi mat rodinu , kamat zase sa dal dokopy s dcerou jeho kamosky, ona ho velmi chcela , v jej 17 zacali spolu chodit , maju krasne dve deti , zobrali sa a funguje im to ....ale verim ze je to dost tazke prijat , len treba si uvedomit ze ked ona bude mat 50 on 70 a stale sa to bude zhorsovat ....manzelova sefka ma takto manzela ona 60 a on 90 deti nemali , ale je to narocne pre nu teraz lebo uz je leziak a len cakaju na jeho smrt, sesternica ma o 31 rokov starsieho manzela tiez a maju 1,5 rocneho chlapceka...ale viem ze ho velmi lubi...

kvetinka75
6. okt 2022

@mirkabadinkova áno vidno bežne, ale to neznamená, že by to malo byť OK. Veľa vecí je teraz bežných a nestotožňujem sa s nimi. Môže vyzerať dobre, cvičiť a neviem čo robiť, vek aj tak neoklame. Aj muži trpia hormonálnymi zmenami, starnú, prídu ochorenia, mení sa psychika a od určitého veku radikálnejšie. nIe je to síce pravidlo ale vo väčšine prípadov to tak je. Zrazu sú uhundraní, zostarnutí, s chorobami. 50 a 70 rokov je dosť veľký rozdiel, nech sa už človek stará oseba akokoľvek. Neviem si predstaviť teraz pri sebe 70 ročného muža. Vmojom okolí nie je veru nik v tomto veku, kto by vyzeral na 50 a bol v lepšej kondícii ako 50 ročný. Sú to proste dedkovci. Aj keď niektorí športujú, zdravo sa stravujú - tento vekový rozdiel tam vidno.
A nejedná sa o moju dcéru. Tú našťastie moji rovesníci nezaujímajú 😉.

kitchi1
6. okt 2022

Len z vlastnej skúsenosti... sestra si ako 22 ročná našla prvého priateľa ktorý mal 32. Vyzerali spolu šťastne a všetci sme im to priali a aj moji rodičia ten 10 ročný rozdiel skusli lebo videli že je to správny chlap. Problém vznikol pred svadbou keď sa náhodou dozvedeli že nemá 32 ale 42. Zmenilo to na veci niečo? Len bolo dusno že klamali a prečo klamali. Dnes majú 2 deti žijú si spokojný život moji rodičia švagra milujú majú s ním veľmi priateľský vzťah: skôr až taký rovesnicky. Ale mal a som spolužiačku ktorá celu strednú chodila s 4t ročným po strednej sa k nemu nasťahovala a chodila na VS. Tam to stroskotalo. Vysokoškolský život je pomerne spoločensky narocny a jej priateľ už chcel byť doma v klude... takže prirodzene to skončilo. Skús dcéru motivovať aby išla na VS tam sa veľa poriesi a pán učiteľ by jej brániť nemal ak má o ňu naozaj záujem pochopí že vzdelanie je nutné.