Moja 19-ročná dcéra mi predstavila svojho priateľa - jej bývalého učiteľa
Žienky! Potrebujem radu ! Mám 19 ročnú dcéru. Minulý školský rok ukončila štúdium na strednej škole. Už dávnejšie mi spomínala ze ma vážnejšiu známosť ale ze ešte nie je pripravená mi ho predstaviť. Rešpektovala som jej rozhodnutie ze nech mi ho predstaví keď sa bude na to cítiť. Minulý víkend som sa konečne dočkala no ani vo sne by ma nenapadlo ze jej priateľ je jej bývali učiteľ dejepisu, 40 ročný starý mládenec. Dievčatá co mam robiť ako by ste reagovali kebyže to vaša dcéra spraví.
Prepac ale spýtam sa.... nejaký problém.v rodine nemáte? Ked si dcéra hlada "tatka"?
Napriek tomu co tu píšu vsetky "fandiace laske" a aká je rozumná a pod... jednoducho ta vedome klamala a zatajovala ho naschval. To je fakt. Ine by bolo keby prisla hned a povedala, mami spavam so svojim učiteľom.... predpokladam , ze polovica z nich by radosťou neskala.
Halvne sa nestresovat.. Možno to ani dlho trvať nebude... Názor jej môžete povedať ale bez emócií studenou hlavou, a len opatrne,a krátko žiadna 19rocna nechce počuť hodinovú prednášku o vekom rozdieli a co to prináša do budúcna atď... Potrebuje podporu z vašej strany, stojte vedľa nej aby cítila že Vám sa môže v kľude zdôveriť a aspoň budete informovaná o ich vzťahu, ak budete proti nemu už len preto s nim ostan, treba aby cítila že je to jej slobodne rozhodnutie, a na druhej strane to môže aj fungovať..
Teda zachovať sa takto, ale jasne ze a mňa by to stvalo kvôli viacerým dôvodom.......
Moja starká mala 22, keď sa zoznámila so starkým, ktorý mal vtedy skoro 44, ale vyzerá to tak, akoby čakal len na ňu, keďže nemal vážnu známosť pred ňou, bol z toho krásny vzťah, 4 deti, keď umrel, starká sa tešila za ním, veľmi ho ľúbila. Samozrejme, môže to dopadnúť aj ináč, ale netreba sa pozerať na ľudí cez prsty, skôr, aká z nich ide energia.
U nás v rodine máme podobný príbeh. Sú svoji už niekoľko rokov, majú syna, sú šťastní
Je to jej rozhodnutie a vy ako jej mama ju musite v tom rozhodnutí plne akceptovať.V dnešnej dobe je to bohužiaĺ úplne normálne ale nič v zlom ale ak vaša dcéra si našla takého priateľa alebo on ju si zbalil,tak tam od detstva musel byt problem s vlastným otcom o tom by vám vedela povedat viac psychológicka ale nie je normálne aby mladej krasnej zene imponovat pán v takom veku.
Inak nechápem,čo vám niektorím dáva právo titulovat ostatné ženy ako nenormálne,s prázdnou hlavou,či sú už na hlavu a podobné perly,len preto,že majú iný názor???Odpovedať alebo mať pripomienky sa dá aj bez toho.S kľudom a slušne
Podľa mňa ide o románik, ak je to slušný chlap, tak nech si to užije, určite sa veľa naučí aj o vzťahu aj o živote a bude mať skúsenosti do ďalších vzťahov 🙂. Ja som od 20r. mala o 28 rokov staršieho a pamätám si, aká som bola šťastná, ako sme si vtedy pasovali a koľko som sa z toho naučila.
Bolo to super 🙂
No čo spravíš nič, sama musí vedieť, čo chce a či jej to tak bude vyhovovať. Ešteže mám syna a to som zvedavá čo mi za pár rokov donesie domov🤣
@evicaopica no ked ti syn donesie nejakú peknú 40-tku v 20-tke domov, tak bude veselo, moje kamošky si robili zo mna srandu, lebo mojho 20-ročného syna vozila suseda 40-ročná do práce, že či náhodou niečo spolu nemajú, lebo on je veľký feši, no mala som dosť 😀
Nuz,neda mi nereagovat,lebo....
Ono to moze byt vselijak,hlavne sa netrap,
Naozaj zalezi na tom,ako daleko su v tom vztahu,ako to citia oni,lebo dobre aj zle koncia aj ine vztahy.ten vekovy rozdiel,ak nie je prekazkou pre nich,tak je to v poriadku
Ja som mala manzela o 4 r.starsieho,no boli sme spolu kratko.po case som si zacala s o 20 rokov starsim-moja maminka mi povedala svoje-nie velmi sa jej to pacilo,no bola som dospela,a povedala mi,ze je to na mne,ona mi zakazovat nemoze,ale mam si to vsetko uvedomit a rozmysliet.
A som s nim uz viac ako 20 rokov,mame dcerku,a ja mozem povedat,ze NIKDY,som nelutovala.NIKDY by som uz nevedela nikoho viac lubit,ako tohto mojho muža.
Teraz je uz naozaj starši muž,no to som si uvedomovala od zaciatku vztahu,ze mi zostarne,ale som z tym vyrovnana a rovnako ho milujem,aj ked mu pribudli vrasky
Takze povedz dcerke,aby pomyslela na to,ci je pripravena,ze po rokoch mozno bude pri nej stary chlap-ak si to vie predstavit,tak mozno budu taky štastny par,ako my
@danulienkalienka prave som zverejnila prispevok o svojom vztahu,ale musim reagovat aj na tento vas.mam o 20 rokov starsieho manzela,sme spolu uz vyse 20 rokov a teda dovolim si oponovat,k tomu co pisete,ja som s otcom nikdy problem nemala,ani s mamkou,uzasne detstvo.uz mama mi nezije a o otca sa staram vzorne,vraciam mu vsetko,za to ako ma vychovali,lubim ho velmi a nechcela by som ziadneho ineho.
Asi by mi až tak nevadilo, že je to jej učiteľ, skôr ten vek by ma trápil. Keď som chodila na gympel, štvrtáčka chodila s angličtinárom. Boli spolu už dlhšie, ale tak nejako sa to prevalilo až po jej 18tke. Lenže tuto angličtinár mal 25rokov. Tí dvaja sa vzali, majú spolu deti. Môj muž má 38 a s 19ročnou holkou by sa neviem o čom bavil. Takže, neviem poradiť, mňa by asi trafil šľak v tvojej situácii.
Ja som mala 17 a chodila som so 41 rocnym. Ten ma však podviedol o rok staršou odo mňa. Medzitým som sa spriatelila so šoférom autobusu, ktorý ma vozil k tomu 40rocnemu . Šofér bol mladsi od neho o 3 mesiace😁. Toho prveho moji rodicia neprijali. Za šoféra som uz 12 rokov vydatá. Mali sme 4 deti. Pred 3 mesiacmi nám 8 ročná dcérka zomrela na rakovinu. Presli sme si všeličím a stále sme spolu. Je starý ako moja mamina, ale som šťastná, že je mojím manzelom. Ma nas rád a stará sa o nas vsetky. S dcérkou absolvoval vsetky chemoterapie a operacie v nenocnici. Ja som bola s nasou Kristinkou vtedy doma, kojila som. Bola 2 mesacna ked sa na to prislo. Je uzasny a statočný. Vek mozno na prvy pohlad desi, ale ja neriesim ci ostanem vdova....ja môžem odísť skor ako on.... Není pravidlo, ze ked je starsi, ze uz nebude vladat. Moj muz ma v januari 57 ja teraz 33. Z mladych sa teraz moc neda vybrať
Je málo zodpovedných a starostlivých mladych mužov pripravených na život v rodine a v manželstve. Keby si mam znova vybrat muza vo veku 19 rokov hladam min.38 rocneho.
Ja by som to nahlásila škole ak to trvá dlšie, ak bol vzťah počas štúdia ...ale to by ťa dcéra znenávidela to neodporúčam isto
@zabka4 úprimnú sústrasť 😢😢😢
@janickacrazy ❤️
Aj my máme v rodine takýto vekový skok,len sesternica najskôr robila teraz už manželovi sekretárku🤭😂😂. A teraz sú už vyše desať rokov v šťastnom manželstve s dvoma peknými deťmi. Keď si rozumejú nie je čo riešiť,ani to že sú so svokrom skoro rovesníci 😉
Mam o 12 rokov starsieho manzela (mal 39, ked sme spolu zacali chodit). Ucitela, mojho skolitela bakalarky a diplomovky. Mame dve nadherne deticky a krasne, stastne manzelstvo. Som za neho len a len vdacna ❤️
@evamarek77 to je pravda. Mala som 27 😀
Treba akceptovať jej rozhodnutie. Tiež ma vždy priťahovali starší muži . Myslím že na Tom nie je ničím zle. Len nech sú obaja spolu šťastní.

@luccija nie všetci slobodní štyridsiatnici sú čudáci... väčšinou sú jednoducho curevníci