Moja dcéra má 12 rokov, 162 cm a 55 kg. Myslí si, že je tučná
@marsmykkok nie , ja som mamička , je to fotka mojej obľúbenej speváčky
@kluska obvod brucha má 74
@emokondbdguvd syn má 12 čerstvo .162 cm a 46kg . Je skôr svalnatý ,chodí plávať 3x v týždni .
Tvoja dcéra zrejme špáradlo nie je ,ale myslim m ,že je stále v norme . Ak má pestrú stravu , nehádže do seba kilá chipsov a sladkosti ,a hýbe sa aktívne pár krát v týždni ,tak je to ok.
Ak má menej pohybu ,dajte si spolu večer e prechádzky rýchlou chôdzou pol hodinku denne .alebo cez víkend turistika ,či bicykel ,alebo na plaváreň . A postava sa jej začne si formovať
@emokondbdguvd to je úplne zbytočná fotka.. Kúsok brucha..
Nedá sa posúdiť..
12r môže môže mať detskú postavu, ale aj ženské krivky..
Mam 16r dcéru a váži 50 pri výške 165cm..a teda je akurát, pekne stavaná.
@emokondbdguvd a obvod okolo pupka má syn 69 .
A keď píšeš ,že robí karate . Tak určite má na sebe svalstvo . Fakt sa mi zdá úplne v pohode .no ak silno chce ,nech si pridá zdravé prechádzky ,či ľahké kardio alebo ako kompenzáciu ku karate to plávanie
@emokondbdguvd urcite nie je tucna, podla mna ma svaly, cvici 2 x v tyzdni karate. Tie zeny, co hovoria, ze maju 170cm a maju 52kg, tak neviem co robia, ale zarucene nedrepuju s 50kg vahami. Cize dcera je podla mna vo vyvine a ja som bola podobne. Mam cca 163cm a vahu mam roky od 50-55kg, mam miery 86-62-87 a to aj po porode. Cvicim a ako dieta som v jej veku cvicila tiez karate. V 17tich uz som vyzerala tak, ze prsia 70D a pas ako osa. Ak bude cvicit a nebude sa prejedat nezmyslami, tak sa nema co stat. Aspon to je moj nazor a skusenost. Mam 38 rokov a teda keby som tucna, tak by sa to zratalo. Ale som opak. Tak zalezi ci ma zena svaly od cvicenia. Tiez bez maju tu vahu nizsiu, pripadne taku, ale viac tuku.
@maranco ked uz tak treba pouzit kalkulacku pre deti ;)
@emokondbdguvd nemusíš tu klamať. Je to vidno, že to nepíše dospelá žena. Ale, určite by som sa v tvojom veku nevenovala váhe. Venuj sa aktivitám, obmedz si sladké nápoje a jedlá typu mekač ale vymen to za ovocie, ale určite nezameriavaj sa čisto na váhu. Ešte si vo vývoji. Môže sa to zmeniť. 🙂
Jej vaha je v poriadku, v poriadku nie je sikana v SKOLE.
Dcera ma 12r, 7macka, aktualne "chudnu", nejedia, na desiatu nosia mrkvu ak vobec nieco, dokonca dcera povedala, ze nejaka spoluziacka sa chodi vyzvracat... A bohuzial, zeny, tie dievcata to casto maju Z DOMU. Ta je tucna, henta je tucna, ta je taka a onaka, pripadne nekonecne diety matiek/otcov.. (okrem toho aj socialne media apod, to je jasne, ale spravanie, jedenie, sport - idu proste z domu, komunikacia, 12r dievca nie je zena, nejaky ten tuk kludne zvladne, dokonca mozno potrebuje, nemozu jej predsa trcat kosti)
a BMI deti (uz sa to tu preberalo tento tyzden) je napr tu https://www.childrenbmi.com/cs/
@simca06022011 a potom v 23 neplodne, v 40tke uz ubytok vapnika taketo smakociny. Ani nehovorim, ze po takych dietach mozu prist o vlasy a zuby. Pokial dievcata nepiju sladene napoje od rana do vecera a nejedia blbosti vo velkom, tak da nemaju co bat. To telo v 12tich idealne nevyzera. Aspon moje nevyzeralo. To sa ukaze o par rokov neskor.
@zafir01 inak ten pas 60cm realne velakrat nemaju ani len modelky.. ved moja dcera je fakt spageta dlha a pas taky nemala hadam ani ako prvacka... Teraz sme ju merali kvoli nohaviciam a pas 68cm... ma 175cm a 54kg. Ani ja ani ked som cvicila v detstve a veru nie malo... :DD nikdy som nemala pas pod tych 68cm a to som cvicila atletiku, plavanie -denne, k tomu tanecnu, gymnastiku a kadeco doplnkovo a to nevravim kolko sme vtedy byvali vonku, na bicykloch a pod...
@simca06022011 no asi tak ..inak ja som merala teraz obvod synovu cez pupok .ias má trochu užší, cez pupok je to vždy viac . Ale teda ja som si ho návod pása ,alebo celkovo obvod niečoho merala až po prvom pôrode ,keď som dávala dolu kilá popôrodné
@janage ma presne 12r?
a aku mas vysku ty a jej otec?
mpja dcera ma potvrdeny nedostatok rastoveho hormony ( RH ) uz 1,5m pichame. no s vyskou sa trapime od mala. do 1r ok, ale potom to zacalo.
v 2r na 4%, v 3r na 1%.
od 3r stale na 1-2%, asi 1x na 3%. pricom ja som mal vzdy asi o 10cm viac v rovnakom veku., otec dokonca bola az niekde na 50% v niektorych obdobiach vyvoja.
moja dcera presne v 12r. 138,5cm a 30kg.
@majamat mame staršiu a je vysoká. Presne v 12 mala 145, podľa grafu, kalkulačky nikdy nebola pod 10percentilom. Lekári ju vidia lebo je často chorá, vysku zatial nik neriešil. Takto pomaly rástla keď mala cca 2 roky, potom OK. Rozdiel sa zas ukázal zas až teraz v 11 a 12 rokoch. Ja aj manžel klasika. Ani veľkí ani malí.
Viem, že sa riešia detičky čo sú pod 3percentilom
@janage co sa tyka vas, tak muz ma inu priemernu vysku,a ko zena. casto sa stretavam s tym, ze nejaka maminka napise, ze my s muzom sme vysoki a obaja mame napr 172cm,. no muzova vyska 172cm premenena na zensku je len 159cm, cize casto byva vyska rodicov samotnymi rodicmi zle zhodnotena.
a prave aj preto, ze deti maju 2 rodicov, je kludne mozne, ze kazde dieta rastie podla inej genetiky. preto mozu byt deti rozdielne vysoke.
samozrejme toto treba spravne zhodnotit, co nie vzdy vedia aj pedatri. niekedy dieta posielaju na vysetrenie, aj napriek tomu, ze az vlei male nie je, inokedy ani za svet neposlu, hoci je vlemi male a dokonca, ked rodicia nie su velmi vysoki. ono ak je dieta velmi male - pod 3%, tak ma byt vysetrene aj napriek nizkym rodicom, lebo sa takto moze zakryt porucha.
ja mam 176 cm a vahu 64 kg. nemam svaly veľmi ale vyzeram normalne, keby som mala aj svaly tak vazim mozno 70. ak robi karate mozno ma svaly cize skor by som pozerala na pomer svalov a tuku. ak by nemala svaly tak by som povedala ze na jej vysku je to dost velka vaha
@janage no mladsia moze mat inu rastovu krivku a kludne tam moze byt oneskorenie a ms pride neskor. tazko povedat, co bude.
ms prichadza na konci rychleho telesneho vyvoja, cize predchadza tomu zrychleny rast a vyskyt druhotnych pohl. znakov - u zien ochlpenie, prsia, boky a samozrejem aj pubertalne nalady.
@emokondbdguvd Tvoja dcéra je vo veku keď sa vyvíja a vzhľadom na viacero prípadov anorexie v mojom okolí ti môžem povedať že tvojou úlohou je podporovať ju v zdravej strave a športe, venovať sa jej, častejšie pochváliť ako skritizovať a nie riešiť cm okolo pása a tabuľky.
Dospievanie je v tejto dobe ťažké, nie každý to ustojí a psychická pohoda v rodine je najdôležitejšia.