icon

Moje handikepované 17 ročné dieťa často rozmýšľa nad tým ako by chcelo zomrieť

10. apr 2021

Dobrý deň mam 17 ročne dieťa (dievča), ktoré je hendikepované od malinká nevie chodiť a teraz to začína vnímať viac ako ked bola menšia hovorí že by bolo lepšie zomrieť lebo by tam vládala chodiť ako jej pomôcť,vysvetlit že je proste chorá a nie je to dôvod zomrieť? Ďakujem

Strana
z4
egiginka
11. apr 2021

Ahoj. Mali sme susedu hendikepovanu, nechodiacu. Rodicia ju prihlasili na tancovanie vozicjarov, hrala ten8s na vozicku... chodila do centra volneho casu s hedikepovanymi... jednoducho jej hladali rovnych ludi. Dokonca mala aj frajera v tom veku, tiez vozickara..... skus aj ty, ju niekde zaclenit skrz nejake hoby.

natinka86
11. apr 2021

@cocolino234 To áno. No všimla som si, že si robí zo seba prdel pred ľuďmi. Niekedy je to až cez. Nie je to pre každého.

tinapa
11. apr 2021

@natinka86 coccolino ti odpovedala.. S humorom a nadhľadom, inak nesledujem ho, neviem ako sa vyjadrovala jeho mama, musím pozrieť. Kde to bolo?

juliet86
11. apr 2021

skus si pozriet skolu iprba.sk je tam internat zadarmo aj so stravou zdravotne centrum rehabka
vyskusajte. ochotna riaditelka. mozno by to dcerke pomohlo

natinka86
11. apr 2021

@tinapa Rádio Jemne keď nastúpil. Beriem to s rezervou🙂

prasiatko30
11. apr 2021

@sara07 povedala ze je pokrstena a ze obcas do kostola chodia alebo chodili - ked sa chcem socializovat a stretavat s ludmi tak musim nieco preto urobit - aspon na nieco je ten kostol dobry stretavas sa s ludmi, ktori by ta mali akceptovat taky aky si - a prijat medzi seba aj ludi, ktori nie maju aj taketo problemy - mozno kebyze bola dievca prihlasila na katechezu do dediny kde byvaju vo veku ked mala chodit na katechezu tak by sa zoznamila s detmi v jej veku z jej okolia a mozno by jej porozpravali o desatoro prikazaniach ale bola by medzi detmi a zvycajne tieto veci sa robia hravou formou a mohla to mat lahsie - ked som matkou dietata, ktore ma problemy hladat si kamaratov tak mu pomaham dostat sa do situacii kde tie deti moze stretavat a spoznavat a je jedno ci je to kostol alebo skolska druzina - nadvazovala som na to co pisali vyssie baby, ze v normalnej skole alebo v normalnom prostredi sa deti k takymto handicapovanym detom moc nemaju a skor si z nich robia srandu alebo ich odstrkuju.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
sara07
11. apr 2021

@prasiatko30 krst neznamená že tu vieru ti niekto preda natlčie alebo neviem čo
bud to v sebe máš alebo nemáš
zrjeme to v sebe neobjavili ,nemaju potrebu ak chodia občas do kostola tak asi tam nenašla ani jedna čo ty píšeš
proste bud ti viera ide od srdca alebo nie
aj môj manžel je pokrsteny aj birmovku a a do kostola nevstupi a jeho postoj k cirkvi teda rozhodne nemá nič spoločné čo by sa cirkvi páčilo je za odluku atd ... proste to nenašiel v sebe , nenašiel nič čo by to v sebe rozvijal a to si piš že stara mat ta ako sa postarala o určite veci ked bol dieta, proste to v sebe neobjavil to sa nedu vnutit

prasiatko30
11. apr 2021

@sara07 myslim si, ze rozpravame kazda jedna o niecom uplne inom - ja hovorim o moznostiach aby moje dieta sa mohlo s niekym spoznat - a mozno na uzemi kde by ho mohli/mali ochranit a zobrat medzi seba bez zbytocnych otazok a predsudkov - ty si ostala pri tom aká je cirkev - ja hovorim o tom, ze tato komunita by mohla byt prinosom pre moje dieta - vies ja som toto tiez nechapala ked mi raz jedna matka povedala ze urobi co je potrebna aby dieta dostalo co najlepsiu vychovu a ta najlepsia bola v rk skolach - ale to co ich tam ucia - na margen duchovna - ucta, pomahat bliznemu, podat pomocnu ruku, neposmievat sa je nieco co ako to vy sami hovorite sa na normalnych urovniach straca. toto je to co ja dokazem ocenit i ked mna usporiadanie rkc moc nenadchyna

sara07
11. apr 2021

@prasiatko30 že to nevidím v praxi v školách, že to nevidím v synovej triede kde na etiku chodi len 5 žiakov, ten zvyšok by mal byt o niečom inom a ver že niekto kto ako pozná krestasnké sviatky aj hodnotu aj všetko čiže nie je to len povrchne kludne vrta do spolužiaka, zhadzuje ho, ked do niekoho tam kopu na zemi je ticho pridá sa
toto čo píšeš je ale svet dospelých u deti sa to teda na klasike škole neprejavuje
nepochopila si že niekto sa nechce modlit a tahat do svojej socializacie boha, ked tam občas idu a nechodia častejšie tak asi touto cestou nechcu ist
to čo ty popisuješ možno tak funguje v rámci komunity lebo tam má dohlad farar atd ale v praxi v škole to jednoducho nefunguje , však to vidím
to presne vieš kto ako chodi nechodi verí atd tie deti cez učivo sa dozvieš zo sukromia neskutočne vela
ja ako sa kto chova v rámci komunity, fary ,kostola neviem posudit vôbec tak ako to píšeš to môže fungovat ja sa nehadam ale v ramci školy to čo píšeš nefunguje vôbec
a čo ich tam učia ? no rôzne prešmyšky na krestanstvo sa učia dost, sviatky ako keby boli len krestanské , v etike vsunuté krestanstvo aspon na každej 5 strane na konci na celu stranu doslova oslavná básen na boha čo zase napr mne vadí pretože fér by bolo všetky naboženstva rovnako
ja by som chcela to čo píšeš aby fungovalo v školách, pretože keby sa čast deti tak spravala ako popisuješ tak by proste strhla ten zvyšok ale nie je to tak a bolo by mi možno potom aj jedno kolko je basničiek v etike aj na každu druhu stranu
nefunguje to

lara8888
12. apr 2021

Milé ženy/maminky...autorka je starostlivá, a dobrá matka, mne jej príspevok príde ako volanie o pomoc-bojí sa o dcérku, čo je prirodzené a na mieste...s dcérkou som sa skontaktovala, je to bystrá, šikovná, veselá slečna, ,ktorú kôli hendikepu pravdepodobne "odpísali" ľudia v jej veku, ktorý sa s ňou namiesto toho mohli normálne baviť, ale nie, oni jej radšej dali pocítiť
"si iná"...začali sme si písať, a máme toho dosť spoločného, a máme si o čom povedať, keď sa zlepší situácia určite sa stretneme aj osobne...maminka ak toto čítate...naozaj ste ju dobre vychovali,to dievča má zlaté srdce ❤

lara8888
12. apr 2021

A autorku neprávom viníte ,že ona to mala ustriehnuť, zobrať ju do mesta atď...😉

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
cairka
12. apr 2021

Píšem ti ako mama dieťaťa, ktoré už má za sebou suicidiálny pokus. S tažkou depresiou bojujeme už druhý rok. Niekedy je lepšie, inokedy horšie ( momentálne zle, jar a jeseň sú najhoršie obdobia na depresiu). Hlavne ťa prosím, nenechaj sa ukrákať tým, že pokiaľ o tom hovorí, tak to nespraví. Kontaktujte dobrého psychológa, v tomto štádiu už asi aj psychiatra a sleduj správanie. Ak sa zrazu ukľudní, zmení správanie, začne sa lúčiť, rozdávať obľúbené veci, v tom momente ju nespusti z očí. Veľa síl vám všetkým. Oni majú ťažkú situáciu, ale trpia aj všetci naokolo.

cairka
12. apr 2021

@lara8888 , takú laru do každej rodiny! Vďaka aj za autorku ♥️

Strana
z4