icon

Môže 16-ročná ísť na materskú dovolenku?

va_ne_sa
3. nov 2023

O 2 mesiace budem mať 16 rokov... Som v piatom mesiaci tehotenstva a môj priateľ má 19 rokov.
V minulosti som mala dosť problémov takže ma sleduje sociálna kuratela...chcela ma viac krát umiestniť do redukacneho centra no dohodla som sa s ňou. Všetko bolo fajn až kým som sa nedozvedela že som tehotná. Kurátorka o tom ešte nevie. Bojím sa že mi dieťa odoberú a mňa tak isto zoberú. Tak isto rozmýšľam čo mám robiť pretože sa bojím povedať pravdu s kým to mám aby mu nehrozila basa... Je to možné?
Takže keď som mala pred tehotenstvom problémy zo socialkov a poviem že som to chcela tak budem mať ešte väčší problém a aj tak mi malé zoberú a mňa tiež ? A priateľa zavrú ?
Ďalšia vec je že moja mama pracuje a neviem kto by bol na materskej... Môžem byť 16 ročná na materskej?

Strana
z3
elmivelmi
4. nov 2023

@va_ne_sa Priatelq nezavru,lebo si mala 15r ked si otehotnela.Dieta moze byt s priatelom,on uz ma 18.Ak on je oxhotny Ta podrzat a postarat sa o Vas nemyslim si zeby to dieta vzali.

elmivelmi
4. nov 2023

@belllinka a preco by sa nemohla?Moze a hlvne snad ma dobreho priateoq kt ich podrzi

gabika99
4. nov 2023

@va_ne_sa ahoj, mali sme podobný prípad v rodine. Tiež dievča otehotnelo v 15, porodila v 16. Ešte ako tehotná sa vydala, mama musela podpísať papier, ze s tým súhlasí. Nikto partnera neriešil, nakoľko otehotnela už v 15 roku. Dieťa tým padám zostalo v jej starostlivosti. Urcite to co najskôr povedz mame a riešte to. V prípade, ak sa vydávas, dieťa nemusí byť zverené mame a ta môže v kľude chodiť do práce. Takto to bolo v našej rodine. Vzťah vydržal, po 9 rokoch mali 2 dieťa. Držím palce.
So sociálkou ti neporadím, to neviem.

mici88
4. nov 2023

@patriciavojto1 nemajú ho prečo riešiť. Ona má nad 15 rokov a on 19 čo nie je tak veľký vekový rozdiel aby ich to nejak špeciálne zaujalo. Takže snáď nie.

Strana
z3