icon

Môže byť moja 17 ročná dcéra tehotná?

lenka_3328
17. máj 2018

Pekny vecer mamicky!!!! Nedavam si servitku pred usta pretoze som velmi ale velmi nasrata cize bez cenzury. K problemu s malou dcerou ktora sa boji prehltat tuhu stravu sa k tomu pridruzilo dalsi ovela pikantnejsi problem!!!
Mam 17 rocnu dceru a má rok a pol frajera . Nic by nebolo pokial sa nezacalo diat par veci. Vsimla som si ze vynechala menzes viac ako 3 mesiace.. (nepytajte sa ako proste viem..) ked som sa jej na to spytala argumentovala nepravidelna menstruacia.. a zacala mavat zmeny nalad ranne zvracania celkovo ma velmi divne spravanie. Neviem ci by mohla byt tehotna ale bojim sa jej na to spytat aby som neranila jej doveru ,ze co si o nej myslim preboha.. velmi sa toho bonim ale planujem to.. nejake rady??? Alebo Vas nazor

Strana
z2
30janka12
17. máj 2018

myslim si ze by si sa mala na to opytat, aspon tak nepriamo jej to naznacit a hlavne aby sa nebala povedat pravdu nech uz bude akakolvek, vsetko sa da zvladnut 🙂

fra
17. máj 2018

Však sa jej opytaj, prečo by si mala ranať jej doveru, tak ti povie nie alebo ano. Zvladnuť sa dá všetko, silná rodina zvladne aj oveľa horšie veci ako roztomilé vnúča v 17 🙂
.

dzen
17. máj 2018

bulimia/anorexia to nemoze byt? stravuje sa normalne?

lenka_3328
autor
17. máj 2018

@dzen to mozem vylucit jeme takmer stale spolu ako rodina.. ranajky aj veceru cize nemyslim , ze to bude ono kazdopadne na skusim dohliadnut

lenka_3328
autor
17. máj 2018

@fra o to nejde ale nema este ani strednu skolu a sama je este dieta ale kazdopadne nech som akokolvek zla v takejto situacii treba podporit to urcite .. ale podla mna je este mladucka a moze si este uzivat zivot..

lenka_3328
autor
17. máj 2018

@30janka12 pokusim sa ;)

beky1813
17. máj 2018

No bez opytania to nedas. Ake zradenie dovery? Si jej mama, vidis zmeny, tak sa pytas, to je normalna vec. Aj ty cakas babo? Lebo podla profilu si tehotna a mas 12 a 16 rocnu dceru

lenka_3328
autor
17. máj 2018

@beky1813 ano som v tom a este to nevie tak preto sa bojim...

lenka_3328
autor
17. máj 2018

@beky1813 kazdopadne mas pravdu bes opytania to nedam...

maria584
17. máj 2018

@beky1813 no podľa profilu ma 12 a 16 ročné dcéry, čaká dieťa. A v inej téme má trojročné dieťa. Zaujímavé

beky1813
17. máj 2018

@maria584 troska 😊 taka klasika pri takychto temach

nanca5
17. máj 2018

Pokial si ochotna ju podporit tak sa nemas coho obavat. A ked uz budete mat dovernu komunikaciu hned jej mozes povedat o tom svojom tajomstve 😊

jana_eyre
17. máj 2018

@maria584
@beky1813 ved hned v texte ma napisane, ze k problemu s malou dcerou sa pridruzilo toto.. neberte to.vyplnenie profilov tak smerodajne, niekto proste asi zle vyplni, asi ani v 1tt nie je, ale je to.chyba..

beky1813
17. máj 2018

@jana_eyre inac, ak je to aj pravda, ktora matka 3 mesiace neriesi vynechanu menstruaciu a zvracanie dietata? A radsej to bude riesit na nete?

janinah
17. máj 2018

neverím ti ani slovo,neverím,že taká matka môže existovať...ty sa bojíš opýtať dcéry za týchto okolností,č môže byť tehotná,??? a čakáš na čo prosím ťa? kým porodí doma na wc?

jana_eyre
17. máj 2018

@beky1813 🤷 netusim, matky - ludia su vseliaki a nevidim do ich zivotov..

eliska13
17. máj 2018

@beky1813 divné, tak spolu raňajkujú, večeraju a vlastnej mame by sa dcéra nezverila?alebo opačne prečo sa mama boji spýtať takú vec?ak viem, že vynechal menzes a má frajera, tak sa spýtam nie a nečakám 3 mesiace.A v prvom rade s ňou riešim antikoncepciu, kondóm....

aleka
17. máj 2018

Neranila jej dôveru? To je vtip? Asi dôveru v teba nemá keď ti to nepovie sama. K dôvere patrí aj komunikácia . Sadni si s ňou za jeden stôl a porozprávajte sa . Nemaj ju za 5 ročné dieťa, ale za ženu ktorá už ma frajera

bodka13
17. máj 2018

Priamo by som sa jej spytala, aký strach a zrada dôvery....

hettinka
17. máj 2018

@lenka_3328 no, keď dcera má od 15 frajera, v pohode môže byt tehotná. Učím na SŠ a stáva sa to relatívne bežne, každý rok.
Ide o to, nakoľko máte otvorený vzťah. Dávno si ju mala poučiť o možných následkoch chodenia s chalanom, ako sa má chrániť - a v tom prípade by si mala aj otvorene pohovoriť o tom, čo sa deje, pripadne ist s ňou ku gynekológovi, keď nemenstruuje. Ja mám rovnako starú dcéru a menzes má dávno pravidelný. Ak by jej to takto meškalo, určite by sme riešili gynekológiu

ukulela
17. máj 2018

ked ma dcera od 15 frajera, uz davno ste mali prebrat sex a ochranu, nie sa teraz triast, ze je este dieta a nema dokoncenu skolu .... to chce otvoreny rozhovor.

veronnica080
18. máj 2018

Myslím si, že ako matka dcéry si sa s ňou už mala o tom porozprávať. Normálne samé dve, bez kriku. Aby aj dcéra ak je náhodou v tom, tak videla tvoju podporu. Čo si tu opísala, tak sú to všetky príznaky tehotenstva. Takže to nemôžme vylúčiť, že by to nebolo

30janka12
18. máj 2018
nini1010
18. máj 2018

Boze nenamotavajte sa zeny.je to vymyslene.

nivea93
18. máj 2018

Moja maminka ma tiež mala v 17. Teda ja som sa narodila už 4 mesiace po jej 18. A je to najlepšia mamina na svete naozaj. Takže zvládnuť sa dá všetko neboj sa komunikovať je to naozaj veľmi dolezite😊

zuzanabarbora
18. máj 2018

Nič v zlom, ja som ešte len na začiatku výchovy keďže mam malú dcéru ale moja mama keď som mala 16 a prvého priateľa, rovno ma zobrala si sadnúť na to porozprávať sa o možnostiach ochrany keďže vedela ze v 16tich nebudeme predsa hrať pexeso :D a dohodli sme na antike, ktorú som brala do 20tky,, tak podľa mňa sa jej to rovno bez hanby môžeš opýtať nieje na tom nič zlé ved si jej mama a tým ze sa o ňu zaujímas neranis jej dôveru, je logické že chceš vedieť ci je pravda to co tusis

marion09
18. máj 2018

@lenka_3328 jest spolu mozte ale po jedeni moze ist na wc a stravu vyvratit

marion09
18. máj 2018

mimochodom-toto vyzera ako vymyslena tema.....zas sa niekto nudi.....kuk termin registracie a aj ine "fakty" nesedia

mimusa1997
18. máj 2018

Pozrite...ja som otehotnela v 16tich, porodila som v 17tich. Ja som naozaj mala nepravidelny cyklus a pri styku sme mali ochranu takze som to neriesila. Lenze....brusko som mala vzdy vyrysovane ale mala som ist naj kamoske na birmovku a ked som doma saty skusala, mamka zahlasila: ty si tehotna, mas brucho! Ja nechapavo kukala, ze ziadne priznaky nemam ani nic...ochranu sme mali a vzdy som mala nepravidelny cyklus (každe 3 mesiace 3 dni som ich mala). Na druhy den isla somnou mamka na vysetrenie... Ked dr prilozil ultrazvuk hned sa tam ukazalo babo. Ja sa rozplakala ako male decko ze co idem teraz robit ze ma mamina zabije bo vzdy vravela ze ak prideme so sestrou tehotne pred 18tkou mame problem. Cela uplakana som pozrela na maminu ktora prave pozrela na monitor a ked uvidela to babatko tak sa cela natesena usmievala. Ja som nechapala. Nuz...dietatko je predsa len dar, nie kazda ho moze mat. Samozrejme...dcera je mlada, ale pozrite..ja som od porodu dcerku sama bohuzial musela vychovat bo jej tatino sa zachoval ako idiot, mamka ma cely zivot zdr. problemi cize ona mi nemohla pomoct, len poradit. Skolu som dokoncila individualne (ucila som sa doma a do skoly som chodila len na skusky/pisomky). Ak sa jej to bojite spytat, tvarte sa akože "nadšene" a spytajte sa, ci budete babička ;) nebude chapat ale predsa ked uvidi nadsenie nie hnev skor sa dozviete odpoved, nez ked sa spytate ci je tehotna. Ale hlavne s chladnou hlavou 🙂 nech je odpoved aka kolvek, ak je tehotna, nekricte po nej, nic tym uz nedosiahnete len to, ze moze prist o to babatko. Hlavne ju podporujte, mne to velmi pomohlo ked ma mamina podporovala, nevycitala mi mlady vek, proste pri mne stála. Ked uvidite to male neviniatko, pochopite ze to je naozaj dar, za ktory sa proste neda hnevat <3 ja uz mam svoju princeznicku 3 rocnu a za mesiac pribudne chlapcek takze viem o com hovorim. Nikdy nelutujem ze som porodila taka mlada. Takze ak vam moja skusenost a rada aspon trosku pomohla, som rada, ale budem rada, ak napisete, ako to dopadlo ;)

bodka13
18. máj 2018

@mimusa1997 som sa na tej tvojej mamine zasmiala, normálne som si ju predstavila,ako to z nej vyletelo keď si si tie šaty skúšala 😂
Podpora , poučenie ale aj pokarhanie, a láska rodičov robia veľa.... držím palce,aby si aj ďalej v živote všetko zvládala a dala svojim deťom to, čo tebe dala tvoja mamina ☺

Strana
z2