icon

Môže byť panický strach dôvodom na neúčasť na lyžiarskom výcviku?

ivana154
22. dec 2023

Môj syn by mal ísť v januári na lyžiarsky . Už nepotrebujeme potvrdenie od lekára, stačí vyjadrenie rodiča. Môj syn má panický strach z lyžovania , takže ho nebudem nútiť na silu. Ale problém je , že škola poslala tlačivo, kde musím uviesť dôvod a názov choroby , prečo sa kurzu nezúčastní . Poraďte mi prosím . Je panický strach dôvod ? ..vopred ďakujem za odpoveď

Strana
z3
dadka1997
22. dec 2023

@ivana154 ano je, ani by som sa o tom viac nebavila.. kolko rokov ma syn?

ivana154
autor
22. dec 2023

@dadka1997 má 13 rokov

slavomira236
22. dec 2023

@ivana154 a to je povinne? Ja ked som chodila do skoly nebolo. Ani ked chodila najstarsia.

luccija
22. dec 2023

@ivana154 veď sa môže nezúčastniť len tak, lebo nechce nemusí mať každý zdr.dovod.U nás veľa detí nešlo, lebo peniaze, lebo už vedia lyžovať, lebo sa nechcú naučiť....

ivana154
autor
22. dec 2023

@slavomira236 teraz je to vraj už povinné

svetlonos
22. dec 2023

@ivana154
to co je za kravinu, ze povinny?? Bude skola znasat nasledky, ked sa decko dokantri? A co rodicia, ktori si taky špás finančne nemozu dovoliť? Nechapem tieto dementne prikazy.Dufam, ze to dobre vybavíte.

ivana154
autor
22. dec 2023

@luccija škola tvrdí, že je to povinné a musí mať vážny dôvod na to aby sa nezúčastnil

bluka2
22. dec 2023

Nechaj tu kolónku nevyplnenu a začni sa zaoberať touto otázkou az keby sa k tomu vrátili. Je dobrá šanca, že to nebudú nejako extra študovať a nechajú to tak

luliu
22. dec 2023

@ivana154 lyžiarsky určite povinný nie je, u nás na škole nejde veľa deti

saxana000
22. dec 2023

Nebudem dieta nutit do toho co nechce.dovidenia dodebatovane.ake povinne?doplatok na lyziarsky plus vreckove je dobrych 300e.a kde je vystroj?to socialne slabsie rodiny nemaju sancu zasponzorovat.nikomu nic nebudem vysvetlovat.nejde a hotovo.bude.sa ucit doma.dajte mi ulohy alebo bude v ten tyzden doma s crevnou chripkou potvrdenou od lekara.ale na lyziarsky jednoduchk nepojde.je to.malolete dieta a ja rozhodujem o tom komu ho kedy zverim.

pribinak
22. dec 2023

Lyziarsky zrcite nie je povinný, syn je v 8.roc., nejde asi polovica triedy, ale ani nie pre finančne dôvody, ale pre kopec iných

macekovam
22. dec 2023

@ivana154 a korčuľovať nebudú? Dcéra majú buď lyžovanie a kto nechce môže korculovat

ivana154
autor
22. dec 2023

@luliu u nás na škole je to povinné, ale nerozumiem že prečo

bloger
22. dec 2023

@ivana154 Neexistuje nič povinné v tomto smere. Ty si jeho mama a nesúhlasíš. Ani on do toho nechce ísť. Teda je to jasné.

ivana154
autor
22. dec 2023

@macekovam nie, nemajú na vyber

1andrea111
22. dec 2023

@ivana154 slovné spojenie školská inšpekcia väčšinou pri problémoch pomôže

luliu
22. dec 2023

@ivana154 ako môžu dať povinné niečo čo stojí 300-400€ - nemôžu. U nás chodí len ten kto chce

lucik194
22. dec 2023

@ivana154 nie je povinny, nie je na to ziadne povinne usmernenie.

nech Ti ukazu nariadenie, kde sa o tom pise....

kingstonka
22. dec 2023

Ja si myslím, ze panicky strach ako dôvod môžeš uviesť... inak na našej škole tento rok dali možnosť, keďže je na tento kurz štátny príspevok 150 eur, môžu sa zúčastniť aj žiaci, ktorí nemajú záujem o lyžiarsky výcvik, ale budú počas toho týždňa absolvovať turistické vychádzky v okolí lyz.strediska, kde budú ubytovani...

sendy1977
22. dec 2023

@ivana154 môj brat nechcel ísť, no nikomu v škole to nepovedal. V pondelok ráno išiel namiesto lyžiarskeho k lekárke že mal v noci teplotu, boli ho hlava, hrdlo a pod.

ivana154
autor
22. dec 2023

@ivana154
@ivana154 ďakujem vám všetkým za rady, akože peniaze nie sú problém, ale syna nijako neviem a ani nechcem nútiť. Uvediem tam ten panický strach a už uvidím čo na to povedia. Ešte raz Vám ďakujem

ivana154
autor
22. dec 2023

@sendy1977 lenže syn už do predu učiteľovi povedal, že tam nepojde

20erika07
22. dec 2023

@ivana154 moj ide tiez na lyziarsky a potvrdenie od lekára potrebuje, zvlastne ze to nevyzaduju. Ked mal ist na prvý lyziarsky, on sice chcel, pobaleny, natešený a rano teplota. Normalne nech nejde a bude sa ucit, určite nebude jediny ,ktory nepôjde.

aaadkaaa
22. dec 2023

Na strednej pg sme mali povinny placecky a turisticky. Mam panicky strach z plavania,aj tak som musela ist. Dokonca aj na turisticky, hoci som kvoli klbom bola oslobodena od tv a mala som individualny plan, doma pol rocne dieta....proste to bola podmienka k maturite...ale na zs? O tom som este teda nepocula... urcite by som sla za riaditelkou a prebrala to s nou

sendy1977
22. dec 2023

@ivana154 hmm, a keby tvrdil že si to rozmyslel a pôjde ? A ráno by ste povedali, že ma pozitívny test na koronu. Ked to nevedia pochopiť ....

dskjhfdlkdjhl
22. dec 2023

@sendy1977 ale naco klamat, ked to povinne nie je.
@ivana154 Pytaj si dokument o tom, ze je to povinne.

eestimlha
22. dec 2023

@ivana154 nie je povinny

summer23456
22. dec 2023

@sendy1977 ale keď povie že pôjde tak treba dať aj nejaké peniaze,nie? Určite sa niečo musí aj platiť...tiež ma to zaujíma,my toto budeme riešiť budúci rok. Verím,ze nepôjde celá trieda

stvura
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3