icon

Môže byť panický strach dôvodom na neúčasť na lyžiarskom výcviku?

ivana154
22. dec 2023

Môj syn by mal ísť v januári na lyžiarsky . Už nepotrebujeme potvrdenie od lekára, stačí vyjadrenie rodiča. Môj syn má panický strach z lyžovania , takže ho nebudem nútiť na silu. Ale problém je , že škola poslala tlačivo, kde musím uviesť dôvod a názov choroby , prečo sa kurzu nezúčastní . Poraďte mi prosím . Je panický strach dôvod ? ..vopred ďakujem za odpoveď

Strana
z3
stvura
Odpoveď bola odstránená
leteku
23. dec 2023

Môj syn bol minulý rok, lyžovať nevedel a ani nevie. Vždy bol len na mini kopci a hodil sa na začiatku na zem a potom to zliezol. Lyžovať nechcel, chcel byť len s kamošmi. Ináč aj ja som na výške mala povinný lyžiarsky a to teda bolo nútiť starú kofu, čo nikdy nelyžovala a ani nebude. Dcéra je staršia a tá lyžovanie miluje. Držím palce aby vám to dobre dopadlo. Viem o čom hovorí syn keď povie, že sa bojí.

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzubb007
23. dec 2023

Ano je lyziarsky povinny, vsak pred nastupom napis, ze ochorel a mozno aj ochorie tieto zimne mesiace su des a je po probleme, mozes mu predsa ospravedlnit 5 dni

lubhomira
23. dec 2023

Učím na ZŠ, lyžiarsky výcvik určite nie je povinný, v januári sa od nás dosť žiakov nezúčastní a je to úplne ok, budú sa spájať triedy.

stvura
Odpoveď bola odstránená
kingstonka
23. dec 2023

@stvura je to žiaľ drahé, mam 7maka, ti sa celkom do sumy zmestia, lebo idú blízko a do lacného zariadenia, ale dcéra je stredoskolacka, tiež ide tento rok, idú do Tatier a tam už bude doplatok, zatiaľ by to malo byt 150e + 50e požičanie výstroje. Každopádne, malo by to byt na dobrovoľnej báze, nikoho natlačiť....

mikadooo
23. dec 2023

@ivana154 lyžiarsky je povinný? Nová info pre mňa. U nás normálne ide ten, kto má záujem... asi by som napísala "nemáme záujem, rodinné dôvody" a viac by som neriešila.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
gabika99
23. dec 2023

@stvura my sme tiež z NZ, zrejme iná škola, doplácame 100 eur.

iwesska
23. dec 2023

A preco by sa kurzu nemohol zucastnit? Ja ked som mala lyziarsky,tak bolo normalne,ze bola skupina deti,kt.nelyzovala, sankovali sme sa na malom kopci pri chate a zabavy bolo ajajaaaj. Ja som ani lyze vtedy nemala, ale tie zazitky boli nezabudnutelne.

kristiii
23. dec 2023

@stvura tak toto je fakt sila. 220+150 dotácia, to už je naozaj riadna pálka. A potom, že nie všetky rodiny si to môžu dovoliť a rodičia ten neopakovateľný zážitok svojim deťom raz za čas "nedoprajú".

kristiii
23. dec 2023

@iwesska my sme takúto alternatívu nemali ani za mojich čias. Bola len možnosť lyže/snowboard. Ale zas kamoška z iného mesta sa mohli aj sánkovať. Lenže všetci sme mali aj možnosť nezúčastniť sa. Tu taká možnosť okrem zdravotných dôvodov vraj nie je.

bucko555
23. dec 2023

Povinný by mohol byť vtedy keby to platí škola ale nikto vás nemôže donútiť zaplatiť 400 euro za lyžiarsky ....je veľa.rodin čo si to nemôžu dovoliť

martul
23. dec 2023

@ivana154 lyžiarsky nie je povinný!!!!

pininka1
23. dec 2023

@kristiii to ze to škola určí ako povinné, neznamená ze dieťa tam musí ísť lebo bude katastrofa. Ale tiež to neznamená ze si každý tretí povie ze on tam nejde. Preto niektoré skoky pýtajú aj ospravedlnenie od lekára. U nás napr nestačí ze rodic napíše že dieťa je zdravé, naďalej musí lekar napísať ze je dieťa spôsobilé ísť na lyžiarsky, čo je považujem za správne, pretože rodic je rôzny. Nevravím ze to nieje položka pre rodiny, že to niekto vytiahne len tak, ale keďže viem, že je to raz, max dvakrát za život, tak sa dá na to pripraviť a ja tiež nepatrím k tým co prehazduju vidlami, ale pre svoje deti budem radšej suché rožky jest, lebo si dobre pamätám ako radi sme mali tieto akcie, keď sa išlo preč z domu a žiadne dieťa by nemalo trpieť pre peniaze. A inak ja som kľudná, napísala som len svoj názor. Moje deti napr dostanú funkčné prádlo teraz na vianoce, miesto nejakej hračky na pár minút aby to využili na lyžiarskom, keďže mam dvoch ktorý tento rok idú na lyžiarsky.

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
pininka1
25. dec 2023

@stvura tak ja by som k takej doktorke ani nechodila. Naša doktorka moje deti vždy skontroluje, ale žiaľ áno sú také, ktoré len pečiatkuju.

deniska14
25. dec 2023

@ivana154 lyžiarsky výcvik nie je povinný!

stvura
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3