icon

Môže učiteľ hodnotiť test pri chorobe žiaka?

anive
14. apr 2024

Nedá mi. Syn je vyše týždňa chorý a dostal 5 z informatiky za to, že nevypracoval online test. Termin bol síce do nedele, ale aj tak tomu nerozumiem.
1. Ako to vlastne je zo zadávaním online testov a ich hodnotením? Nemalo by to náhodou byť v rozsahu vyučovania? Čiže do piatku? (podotýkam, že nejde o online vyučovanie)
2. Môže byť hodnotený, ak chýbal viac ako týždeň?
Ďakujem za vaše názory.

Strana
z3
staleja
15. apr 2024

U nás online test z informatiky býva zadaný na týždeň. Z jednej vyučovacej hodiny na druhú a mávajú dvojhodinovku raz týždenne. Ale tiež mávajú často aj z geografie a sem tam matiky. Keď je syn chorý a po liekoch mu klesne teplota a je bojaschopný robí veci do školy, testy, dopisuje zameškané učivo, úlohy, projekty, prezentácie... Je v sekunde, ale naozaj sa snaží vždy keď sa cíti lepšie na škole pracovať. Samozrejme všetko záleží od zdravotného stavu, ale vďaka Bohu zatiaľ tak vážnejšie chorý nebol, že by sa k tomu viac ako 2 dni vôbec nedostal. Ja ako rodič, keď je doma viac sledujem edupagu, ako obvykle, ak by nestíhal niečo odovzdať, určite by sa snažil napísať vyučujúcemu správu, že sa necíti dobre a dopracuje čo bude treba hneď ako sa mu bude dať. Všetko je o komunikácií. Ale tak môj syn už má 13 rokov, tak aj vek zohráva dôležitú úlohu.

gabrielkaa
15. apr 2024

@kp7333 prave teraz je dcéra chorá. Od štvrtku horúčky nad 39 teraz už chvalabohu okolo 38. Je úplne slabá, vyčerpaná a nesústredená. Všetko ju bolí, od kĺbov až po kožu…. To ako vážne by mala pýtať test v takomto stave? Mi to pripadá potom že u niektorych je choroba na to aby sa uliali zo školy. Nechápem ….

betulinka1
15. apr 2024

@maciatkolulu aké prázdniny? neboli prázdniny, bol začiatok februára.

gabrielkaa
15. apr 2024

*písať som chcela napísať. Nie pýtať 🙂

klip0
16. apr 2024

@anive ešte neodpovedala učiteľka ?

enmery
Autor odpoveď zmazal
anive
autor
20. apr 2024

Ahojte. Dopadlo to na 1....a to doslovne.
Ďakujem za príspevky. Pre mňa to bolo tiež dosť veľké ponaučenie vo viacerých smeroch.
Syn (je uz starší, ale este stale ZŠ) sa konečne dal "dokopy", čakajú nás však vyšetrenia, nakoľko to nebolo iba o teplotách a viróze. Áno, v stredu (pred týždňom) mu ustúpili teploty, ale stále bol unavený a bolela ho hlava, no asi ako každý z nás, keď sa cítil lepšie, chcel riešiť všetko. Úlohy, pracovné listy, kamarátov...prirodzene vždy prišla rýchlo únava a opäť spánok...jasné, že sme apelovali na splnenie si školských povinností (dôležitosť a význam školy, boli synovi vštepované od malička a bol vedený k plneniu si úloh - ako aj úcta k učiteľom). Proste, test unikol aj v množstve správ v edupage (jemu aj nám).
Každý z nás je len človek a tak aj ja som zareagovala temperamentne a vytvorila prvýkrát túto diskusiu. 😁 ...pravda je taká, že reálne som všetko riešila s chladnou hlavou a pokojne (ako skoro vždy).
No a na záver. Syn išiel v pondelok do školy (aj keď ho bolela hlava a citil sa este trochu unavený a tocila sa mu hlava), pretože sám skonštatoval, že už mu je lepšie a nechce stále dobiehať učivo....a....potrebuje aj známky....Teploty nemal, kašeľ už tiež nie (ráno sme sa ešte rozprávali, či to teda zvládne). Zvládol, tak, že ho učitelia posielali domov, lebo menil farby a stále si podopieral hlavu....💪vydržal celé vyučovanie....len potom spal a ležal este 2 dni. Bolela ho vkuse hlava (bez teplôt), neustále "točáky" aj ked ležal, keď vstal z postele, narážal do všetkého = lekárka a čakajú nás ďalšie vyšetrenia a testy...od štvrtku už funguje normálne...
Ďakujem každému, kto prispel do tejto diskusie a prajem hlavne zdravie....🥰🤗🍀

jaaty
20. apr 2024

@anive u dcéry v škole zapisujú známky bodmi a keď nepíše, napr. z dôvodu choroby zapíše 0/20 alebo -/20 čo je vlastne tiež 5. Po dopísaní testu body opraví. Každý test musí mať dopisaný.

scorpionflower1
20. apr 2024

@anive som ucitelka, online testy nerobim, ale pokial je dieta chore a ma vysoke teploty, tak ma lezat v posteli, nie pri PC. Dala si vediet do skoly, ze je chory a ospravedlneny od lekara? Vsetko je o komunikacii.

anive
autor
20. apr 2024

@scorpionflower1 jasné, ale iba triednej a hneď po sviatkoch som jej písala, že ideme lekárke. Ale iz je to vyriešené k spokojnosti všetkých 😉.

anive
autor
20. apr 2024

@scorpionflower1 on od stredy nemal vysoké teploty, len mu bolo stále zle, bolela ho hlava a spal...

scorpionflower1
20. apr 2024

@anive Som rada, ze si to vyriesila. Najlepsie je v takychto pripadoch zavolat a dohodnut sa.

nikaeli
20. apr 2024

Vidím, že že je to už pasé, ale aj tak zareagujem - dcéra bola doma po operácii, keď nám vo štvrtok cinkol online test z edupage s termínom do nedele. Je už na strednej, napriek tomu som hneď napísala učiteľke, že nie je v stave ho vyplniť. Mohla som ho urobiť aj ja, ale prečo? o týždeň jej už bolo lepšie a urobila test v náhradnom termíne. Načo sa hneď rozčuľovať? všetko sa dá odkomunikovať 😉 učiteľ si nemusel vedieť, že je dieťa choré (neprítomné v škole), zvlášť ak bol limit do nedele. Sledoval si ne/vypracované testy a ten neodovzdaný možno bral ako ignoráciu zo strany žiaka, a preto ho ohodnotil 5 🤷🏻‍♀️

Strana
z3