Môžu deti uspieť aj bez doučovania?
Ahojte, zachytila som názory, že iba deti bohatých rodičov môžu uspieť, pretože si môžu dovoliť doučovanie, mňa to pobúrilo, synovi platím doučovanie, ale ak by sme nemali na to, je kopec testov a stránok, kde sú riešenia zadarmo, my sme študovali bez internetu, bez PC, diaľkovo, popri práci, lebo rodičia si vraj nemohli dovoliť internát a pod.uspeli sme..
Skúste dať stránky, kde si môžu deti pomôcť aj samé, https://www.skusky.eu/
https://testokazi.sk/, možno to niekomu pomôže.
@dadis nemyslim si, nikomu nic len tak do hlavy sa nenasype a niektore testy su take, ze ked to nemaju v skole, co casto nemaju hned v rychlosti a strese nevyriesia. Zas tolko Scheldonov po svete nebeha.
Ja som chcela hlavne ak mate niekto stranky, napady ako pomoct bez doucovania.
Človek sa učí nielen v škole a schopnosť učiť sa, rozumieť a myslieť v kontexte sa nedá získať ani doučovaním. Ľudia radi obviňujú druhých z vlastných neúspechov a robia to aj preventívne, aby mali pripravené alibi. Každý by sa mal snažiť v rámci svojich možností a tešiť sa zo svojich úspechov.
Najdôležitejšie je, či sa dieťa CHCE učiť. Ak nie, je jedno, koľko doučovateľov má.
@roxana280 ja mam rada stranku viemeposlovensky tam trénujeme teraz vzory 😉 je to online a dieta hned vidi spravnu odpoved. Ak da zlu, rovno je vysvetlenie preco je to inak, aky vzor mal byt spravne. Aj koncovky i,y pri vzoroch. Na SLJ mozem odporúčať. Mam rada tieto stranky a je sice zadarmo nejako obmedzene ale vies si aj zaplatit dany predmet v plnej verzii. Za SJL som platila 13€ na rok sa mi zda. Proste smiešna suma ale chcela som autora aj podporit, lebo vazne dobra stranka.
Jasné, že môžu uspieť aj bez doučovania.
Záleží na kvalite ZŠ, na príprave žiaka na vyučovanie a celkovo na jeho prístupe k učeniu.
Prijímacie testy sú zostavené z učiva ZŠ.
Mám stredoškoláčku, nikto z jej rovesníkov nechodil na žiadne doučovanie kvôli prijímačkám a aj tak sa dostal na školu, kam chcel.
Nikdy som asi nemala doucovanie, mne stacilo si vsetko raz precitat. Mozno par krat mi mama vysvetlila chemiu. Ja neviem, toto zalezi ake studium. Keby mam nieco napr s matematikou tak by som potrebovala pomoc. Viem, co mi uplne nejde a zase nesla by som na studium, kde je kopec tazkej matiky. Lebo by to bolo trapenie
@dadis ja som nechcela rozbehnut diskusiu, ktore deti sa kam dostali a preco, chcela sa napady ak niekto ma, idealne zadarmo na nete, kde si deti, ktore sa chcu ucit vedia precvicit na monitor, alebo prijimacky, nasla som, ze mnohe mamy take aj hladaju, lebo vsetci sa ma pytaju kolko platim za doucko, poviem, pretocia oci, ach my si nemozeme dovolit, chcela som dat moznost, ktori sa chcu ucit, aby mohli zadarmo, resp. mozno lacno doma same, riesene priklady.
Mudre deti nepotrebuju doucovanie.
som myslela že píšeš o nejakých vš ..a to praobyčajné sš.
však ak si absolventka zš tak isto vieš učivo zš. čo už len na tom nie je možné nevedieť...
moje deti nechodili nikdy na žiadne doučovanie. matematiku, sj predsa ovládam.
@deti95060810 mám skončené VŠ štúdium samé jednotky štátnice aj stredná, s doučovaním a vysvetľovaním som skončila na prvom stupni, max. nadiktujem diktát, radšej zaplatím profesionála ako si mám znova pozerať, že ako sa toto a tamto rátalo, nie všetko si pamätám, na VŠ aj SŚ sme mali úplne iné veci a aj z tých som veľa zabudla, mám iné veci na práci. V Sj sa takisto veľa pomenilo, čo ja som sa kedysi učila.
@roxana280 sadnut si k tomu, kupit max nejake materialy priamo k monitorom a ucit sa a trenovat. pdf su zadarmo na snad kazdy predmet a temu. Ja ked som sa chcela prebojovat cez 300 ludi na tych 28, tak som makala hodiny denne, aby som bola lepsia a lepsia. Mne je jedno, kto komu co zaplati. Aj moji rodicia dostali ponuku, ze mozem na VSVU s tym, ze kupia niekomu nove auto. Odmietla som to vtedy a teraz rovnako. Bud som dost dobra a chcu ma, alebo pojdem robit nieco ine. Take rozne tahy boli a budu, dolezite je pracovat na sebe. Nie cakat na to, ze niekto ma douci. Aj keby doucuje neviem kto, stale musi makat student
Hmm a ty si preco neostala len pri tych strankach s mnozstvom testov ale platis dietatu doucovanie?
poznam kopec deti co na doucovanie nechodi, nechodilo a uspeli... staci sa pripravovat a ucit sa, pretrenovat si to, preskusat.. nema to s peniazmi a douckom nic, ak nejde o to, ze treba deita nutit ucit sa = a teda ten doucujuci splni tuto funkciu. Pripadne ak to dieta nerozumie ucivu.
@simca06022011 ja som dnes natrafila na clanok, kde si pani robila reklamu svojej doucovatelskej firme, ze nie je mozne, aby sa doastali deti na gympel dnesne bez doucka. Tam sa potom vytvorila diskusia, ze doucka su len pre bohatych a kto si to nemoze dovolit, tak sa nikde nedostane a blabla, preto som zacala aj hladat stranky a chcela som aby sa ku mne pridali ak niekto o nejakych vie, kde sa deti dokazu pripravit aj zadarmo, zial nikto okrem jednej pani nci nepridal, za to diskusia ide uplne zlym smerom ako som chcela, no nic.
@roxana280 Ano robila si reklamu a z tohto dovodu je to blbost. Ak je dieta nadane, pracuje na sebe, tak nejaky gympel nie je zase Oxford. Moja mama cely zivot ucila na dobrom gympli a presne tieto natahovacky neznasala, vytvarali to hlavne rodicia a niektori kolegovci, co si na tom spravili ryzovacku.
Za mna je doucovanie nutne ked ide niekto na medicinu a musi naozaj robit navyse a veci, co nie su priamo na skole. Alebo nieco podobne. Ale na to, aby sa niekto dostal cez monitor a na bezne gymnazium proste nevidim dovod extra doucovat. Jedine tie veci, ktore nejdu, pripadne ma dieta smolu a ma ucitela, co nevie predmet naucit ( stat sa moze), Mne je luto ked niekto investuje vela a zbytocne. Ved bude aj vysoka skola. Ja sama som doucovala a to boli presne tieto pripady,hlavne bud bol ten pedagog nie moc dobry, alebo vyzadoval nieco neadekvatne a to dieta to nevedelo pobrat.
@kiki68 my sme mali taku matikarku az som vymenila skolu synovu, lebo doucovatel ho chvalil, ostatne technicke predmety 1, teda aj ostatne deti mali problem v triede aj maju, na inej skole je cisty jednotkar a matika lavou zadnou, doucovanie ma ako konicek z matematiky uz🙂
@roxana280 urcite nie.. vacsina deti u nas v skole ide na gymnazia, roky.. a kopa z nich as nedoucuje. SKola ma extra hodiny pre tych co chcu a matiku/slovencinu zopakuju s 9takmi, ale to je tak vsetko.. ucitelia su nazoru, ze ti co sa ucili, to v pohode zvladnu.
@roxana280 no, ak ho bavi matika, tak moze riesit korespondencne seminare. Napr www.sezam.sk https://riesky.sk/
Na programovanie odporucam napr https://prask.ksp.sk/
Zapojit sa moze kedykolvek pocas roka, ked bezi niektore kolo…
Uvidite, ci je naozaj sikovny ;)

Záleží od urovne SŠ, od toho, na ktorú vysokú školu sa hlási, od jeho vedomostí. Je tu veľa faktorov.