icon

Na praxi som nešikovná

19. jan 2023

ja som proste na dne, som tretiacka na szš a chodime na prax a strašne som neschopná a nešikovna aj ked sa snazim. nedokazem to. ucitelky na mna potom kricia a ja uz nevladzem takto fungovat. proste snazim sa ale vzdy je to zle a maju pripomienky. bojim sa ci vobec zmaturujem. popritom to nie su tazke veci ale ja som totalne neschopna ich urobit, ja neviem ci mam stres alebo co ale je mi zo seba tak zle. ked to vsetci dokazu a ja nie. mala som tazke obdobie a mam diagnostikovanu aj depresiu, nemam motivaciu k nicomu ale snazim sa. nepamatam si veci a potom proste ako mam nieco urobit. a kazdy ma len uraza a nikdy som nepocula nejake slova chvaly aj ked som nieco niekedy urobila celkom dobre. ucitelky povedia, ze dobrym slovom sa to nenaucim, ze musia kričať ale mne ten krik urobi este horsie, znizi mi to sebavedomie a nedokazem samostatne urobit nic. nenavidim sa za to, ze nie som toho schopna. este nikdy som nedostala jednotku za nejaky vykon, citim sa tak menejcenne voci vsetkym spoluziakom...uz ma to takto nebavi, ja vobec neviem co s tym mam spraviť, ako sa zlepsit. neni to o tom, ze sa mi nechce, ja chcem byt dobra sestra ale asi mi to nie je sudene.

Strana
z2
theabloom
Autor odpoveď zmazal
iveta7677
Autor odpoveď zmazal
iveta7677
20. jan 2023

@theabloom ja nie som autorka.🤪

theabloom
20. jan 2023

Určite vydrž a dokonči túto školu. Lebo v práci po škole sa nikto nebude pýtať na známku z maturitných skúšok, ani na to, ako sa správali ucitelky. ucitelky už nikdy nestretnes, už nemáš veľa dokonca skoly. Máš moju úplnú podporu a povzbudenie, nebicuj sa za to že to teraz nejde tak a tak, lebo v práci to bude iné ako v skole. V praci sa zabehas, a bude to iné lepšie ako v škole - prácu si pohľad taku aká tebe bude viac vyhovovať, nebudú tam kricace učiteľky. Tiež si budes môcť hľadať prácu ktorá ti bude viac vyhovovať napr. pokojnejšie prostredie ako zdravotník/sanitar v detskom domove, alebo u menej hektickeho zubára, potom sa porozhliadas. Sú možnosti so zdravotnou skolou. Jednoducho ti poviem - ucitelky robia chybu v prístupe, jednoznačnú chybu, a je to ich rozhodnutie, a hovorí to viac o nich, než o tebe. Už si v treťom ročníku, vydrž do maturity a choď na ne. Prosím skús nehovoriť na seba a o sebe prídavné mena ako nešikovna a tak - nie je to pravda - Povedz si, možno tentokrát sa mi to nepodarilo dokonale, ale už som spravila veci celkom dobre, a snažím sa. Ak bude veľmi kričať, povedz jej, čo robí - "vždy iba kricite." Alebo "už toľko nekricte, ja som sa tu prišla učiť, nie ukazovať, a snažím sa".
Veľmi ti držím palce, 🙂 Bude dobre.
Počuj, a myslí aj na spánok (popytaj si niečo v lekárni,): 8 hodín, v rovnakej hodine, poobede polezkat aspoň pol hodiny.
papaj 3x denne, aj keď sa ti nechce,
skús počúvať hudbu každý deň cez YouTube ( mne vyhovuje tristan barton 😀, alebo chillstep), len tak si sadnúť spraviť teply mätový/ovocný čaj/mlieko a pustiť na slúchadka.
A nerozvijaj tote myšlienky smutné, oni síce prichádzajú a to je normálne, ale nechaj ich tak a len skús sa nadýchnuť päťkrát a pustiť hudbu alebo ísť spať. Pripomínam si tie veci, ktoré si spravila celkom dobre - máš moju pochvalu za be: supeeer! 🙂 palec hore.
chodievaj každý deň na prechádzky - aj 15 minútova chôdza je to dobra.
A ak mas možnosť, odporúčam vitamín D a horčík.
Ak by si sa chcela ešte porozprávať alebo sa spýtať hocičo len tak, rada si s tebou popíšem, môžeš mi napísať aj súkromnú správu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
20. jan 2023

@theabloom dakujem za typy ❤️

pikachu999
22. jan 2023

Ahoj tiež som chodila na takú školu.. infúzie ti neviem poradiť tie sme sa neučili ale tie bandaze a obväzy kľudne trenuj doma na niekom z rodiny a možno aj tá hygiena by sa dala natrénovať ak máš niekoho z rodiny kto by bol ochotný ti pomôcť a robil pacienta..a hlavne ver si ani bandaz ani hygiena nie sú tak náročné výkony a kašli na učiteľky a ich krik rob tak ako vieš a sebavedomo

Strana
z2