icon

Narástla vaša dcéra po prvej menštruácii?

tulipanik12
24. júl 2025

Ahojte baby, ktoré máte dcéry. Len otázka: zastavil sa ich rast po tom ako dostali menzes alebo ešte kúsok narástli? No ja neviem, ale sa mi zdá, že je dcéra malá má 164 cm a 13 rokov a dostala práve 1.menzes. Ja mám ale 177 cm a manžel 192 cm, tak som logicky čakala, že bude vyššia.
Vďaka vopred za všetky odpovede

Strana
z2
patus_2
24. júl 2025

@tulipanik12 ja som po 1.ms ešte trošku podrástla. A aj keby nie, má 164cm, čo je úplne ideálna výška.

vikusjk
24. júl 2025

@tulipanik12 moja mala uplne prvy menzes v 10 r, potom ale az po 6 mesiacoch, nasledne zase tak a teraz ma 13r ale stale nema pravidelnu ms. Za ten cas narastla cca 15 cm. Este je krpata, ona vzdy mola najmensia z triedy, aj ked s muzom sme tiez 170/184 cm vysoki, tak dufam, ze este trosku narastie, ma cca 165 cm aktualne. tot nasa skusenost

anonym_f0080c
24. júl 2025

@tulipanik12 čo by som dala za to aby som mala 164 cm 😅 ja mám 175 a po ms som ešte vyrástla. Otec má 189 a mama 156

renatka100
24. júl 2025

@tulipanik12 mozno tak par cm, baby ale tie cisla… moja ma 14 a ma 150 cm my s muzom 168

anonym_0125ef
24. júl 2025

Dcéra ešte nemá vek na menzes, ale ja som už po nástupe menštruácie nenarástla ani centimeter 😒 dostala som ho keď som mala 10 rokov a zasekla som sa na výške adekvátnej tomu veku 😐. Mám ešte tri sestry a tie dostali menzes o dosť neskôr stihli dorásť aspoň do 160/165 CM , potom už tiež veľa nerástli.

andrea78
24. júl 2025

@tulipanik12 moja narastla. Aj ja som este po prvej menstruacii narastla.

zobaka
24. júl 2025

ja som narastla este o 10 cm po prvej menstruacii v 12 som rast zdaleka nemala ukonceny, mam 174 cm

tulipanik12
autor
24. júl 2025

@tulipanik12 super vedieť, ste ma potešili 🤩

lucik194
24. júl 2025

rastove strbinky su otvorene este asi rok.

niekto narastie aj 10cm, iný 3 cm.

nie je nato pravidlo.

letfenixa
24. júl 2025

Menzes mi začal v 11 rokoch a rástla som do 17.

tenerifka
24. júl 2025

Ano, narastla, a aj nas oboch riadne prerastla, ked ideme spolu po ulici vsetci traja, tak to vyzera ako dve sykorky a mlada od kukucky😁

biba_18
24. júl 2025

ja osobne som mala menzes neskoro (rozumej 15+) a aj tak som bola asi najnižšia z triedy. po menzese som vyrástla asi 18 cm a vtedy mi narástli aj kozy (reálne som dovtedy vyzerala na 13 😂)

kacena4
24. júl 2025

jasne ze porastie. moja rástla az do 19r. (chodili sme na kontrolu k ortopedovi tam ju vzdy merali)

jana_eyre_2
24. júl 2025

Ja som tiež po prvej menštruácii narástla, ale som nízka ako tvoja dcéra.. ja som sa o toto zaujímala, čo som čítala dievčatá po prvej menštruácii rastu ďalej môžu až do 19r ale o dosť pomalšie ako predtým.. takže za ten čas môže mať aj 170cm tvoja dcéra..

vroni
24. júl 2025

Moja dcéra "vynechala" rastový spurt, takže dostala menstruaciu pri zúrivej výške 150 cm. Našťastie rástla aj potom, ale už len veľmi pomaličky, predpokladám, že tých 158, ktoré má teraz, už je finálnych (má 19). Nedorastla ani do mojej blsej výšky 162. Ale ona je celá taká miniatúra.

anonym_0863fb
24. júl 2025
@vroni

Moja dcéra "vynechala" rastový spurt, takže dostala menstruaciu pri zúrivej výške 150 cm. Našťastie rástla aj potom, ale už len veľmi pomaličky, predpokladám, že tých 158, ktoré má teraz, už je finálnych (má 19). Nedorastla ani do mojej blsej výšky 162. Ale ona je celá taká miniatúra.

@vroni ako u nas, tiez vynechala rastovy spurt, menzes dostala skoro, mala len 151cm, a nedorastie ani mojich 161cm…tych 158cm je este “ok”. Ja sa obavam ci moja bude mat vobec 155…

abbey1
24. júl 2025

@tulipanik12 Moja ešte rastie.

tulipanik12
autor
24. júl 2025
@abbey1

@tulipanik12 Moja ešte rastie.

@abbey1 a koľko má rokov ?

vroni
24. júl 2025
@anonym_0863fb

@vroni ako u nas, tiez vynechala rastovy spurt, menzes dostala skoro, mala len 151cm, a nedorastie ani mojich 161cm…tych 158cm je este “ok”. Ja sa obavam ci moja bude mat vobec 155…

@anonym_0863fb, nám vtedy endokrinológ povedal, ze obvykle dieťa, ktoré vynechá rastový spurt, rastie dlhšie, dievčence aj do 18, chlapci aj do 20. Asi na tom niečo bude, chlap tiež koncil strednú ako najmenší v triede a na vojne potom dorástol na svojich 180 cm.... Dcéra až tak skvostne tu výšku nedobehla, ale tak, aspoň ešte 8 cm dala...

biba_18
24. júl 2025

@anonym_0863fb @vroni no jak sa hovorí - dobrého veľa nenarastie ... 😉

ejbyk
24. júl 2025

Narástla určite aspoň o 10 CM...
Všetko narástlo a zmenilo sa po prvej ms...CM, kg, prsia...má 13 a už skoro košíky D kupujeme 🫣

majamat
24. júl 2025

je to individualne a zavisi to od mnohych okolnosti. mozno by stalo za to pozriet sa na to,a ko ste vy rodicia rastli. ty po ms a otec tam tazko povedat, kedy prislo to zlomove obdobie, ale podla tempa rastu sa to urcit da. no museli by sa jeho udaje aspon po 10-12r nahadzat do grafu. mal by tam byt niekde bod, kedy sa rast torksu spomali.
no podstatne je, ez chlapci vseobecne rastu viac,a ko dievcata. proste je to nadstavenie podla pohlavia.

ludia casto neroizlisuju muzske a zenske pohlavie, podla teba by mala mat dcera okolo 177cm, ale samozrejme moze mat aj par cm odchylku. ja som napr o 4cm nozsia od mamy.
podla otca bude mat vysku 179cm, samozrejme tiez tu moze byt odchylku, on jemuz, preto sa jeho yvsky nesmie prirovanavat k dcera,a le musi sa upravit. preto to vychadza menej,a ko je jeho vyska.

po ms je narast teda individualny, u niekoho 1-2cm a ineho aj 10cm.
navyse ms pretina 2 obdobia vyvoja. jedno obdobie puberty a ryhcleho rastu a druhe obdobie popubertalny zostatkovy rast. je to prilom kedy sa uzavru rastove strbiny a potom rastu este dlhe kosti.
no uzatvaranie rast strbin nemusi byt difinitivne prave v obdobi ms. telo nie je nalinajkovane. kludne moze nastat aj o par mesiacov neskor.

tym, ez obaja ste vysoki, je teda velka sanca, ze neico este narastie.

majamat
24. júl 2025
@vikusjk

@tulipanik12 moja mala uplne prvy menzes v 10 r, potom ale az po 6 mesiacoch, nasledne zase tak a teraz ma 13r ale stale nema pravidelnu ms. Za ten cas narastla cca 15 cm. Este je krpata, ona vzdy mola najmensia z triedy, aj ked s muzom sme tiez 170/184 cm vysoki, tak dufam, ze este trosku narastie, ma cca 165 cm aktualne. tot nasa skusenost

@vikusjk no odchylka par cm moze byt. otec je muz, dcera ma zenske pohlavie, jeho vyska premenena na zensku je 171cm, cize ma odchylku len 5-6cm, co nie je vela, moze nieco narast, ale da sa povedat, ez uz spada do vasich vysok.
po ms narastla preto tak vlea, ze jej hormony neboli ese zmenene definitivne, cize este stale nedoslo k prechodu do ineho vyvojoveho pbdobia, teda medzitym uz mozno ano, ale narast este neico moze. dokazom pomaleho rpechodu medzi vyvojovymi obdobiami je aj nepravidelna ms.

vroni
24. júl 2025
@biba_18

@anonym_0863fb @vroni no jak sa hovorí - dobrého veľa nenarastie ... 😉

@biba_18, hej, tak. A že zlého je aj malo dosť 😉

majamat
24. júl 2025
@renatka100

@tulipanik12 mozno tak par cm, baby ale tie cisla… moja ma 14 a ma 150 cm my s muzom 168

@renatka100 tvoja dcera je zrejme vyskovo na muza, jeho vyska prememena na zensku je 155cm. neviem teda ako je na tom vyvojovo, ci este narastie, ale zrejme bude mat taktuo nejaku vysku, teda ak nema riadne oneskorenie vo vyvoji.

majamat
24. júl 2025
@vroni

@vroni moze mat tvoju vysku, neviem teda vysku otca. no odchylyk par cm su bezne. dieta nemusi byt presne na rodica.

majamat
24. júl 2025

dievcata rozdhodne v rpiemere nerastu do 19r, to su vynimky, primerny rast dievcyat je do 15-16r, co je asi 2r po ms ktora prisla v primernom veku.
no existuje neico ako urychleny, ci oneskoreny vyvoj a rpave taketo deti rastu inak, dlhsie,a le kratsie. pripadne hormonalne odchylky, kedy dieta nema taky ten hormonalny zvrat tak sotry,a le skor postupnejsi.
cize moze dievca rast ajdo 19r, ale je to skor ojedinele. cim vyssi vek, tym nizssia pravdepodobnost vyskytu rastu v danom veku.

tulipanik12
autor
24. júl 2025
@majamat

@vroni moze mat tvoju vysku, neviem teda vysku otca. no odchylyk par cm su bezne. dieta nemusi byt presne na rodica.

@majamat otec má 192 cm, no ona má ešte takú detskú postavu ,ani cici ani rici '. Ja keď som dostala 1.menzes tesne pred nástupom do 8.triedy, tak už som mala svoju výšku, preto sa pýtam či niekomu dcéra ešte podrástla.

matkahelka
24. júl 2025

@tulipanik12 moja dcera vyrastla 4cm za rok a pol odkedy dostala ms. ma 16 a pol. za posledny pol rok uz nevyrastla ani o milimeter. nam aj pediatricka aj gastroenterologicka povedala, ze pri ms sa uzatvaraju rastove strbiny a rast sa spomali a po cca roku- roku a pol sa uplne zastavi. ja som ako dievca nemala ziadnu kamosku ani spoluziacku, ktora by rastla do dospelosti a nemerala som ich sice, ale taku vysku ako mali pri konceni ZS, taku maju aj teraz. mozno vyrastli o par cm, ale fakt len par. to, co tu baby pisu, ze rastli do 19, to su medicinske zazraky, nie standardy. dievcata rastu inak ako chlapci. dievcata rastu do puberty, chalani po puberte.

petracandle
24. júl 2025

@tulipanik12 "potešili ste ma" a ty si inak v poriadku? 😃 nepoviem keby je liluput, ale 164cm je normálna výška (nižšia ale normálna), takže aj KEBY nenarástla už ani cm tak čo?! 😃

Strana
z2