Návrat do školy po prerušení vzdelávania zo zdravotných dôvodov

barbora1992
9. jan 2022

Pred rokmi som bola nútená z vážnych zdravotnych dôvodov prerušiť štúdium na strednej škole. Zdravotné problémy sa ťahali tak dlho, že som sa nestihla vrátiť do troch rokov od prerušenia štúdia, ako to na škole žiadali a z toho dôvodu mi nechcú umožniť ďalej študovať na tej škole, na ktorej som študovala. Samozrejme to chápem a akceptujem, ale rada by som doštudovala, respektíve začala kľudne študovať iný odbor. Neviete mi náhodou poradiť, na ktorej strednej škole by mi boli ochotný akceptovať individuálny študijný plán kvôli zdravotným problémom, aj napriek veku a tomu, že som dvojnásobná mama?
Vopred veľmi pekne ďakujem za pomoc!

nelca0510
9. jan 2022

@barbora1992 skús zatelefonovať do škôl v okolí a vysvetliť im svoj problém, tam tí skôr poradia

barbora1992
autor
9. jan 2022

@nelca0510 Ďakujem, určite obvolám, len som chcela vedieť, či niekto neriešil podobný problém, respektíve neučí niekde, kde by individuálny študijný plán nebol problém ani u matky s deťmi. 😊

loliki
9. jan 2022

@barbora1992 A čím by si chcela byť? Čo chceš vyštudovať? Tie dôvody boli skôr rodinné ako zdravotné. Tak niektoré študujú na VŠ pri detičkách, snáď sa dá zvládnuť aj stredná. Musíš pozisťovať na školách.

barbora1992
autor
9. jan 2022

@loliki Zo školy som odišla pre zdravotné problémy, viac som bola v nemocnici ako doma a v tej dobe mi lekári odporučili dať si pauzu od štúdia, nakoľko išlo o neurologické problémy, ktoré teraz už sú našťastie podchytené. To, že som sa v čase keď som bola PN spoznala s otcom mojich detí a mala detí, nemá vplyv na štúdium, nakoľko som sa chcela vrátiť, no nedalo sa na tú istú školu a keď boli detí maličké, chcela som všetok čas venovať im a nenechávať ich bokom kvôli učeniu na skúšky. Časom prišli iné problémy, rozvod a škola bola jedna z posledných veci, na ktoré som myslela, ale momentálne mám všetko vyriešené a školu si určite dokončiť, respektíve vyštudovať nanovo chxem.

loliki
9. jan 2022

@barbora1992 Wau, Ty si toho postíhala. Tak, poinformuj sa. Držím palce, nech sa Ti darí.

akvi
9. jan 2022

@barbora1992 ktorákoľvek škola ti môže umožniť individuálne štúdium, treba si ich obvolat a dohodnúť sa. Niektoré školy sú ochotnejšie, niektoré menej, ale určite nájdeš. A ak nie su problém financie, existujú aj skoly, ktore umožňujú diaľkové štúdium. Ale sú to väčšinou súkromné školy a tak sa tam platí. Moj syn je tiež na IUP, v súkromnej škole. Akurát sa pripravuje na komisionalky.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora1992
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barbora1992
autor
10. jan 2022

@akvi Ďakujem, určite sa poinformujem. 😊