icon

Nebezpečné hry deti

rutyruth
18. sep 2022

Ahojte. Myslela som že ešte pár rokov nebudem musieť riešiť podobne veci ale mýlila som sa. 10 ročná dcéra vždy mala rada spoločnosť starších kamarátok a stretáva sa tak s o 2 roky staršími. Dnes som vošla do izby a hrali hry, že jedna mala hlavu pod vankúšom, druhá jej ho držala a tretia rátala koľko tam vydrží. Ak povedala stop, tak ta čo držala vankúš ho uvoľnila. Jasné že som začala vysvetľovať že tá hra sa mi nepáči že je to nebezpečné a nechcem to vidieť. Mali z toho srandu a po mojom odchode pokračovali. Tak som tam znova nabehla a už teda prestali. Sú to baby ktoré majú krúžky cez týždeň, aj ich bavia no úplne ma zmohol pocit ako zaistiť aby fitrovali čo sa smie a čo je cez. Väčšinou zakázané chutí najviac no oni sú deti a neuvedomujú si následky. Mám navštíviť psychológa ja? Ona? Zmeniť kamarátky? Nájsť zmysluplné krúžky? Ja neviem čo robiť aby som sa na toto dokázala nejako pripraviť...skúste poradiť. Vdaka

janetinka27
18. sep 2022

@rutyruth my sme si tak pocitali tiez pod vankusom, ale hlavne pod vodou
pod vankusom sa neudusi,lebo bude mat dost sily kamaratku premoct, keby ju aj vazne chcela udusit

pukina
18. sep 2022

uprimne sa s nou porozpravaj a upozorni ju na rizika ktore su spojene s takymito hrami a ze sa o nu bojis. takymi hrami si prejde kazda generacia, my sme to iste robili 20 rokov dozadu a nikomu sa nic nestalo, no chapem tvoje obavy. zakazmi vsak nic nevyriesis, ked to nebudu robit doma, budu to robit u inej kamosky alebo vonku

koniarova
18. sep 2022

Riadny krik by som s nimi narobila. A upozornila dcéru,že ak sa toto ešte raz zopakuje, vyvodím z toho dôsledky. Zakážem,čo má rada, pokiaľ sa neuvedomí. 10 ročná by už ozaj mohla mať rozum. A povedala by som to aj kamarátkam,že zakážem návštevy.

angel993
18. sep 2022

10 ročnej už vieš pekne vysvetliť že si nepraješ aby to robila, lebo sa o ňu bojíš. Predsa len je o 2 roky mladšia a teda slabšia. Povedz jej že ty chápeš že to je pre ne zábava, ale teda že by si bola rada ak by nebola ona pod tým vankúšom. Hlavne na ňu nekrič a nezakazuj kamarátky, lebo to budú aj tak robiť ale tak aby si ich ty nevidela.

lenkakravcova
18. sep 2022

@rutyruth niekedy je najlepšia názorná ukážka. Nájdi video ako sa niekto takto udusil, a pusti jej ho. Ak nepochopí, tak tam už nepomôže asi nič.

rutyruth
autor
18. sep 2022

Ďakujem pekne. Isto sa o tom budeme baviť. Mi je divné že ona taky strachoput a pri tomto hrdinka riadna 🤦

rutyruth
autor
18. sep 2022

@lenkakravcova to by mohlo pomôcť...

mamusa123456789
18. sep 2022

@rutyruth skus jej to vysvetliť co sa môže stať pri takýchto nebezpečných hrách, ona ešte neuvedomuje dôsledky svojich činov, zhruba pred mesiacom som čítala článok o trainsufingu a tam bolo písané aj ze tato časť mozgu sa poriadne do vyvíja až okolo 20 myslim, takže preto deti vystrajaju takéto blbosti a neuvedomujú dosledky

martabubu
18. sep 2022

@rutyruth joj mňa tak kamoška zaviazala o druhú že indiáni. Ale spadli sme a navzájom ako sme sa metali sme sa začali dusiť. Joj snáď také moje deti nikdy nevymyslia

rutyruth
autor
18. sep 2022

@martabubu Fuu, to muselo byť nepríjemné 🙆

michellemary
22. sep 2022

Ja budem za divnú, ale v jej veku (pred 24 rokmi🙈) sme sa tak s kamoškami hrávali tiež, a nikomu sa nič nestalo... Ono nás to ale aj rýchlo prestalo baviť.

anjeleukalyptusu
Odpoveď bola odstránená