Nechcem ísť na internát no mama chce aby som bola na internáte 27€ platí za internat ale za celodennú stravu 134 nejde o peniaze ale nechcem byť na tom internáte
@prasiatko30 no my veľmi tam nemáme ani krúžky
@kajka229 Tisovec a Brezno nie je až taká veľká vzdialenost.
Jedine skúsiť sa ešte porozprávať s mamou, no ak ju fakt nepresvedčís, tak nic sa nebude dat robiť. Skus ešte dáky čas vydržať a potom (ak sa nič nezmení) tak argumentuj aj tým, ze už si teda skúšala internát a nebolo to dobré.
No ci ju presvedčís, to my ti nezarucime nijako.
Inak na akom internate vlastne si? Vaša škola nemá takú možnosť?
Môžeš aj tak spraviť, že kratšie školské dni budeš dochádzať a ostatné ostaneš na intraku. Časom uvidíš ako ti bude vyhovovať viac.
@januska12323 neviem či by sa to dalo na internáte že dlhšie na internáte a krátke dochádzať
Ahoj, aký máš dôvod, že nechceš byť na internáte ? Dcéra je už tretí rok na intráku. Tiež tie začiatky boli ťažké, veľa ráz plakala. No zvykla si, našla si mnoho kámošov. Tiež si navzájom vysvetlia učivo. Aj zážitkov pribúda, síce niekedy aj negatívne no to je život. Ona to má tiež cestovanie asi hodinu, no je to dosť zlá cesta hlavne v zime. Je v BŠ.
@kajka229 ja len nechápem čo to máš za mamu... prosím?že ti nedovolí chodiť domov? že je takáto hnusná.Máte vy vôbec pekný vzťah spolu? toto si ja osobne neviem predstaviť že by mamina bola na mňa takáto a dosť by sa ma to aj dotklo a urazilo by ma to.Mne to príde ako keby ťa ani doma nechcela.Hrozné.Niektoré ženské by si nemali ani decká robiť a to ti píšem ako dobrovolne dezdetná čo deti nechce.Ale keby náhodou dieťa mám toto by som mu nikdy nespravila..že zakázala a je tvrdohlavá.Umrem z nej
Ja nerozumiem preco chce rodic za kazdu cenu doeta dostat z domu ♀️ akoze vysokoskolsky internat ok, ale tu ide o stredoskolsky. Ak by ma dieta prosilo, ze nechce byt na internate a bude radsej dochadzat, tak mi naozaj pride divne nechciet ho mat doma.
@liusa82 pre boha ziveho, jedina dobra matka je ta co drzi deita pri svojej sukni aj za cenu, ze dieta nebude mat ziadny iny zivot len cestovanie do/zo skoly, ucenie v skole a ucenie doma - ale bude mame pri sukni. Nebude mat cas ist si na kavu/zacvicit si/zajst do kina. Nie vzdy matka kvočka je to najlepsie co moze byt pre osobny rozvoj dietata. Ako sa opovazis hovorit takouto formou o tejto matke. Je vidno, ze este nemas deti v takomto veku - nerozpravame o 10-12r dietati ale o 15rocnom dospievajucom dietati a pri tom ako tu citam niektore diskusie kedy 6-7-8 rocne deti nie su schopne sa kamaratit s viac ako jednym dalsim dietatom lebo skupinku 3deti to je uz moc tak sa matke ani necudujem, ze chce aby sa dieta trochu otukalo a snazilo sa najst nove priatelstva
@prasiatko30 sa spamataj v BA bezne trva cesta do skoly MHD aj hodinu v spicke a nikto nebyva na intraku ♀️ a maju deti aj iny zivot aj kamaratov aj chodia von/do kina a bla bla. To akoze medzitym nic nie je iba poslat dieta na stredoskolsky internat aj ked nechce alebo byt mame pri sukni? Ved sa moze po ceste v autobuse napr ucit a potom uz nemusi doma.
@prasiatko30 no a? mňa by sa to dotklo ako keby citovo že ma nechce doma.Ja som jedináčik a my sme s mamou doteraz super kamošky a nehanbím sa za to.Keby mi toto spraví hrozne by ma sklamala.Fakt. Mne to príde ako keby ju nechcela doma.Síce neviem kolko ma detí ešte okrem nej.ale pre mňa mater roka.A tým som povedala asi všetko
@milanemila tu sa nehovori o bratislave. A v bratislave mas ine moznosti. Ked dojde o 18.00h volakde do tisovca tak uz bude otvorena len krcma. Vsetci zatvoreni v barakoch a sociaalny zivot uplne super, okrem toho, ze nebude mat ani cas nad tym rozmyslat lebo treba si trochu oddychnut a zacat sa ucit. Ked este k tomu dievca nerozmysla nad vyskou tak je to vcelku dobra moznost sa teochu okukat a snazit sa byt trochu samostatna. Ma tam vacsiu sancu si najst kamaratky, lebo vacsina spoluziakov bud budu na intraku alebo v meste a tak moze mat aj socialne interakcie. Nic nestrati ak vyskusa aspon prvy polrok a uvidi
@liusa82 to ze tvoja matka nerobila to co robi ina neznamena, ze je zla matka ale znamena, ze ma asi trochu iny pohlad na to co jej dieta potrebuje a co by jej mohlo pomoct. A z toho co tu citam dievcatu by prospelo najst si kamaratov v svojom veku a nie sa pytat na mamickovskom fore co robit a ako sa vyhnut socialnej interakcii s cudzimi ludmi
@prasiatko30 a ak je tá baba napriklad introvert? a nerobí jej dobre byť za každú cenu na intráku medzi tolkými deckami? tak nech je tam aj nasilu? Povahu bohužial človek asi nezmení.Aj to treba brať do úvahy.Ja som tiež introvert a autorku chápem že nechce byť na intráku.Ani ja som nebola.Ale našla som si na vš ešte s 2 babami byt a to mi vyhovovalo.No keby toto povie mame že chce samostatnú izbu dakde v byte u niekoho tak neviem ako by zareagovala.To by bolo pre ňu asi lepšie ako to cestovanie.Nie každý zvláda intrák
@eliska13 Tisovec bývam a chodím do školy do Brezna niekomu sa nepáči byť na internáte