icon

Nenastúpenie do školy od 19. apríla

17. apr 2021

Ahojte, neviete niektorá čo bude s tými čo od 19.4 nepôjdu do Zš ? Budú si musieť zohnať sami učivá a sami sa učiť, alebo je to pre nich nejako zabezcečené ?
Ďakujem

Strana
z2
hettinka
18. apr 2021

A osobne so nahnevaná na to, ako sa ministerstvo z toho zasa vyvlieklo, zasa len všetko formulovane len s “môže” - do kelu, mame povinnú školskú DOCHÁDZKU, nie povinne vzdelávanie a žiak má byt prítomný, ak je škola otvorená a on je zdravý. Testov mame minimalne 5 druhov, veľa ľudí ma už vynimky, tak snáď si kazdy môže vybrať pre neho vhodnú alternatívu. Kto nenastúpi, sorry, je to osobný trucpodnik žiaka a rodičov. Nič viac. A podľa toho sa zariadim. A úlohy poslem v rozsahu strana/cvičenie. Nič viac. Pred klasifikáciou mi naraz donesie portfólio, to skontrolujem a z ústnej často bude mat komisionalky.

abbey1
18. apr 2021

Škoda slov. Zavádzate rodičov, keď poukážem na nezrovnalosti, prekrúcate.
A k tým vyhrážkam komisionalnymi skúškami. Máte možnosť skúšať dištancne. Robili ste to celé mesiace. A zrazu neexistuje. Rovno treba vytiahnuť komisionálne skúšky, i keď vás k tomu nič nenúti.Je možnosť skúšať dištancne, preskúšať priebežne prezenčne. Ale nie, tu rovno treba vytiahnuť komisionálne skúšky. Smutné.
Už len zostáva dúfať, že je takýchto pedagógov minimum.

hettinka
18. apr 2021

@abbey1 no ved práve, mesiace skúšam distancne a viem, o com to je. Práve preto, ak to bude co i len trochu možné, budem skúšať prezenčne ešte raz ucivo celého polroka. Nech sú tie známky aspoň trochu objektívne. A nie že majú jednotky, v hlave nič a o rok sa budem hanbiť pri maturitnom stole, že nič nevedia.

Niektorým učiteľom ide aj o vedomosti, niektorým stačí, že dieťa preliezlo ročník. Tým sa lisia dobre školy od tých zlých.

zuzanockamt
18. apr 2021

@hettinka dobrá škola od zlej sa líši aj tým, ako je ústretová k rodičom a žiakom...ja budem posielať podrobný rozpis učiva, pracovné listy, vytvárať testy chýbajúcim a ak to bude možné, chceme hodiny zo školy zoomovať

hettinka
18. apr 2021

@zuzanockamt a kto učiteľom zaplatí takéto dvojaké učenie?
Tiež nemám problém chýbajúcim chorým žiakom poslať prezentaciu alebo PL, s ktorým sme pracovali na hodine, ale zoomovat hodiny isto nie. S tým totiž v zmysle GDPR musia súhlasiť všetci zúčastnení, aj žiaci v triede, respektíve ich rodičia.
Mame aj žiakov z individuálnym plánom, aj to je spôsob, ak má žiak zdravotné problémy, potom má nárok na konzultácie.

Ja mám veľmi prepracovaný systém teraz na distancnom, ale ak budem učiť v triede, distancne sa takto venovat žiakom nebudem stíhať. Ja dúfam, že nastúpia všetci. Stvrtaci (maturanti) nám nastúpili všetci. Len niektori potom boli v karantene, sle prechodne 2-týždňové obdobie sa dá vykryť. To je iné ako riešiť tak 2 mesiace.

zuzanockamt
18. apr 2021

@hettinka preto píšem, že ak to bude možné...deti na kamere nebudú, takže toto problém nebude

hettinka
18. apr 2021

@zuzanockamt no, môže byt... ja by som súhlas nedala. Ani ako učiteľ, ani ako rodič.

zuzanockamt
18. apr 2021

@hettinka nám ide o deti

hettinka
18. apr 2021

@zuzanockamt A už viete, že nenastúpia, alebo riešiš hypoteticky?
Ja dúfam stále, že všetci normálne nastúpia a nebudú robiť ofuky kvôli testu raz do týždňa. Napokon, bez testu nesmú chodiť nikam, ani do obchodov, ani služby využívať.

Inak, aj mne ide o žiakov. Distancne sa ucivo nikdy nenaučia tak, ako v škole.

zuzanockamt
18. apr 2021

@hettinka áno, vieme, ktorí nenastúpia z dôvodu netestovania, komunikujeme s rodičmi a deťmi...my máme deti pod 15 r., takže inde ako v škole im test netreba

hettinka
Autor odpoveď zmazal
hettinka
18. apr 2021

@zuzanockamt https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_s...

Pozri paragraf 1, bod g) - od 10 rokov musí mat test dieťa všade okrem prírody a potravín, drogerie a lekárne.

zuzanockamt
18. apr 2021

@hettinka od 15 rokov

hettinka
18. apr 2021

@zuzanockamt no veď čítaj to, čo som dala link vyššie, platne od pondelka. Jasne tam je 10 rokov, nie 15. Študovala som to, keďže syn má 14 a do školy, žiaľ, ešte nenastupuje (je na 8-ročnom gymku), že či inde bude potrebovať. A potrebuje...

zuzanockamt
18. apr 2021

@hettinka a kde byho asi tak potrebovali? do prírody a obchodu môžu, test im treba len do školy

hettinka
18. apr 2021

@zuzanockamt do obchodov okrem potravín a drogerie nemôžu, ani napríklad do kaderníctva ostrihat si vlasy Asi to nebudú predavačky kontrolovať, ale oficiálne majú mat test. Je to tam čierne na bielom, ja už neviem, či zle vidím...
Nás sa bude testovať len syn 14r.

sisaka
18. apr 2021

Keby toto niekto písal pred rokom, že bez testov alebo zaockovania sa ľudia a dokonca ani deti nedostanú do škôl,obchodov... tak tu tuto osobu zlynčujú, že to sú hoaxy, konšpirácie a také sa v demokratickom štáte nemôže stať. Prešiel rok, pre drvivú väčšinu je už úplne normálne nechávať seba a deti vkuse testovať, už to majú ako rutinu, nevadí im, že povinná! školská dochádzka je podmieňovaná nezmyselným testovaním a v panike sa množstvo ľudí vrhlo na očkovanie experimentálnymi vakcínami s tým, že sa teraz cítia ako nadľudia a budú si vydobíjať špeciálne práva na uplne základné práva a slobody, na ktoré mame právo všetci bez rozdielu!
Vážne Vám to nevadí? Prečítajte si, čo tu píšete. Podmienovat právo na plnohodnotné vzdelávanie nezmyselnými testami? Kam ste to preboha zašli?

zuzanockamt
18. apr 2021

@hettinka áno, húfne pôjdu do kaderníctiev 😉 bežne im to okrem školy proste netreba

sella38
18. apr 2021

@sisaka skús mi napísať návrh pre ľudí, ktorí nemajú na výber, čo majú podľa teba robiť? Je chvályhodné, ak si niekto môže dovoliť byť doma s dieťaťom bez očr, či iného príjmu, ale množstvo ľudí si to dovoliť nemôže a nemajú na výber. Ak by som v práci povedala, že ja sa testovať nedám, tak musím ostať doma (a nie, nie je to výmysel riaditeľa, či riaditeľky, takže ich z toho viniť nemôžme). Ostanem doma na neplatenom voľne? A hypotéku za mňa zaplatí ten, kto sa odmieta testovať so mnou? Lebo ja ako fakt nechápem, ako si to ináč predstavujete. Alebo nedám dieťa do školy, lebo ja som proti môjmu testovaniu. Nie je každý na homeoffice alebo nemá za zadkom starých rodičov. S kým to dieťa nechám? Na očr v tomto prípade nemáš nárok. Dá ten človek výpoveď? A do úst mu každý deň padne jeden holub.... Kričať treba na iných miestach a nevyvršovať sa na obyčajných ľuďoch, ktorí sú rukojemníkmi a na výber nemajú. A nie, NIKDY sa nevzbúri celé Slovensko proti nariadeniam, takže treba si zložiť ružové okuliare, ktoré vám našepkávajú, že ak by sa tí hlúpi Slováci postavili, tak by s nami toto nerobili. Áno, nerobili, ale nikdy, naozaj nikdy sa nepostaví celé Slovensko.

zuzanockamt
18. apr 2021

@sisaka ani mne sa to nepáči, no žiaľ nemám dieťa s Borisom K., tak musím chodiť do práce a teda sa aj testovať

abbey1
18. apr 2021

@sella38 Máš pravdu, že veľa ľudí proste musí zo strachu o živobytie. To je úplne pochopiteľné. Každý máme iný život. Ale malou kvapkou k zlepšeniu môže pomôcť každý z nás.
Napr tu v tom školstve. Nikto nenúti učiteľa ku komisionálnemu skúšaniu žiakov.
A pozri príspevok vyššie. Nájdu sa pedagógovia, ktorí už teraz verejne povedia, že dajú robiť komisionálne skúšky a bodka. Prečo? Niekto sa rozhodne aspoň niečo pre svoje základné ľudské práva urobiť. Dokonca mi to umožní vyhláška. S čím sa strete v škole? S pedagógom, ktorý sa pomstí.
A tak je to v mnohom. Sú zamestnávatelia, ktorí testy nekontrolujú. Sú ľudia, ktorí hlásia kaderníčku, keď ostrihá susedovie babku.
V tom je podstata problému. Že akosi zabúdame byť ľuďmi.

abbey1
18. apr 2021

@zuzanockamt Ďakujem.

mondolina
18. apr 2021

@abbey1
ja v tom napr. pomstu nevidím, chce vedieť čo jej žiak vie.

abbey1
18. apr 2021

@mondolina Má možnosť ho vyskúšať online, prípadne prezenčne. Bavíme sa tu o komisionalnych skúškach, ktoré sú krajná možnosť.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
sisaka
18. apr 2021

@sella38 ja neviem, čo treba robiť. Ozvat sa, búriť sa, odmietnuť, dať to na súd....?
ja tiež musím napríklad v práci chodiť v maske (zdravotnictvo), testovať som ochotná sa dať, len v prípade, že mám symptómy alebo ak zamestnavatel ma vyzve koli kontaktu s nakazenym. Tam moja ochota konci, keby som nerobila v zdravotníctve, tak nesúhlasím ani s tým. U nás sa robili pilotne projekty testovania deti na stredných školách antigenovym testom, s písomným súhlasom rodiča a s tým, ak dieťa nesúhlasí aj napriek súhlasu rodiča ho neotestuju. Keby to prišlo na synovu školu, tak s tým nesúhlasím, ani môj manžel, jednoducho nie. Čo sa týka očkovania zatiaľ je dobrovoľne, ak by sa v práci zaviedlo povinné, tak odchádzam, jednoducho môj život a zdravie je mi cennejšie. Zapajam sa do petícii, posielam e-maily mojim zastupiteľom v parlamente, ja nemienim sedieť a pozerať sa ako ma niekto oberá o slobodu.

@zuzanockamt ja chápem, že mnohí to robia proti svojej voli, ale treba bojovať a nenechať so sebou takto točiť, lebo fakt dopadneme zle (nielen na Slovensku)

pohodickasrandicka
19. apr 2021

@cackaa konečne budú v školách aj využití tí psychológovia? 😁🤭

Strana
z2