Nevzala som si prezuvky na školskú súťaž
Dobrý deň, chodím na 4-ročné gymnázium, pred prázdninami som bola na jednej tímovej dejepisnej súťaži. Ja, jedna spolužiačka a jeden spolužiak. Pre potreby priestoru sa to konalo v jednej základnej škole v telocvični, zhodou okolností v tej, kde chodil ten spolužiak. Povedal, že nech si zoberieme prezúvky, že tam sa pomerne prísne kontrolujú. Ale ja som na to nejako pozabudla, a ani som tomu nedávala nejakú váhu, učiteľka nám to nepovedala. A ani nemala ako, lebo čo sme o tej súťaži vedeli, bolo len kde a kedy sa koná a čoho sa týka, nič viac. Až cestou som si na to spomenula, keď spolužiačka hovorila, že si zobrala papuče. Ja nie. Ja som išla bez nich. Keď sme tam prišli, tak hneď bola registrácia a pravdepodobne učiteľka tej školy nás poprosila aby sme sa prezuli a veci si odložili do šatne pri vchode. Moji spolužiaci sa začali prezúvať, ja som sa dotyčnej pani slušne ospravedlnila, že nemám, nevedela som, že či môžem ísť výnimočne v teniskách. Ona mi povedala, že to nie je jej problém, že ona môže pustiť do školy len prezutých a tak.... že sa mám vyzuť a byť v ponožkách. Chcela som aspoň, že by som k telocvični prešla v teniskách a tam by som sa vyzula do ponožiek. Chcela som to hlavne preto lebo som mala na sebe úplne nové šedé ponožky a z vlastných skúseností viem, že čistota školských chodieb je veľmi slabá. Ale neuspela som, neostalo mi nič iné ako sa vyzuť a stráviť deň v ponožkách. Úprimne som bola celkom prekvapená, že to mali takto zle zorganizované, že som v podstate nemala vedieť odkiaľ, že si mám zobrať prezúvky. Keby nám to povedali, že si máme zobrať prezúvky, a ja si ich zabudnem, tak nepoviem ani slovo a pri vstupe idem hneď do ponožiek, lebo by to bola len moja chyba a zaslúžený trest. Ale takto si myslím, že je to celkom nespravodlivé. Zaujíma ma váš názor na moju skúsenosť a či som bola spravodlivo potrestaná.
Jezisss ….kde hľadáš problém? Mala si prezuvky? No nemala. Ideš do ponožiek.
No problém
Keby ti to povedala učiteľka tak nezabudneš?
Bežne sa do škôl nosia prezúvky, zabudla si ... bola si v ponožkách Potrestala si sa sama
@dominika_2008 ja nesuhlasim s nazormi vyssie...nase deti chodia na sutaze aj na ine skoly a nikdy nieco take ako prezuvky neziadali od sutaziacich. Ked to vyzadovali, tak to mali dat vediet.
Je dosť možné, že niekde v oficiálnych pokynoch, ktoré prišli na školu to bolo a nedostalo sa to k vám, lebo to napríklad vaša vyučujúca prehliadla v maily alebo vám to zabudla povedať.... najmä ak boli ľudia v ostatných tímoch prezutí a nebehali tam tiež v ponožkách 😅 ... pusti to z hlavy, nič tragické sa neudialo, nepríde mi to ako nejaký "trest", proste tam majú také pravidlá, prežila si, ponožky sa operú 😅 všeličo sa ti ešte prihodí, iné nespravodlivosti...
dobrá hlúposť…
akože sorry, rodičia chodia na rodičká a neprezúvajú sa, na rôzne akcie do telocvične a tiež sa neprezúvajú. a už vidím ako sa prezúvali učiteľky ktoré tam boli z inej školy že by ich dali vyzuť do ponožiek…
osobne ak by mňa buzikoval niekto, to radšej idem na wecko a tam si tie tenisky umyjem v umývadle…
a áno, ja to považujem za buzeráciu učiteľky…
@dominika_2008 Áno, šialenosť.
@biba_18 učitelia z iných škôl neboli prezutí, ale tak to platí všeobecne, že žiaci majú povinné prezúvanie inak sa musia vyzuť a byť v škole v ponožkách a učitelia sa prezúvajú iba ak chcú
@lindous je to možné, alebo to možno brali ako samozrejmosť, že si donesieme prezúvky
@dominika_2008 tak z toho jasne vidieť že tá učiteľka je povedzme jemne zakomplexovaná ťapša… no ale čo s tým ako teraz? nič. nabudúce budeš vedieť…
@nelca84 úprimne som si z toho, že som tam bola v ponožkách ťažkú hlavu nerobila, stáva sa mi to aj v mojej škole, akurat som sa chcela pozastaviť na tom princípe
@lindous bolo tam dosť ľudí, takmer všetci boli prezutí, videla som jedného chalana v modrých ponožkách a jedno dievča v čiernych. A ja
@biba_18 ja si myslím, že ak by som bola oboznámená a potrebe prezutí a nemala by som ich tak by som bez slova vyzula do ponožiek a dalej by som to neriešila, a to pravdepodobne nebola chyba tej dotyčnej pani čo ma požiadala vyzuť sa, ale organizátorov súťaže
@dominika_2008 no ak chceš riešiť princíp, tak by bolo fajn si teda overiť, či to naozaj nedali vedieť alebo len vám nebola táto info posunutá z vašej školy, keď sama uznávaš, že je možné, že aj hej.. lebo ak bola drvivá väčšina žiakov prezutá, nemyslím, že im to napadlo všetkým automaticky, hlavne pri stredoškolákoch, skôr že sa len ku vám nedostal pokyn organizátora... každopádne, už by som to neriešila, stalo sa...
@dominika_2008 ak boli takmer všetci prezutí, organizátor o tom zrejme informoval - chyba sa stala v komunikácii u vás na škole.
V každom prípade, ty si o tom vedela, prezúvky si si mala zobrať
Mňa zaujíma ako reagovala vaša učiteľka, ktorá s vami bola. A inak na tvojom mieste poviem, že tenisky sú prezuvky, keby si sa nepriznala ani nevie.
@lindous sme dostali krátku správu o tej suťaži, ale o prezutí tam nič nebolo, ale ako pášete, tak stalo sa, nebola som prvákrát v škole v ponožkách
@patka06 hej mohla som si ich zobrať, ale nejako mi to nenapadlo, ale možno ostatní si zobrali prezuvky, lebo kedže to bolo na základnej škole, tak im to učitelia nakázali
@januska12323 Nebola s nami učiteľka, čo to vybavovala, ale vždy na takéto súťaže chodi s nami knihovníčka, aby učitelia nevynechávali vyučovanie. A tá povedala, že proste pravidlá sú pravidlá. A podľa mňa by to zisitla, tá pani pri registračke, lebo však ma videla prichádzať a keď sa ostatní prezuvali, čo išli so mnou tak ja by som ešte nemohla byť prezutá, a ja som v tomto poctivá a snažím sa dodržiavať pravidlá.
@dominika_2008 ja som absolútne nepochopila,že čo riešiš.....
Povedal ti ten chalan,aby si si zobrala prezúvky? Povedal.
Bola si už v ponožkách aj vo vlastnej škole,keď si si zabudla prezúvky? Bola.
Vadilo ti,že si na súťaži bola v prezúvkach? Nevadilo.
Riešiš hovadiny len preto,lebo sú prázdniny🙄
@rozculena mne vadí ten princíp, že nebolo mi oznámené riadnou cestou, nie skúsenosťou iného, že si mám zobrať prezúvky, to akokeby som dostala 5 za úlohu, ktorú učiteľka chcela zadať, ale na to zabudla a teraz ju od nás vyžaduje
@dominika_2008 Povedz to učiteľke, ktorá vás tam poslala.
@dominika_2008 a prečo to riešiš na koňovi? My neviem,aké informácie prišli na tvoju školu a či tvoja učiteľka o tom vedela alebo nevedela,či ti to zabudla povedať.......
@dominika_2008 ja osobne by som bola veľmi nahnevaná, keby niekto od mojej dcéry vyžadoval, aby celý deň chodila len v ponožkách. Radšej si si mohla poriadne vyčistiť podrážky na teniskách, ako toto. Pre mňa otrasný prístup. Neviem si predstaviť, že by takto bez topánok chodilo vedenie tej školy.
Riadne na hlavu postavene, naozaj rodicia na rodicovske nechodia v prezuvkach to je v poriadku, ale 3 deti na sutazi co si nedonesu prezuvky zaspinia celu skolu. Mohli spravit vynimku. A este dodam, napriklad zaciatok skolskeho roka, deti su bezne v telocvicni bez prezuviek, taktiez deti aj ucitelia. To je v poriadku, to nevadi? Tak potom o com to cele je?
Mna by zaujimalo, odkial vedeli tvoji spoluziaci, ze si maju vziat prezuvky..

V kazdej skole sa predsa prezuva, preco si si myslela, ze prave tam nie? No tak si bola v ponozkach, nic hrozne sa nestalo. Uz sa na to vykasli.