icon

Nezaslúžené známky

30. jún 2023

Zažili ste už niekedy prípad že niekto dostal nezaslúžene známky, napríklad žiak ktorý na to mal dostával 3 pretože bol učiteľ zasadnutí a ten čo na to nemal dostával 1 lebo rodičia sponzori a podobne ?

pink_lady
2. júl 2023

@vreckovka2 ano slovo ma vacsiu vypovednu hodnotu...napr ten moj Mal na vysvědčení od 1 ucitelky 2 a 3 ale povedala a napisala že je hlupy, absolutne nic nevie 🙉🙊 celý rok ho pomaly sikanovala....chalan ako o prvej ucitelke v zivote povedal mami ona ma nemá rada...a to že mu uplne znechutila aj/slj ani hovorit nemusím...ak napisal velku pisomku na 1 alebo 2ku tak ho este raz skusala aby ho presvedcila že nevie (aj ked výsledok bol rovnaky a nemal ako opisat kedze v triede sú 4ks ziakov a 2 na nich)

vreckovka2
2. júl 2023

@pink_lady to ma mrzi. Zrovna takto som to nemyslela. Zial rodicia a ziaci tahaju za kratsi koniec v takychto situaciach. Keby mam kolegynu, co toto robi ziakom, rozhodne by som to riesila. Takychto ucitelov by som hnala.

letfenixa
2. júl 2023

@roxana280 ale veď to v každom zamestnaní. Bola som nedávno v soc.poistovni a jediné co pani úradníčka opakovane hovorila ml.muzovi predo mnou na jeho otázky, bolo, že jej to jedno, ona o 14 odchádza. Bolo pol 2 a piatok, sa čudujem, že nás tam ešte vpustili.
Kolegyňa pravidelne organizuje doucovanie zadarmo a čo myslíš, koľko žiakov jej tam príde. Max 1.

vevapeto
2. júl 2023

Myslím, že je to celkom bežné a stretla som sa už s tým pred 25 rokmi, keď dom sama chodila na ZŠ😂

roxana280
2. júl 2023

@letfenixa no u nas je problem, ze som chcela zaplatit min. 2 ucitelom v BA a nemali zaujem, nieto este zadarmo, syn je vyznamenany, ale potrebujem, aby sa venoval viac priprave lebo sa mu nechce a skusky na SS sa blizia a zo Sj ma rezervy, nakoniec jedna kocka co teraz statnicovala doucovala deti doma, tak to zobrala, praveze sa velmi stazuju v nasej triede, ze nevedia zohnat doucovatela, vsetci frcime na matykarovi , domacom precvicovani, ja som zo Sj pomahala synovi ale uz ani nechcem ani nevladzem, som rada, ze som zohnala

roxana280
2. júl 2023

@pink_lady dovolim si opat citovat svojho ucitela na VS, nie je um dokazat ziakovi, ze nic nevie, um je dokazat mu, ze vie

17alexis
2. júl 2023

Ja ako žiačka som zažila, že mi učitelia, ktorí ma mali nejako viac radi alebo ako by som to povedala, dávali lepšie známky než som si zaslúžila. Pamätám si, ako raz učiteľ vyskúšal na jednej hodine dejepisu asi 15 žiakov a ja som vedela najmenej z nich, dostala som 1. Povedala som presne tri vety, dokonca si ich dodnes pamätám. Aj na vysvedčení som vždy mala od nich lepšiu známku. No stalo sa mi aj opačne - na základnej škole sme dostali nemčinárku čerstvo po škole a veľakrát sa stalo, že som jej opravila chybu na tabuli a ona to brala zrejme po svojom, tak sa bežne stávalo, že ma skúšala slovíčka a keď som z 50 slov niekedy nevedela jedno, dala mi hneď 2ku. 😀 Samozrejme, keď som vedela všetky, čo bolo skoro vždy, tak neznámkovala. 😝

roxana280
2. júl 2023

@letfenixa no ved toto, my ked sme boli na urade v AT, tak za nas este aj papiere vypisovali, pomahali a tu buzerovat budu cloveka akoby boli nadludia a robime si to sami, spravame sa k sebe otrasne a zacina to uz na skolach aj ziak si zasluzi, aby sa k nemu spravali ako k clovekovi aj ucitel aj rodic

kvietocek87
2. júl 2023

Pravdaže toto fungovalo kedysi, funguje to aj teraz a bude to fungovať, kým bude civilizácia fungovať a fungovať v školách .

jajka257
2. júl 2023

@mira0611 ako si prišla na to, že sa mýlim? Nemýlim. Bohužiaľ. A co týka pisomiek, nuž tie opravy som videla na vlastné oči, len už som nechcela cerit hladinu. A apropo, ak sa mýlim ja, tak sa mýli 80%rodicov na skole.... A ešte niečo, na tej skole som učila 17 rokov, vidím do toho viac, ako si myslíš a ako je mne milé 🤣

lenrol001
2. júl 2023

@sandri neverím

bykaterina
2. júl 2023

Poznám pravý opak. Krstna nevie z aj nič ani povedať kolko má rokov a má 2. Detto počítať a čítanie dosť katastrofa. Ja by som jej dala 4 len taký fukot. A ona na vysvedčení dostala 4 dvojky 🤦 úprimne, skoro som skolabovala že ako dávajú tie známky. Či len za účasť Alebo ako...

letfenixa
2. júl 2023

@bykaterina je ešte na 1.stupni?

letfenixa
2. júl 2023

@roxana280 na našej škole deviataci majú (roky rokuce) 2 hodiny doucovania MAT aj 2 hodiny doucovania SJL týždenne s tým, že len odovzdajú vzdelávací poukaz škole. A čo myslíš, koľko ich chodí? Ak 50 %, aj to som veľa povedala.

bykaterina
2. júl 2023

@letfenixa áno

roxana280
2. júl 2023

@letfenixa podla mna 50 per. je velmi slusne, na ucnovky nepotrebuju doucovanie na skusky, tam zoberu co pride, doucovanie potrebuju deti na gymnazia a priemyslovky

letfenixa
2. júl 2023

@bykaterina tam trojka na vysvedčení je rovné päťke na 2.stupni, aspoň na našej škole. A potom sa rozpráva, aký je 2.stupeň náročný. Ale hlavne spravodlivejsi.

jonki
2. júl 2023

@roxana280 nic nemusela ratat a delit-je to vyratane

bykaterina
2. júl 2023

@letfenixa ja si nepamätám že by bol výkyv známok prvý a druhý stupeň. Ak to bude tak tak ona sa asi zrúti m teraz si myslí aká je múdra a nemusí sa učiť. A keď ju predbehne mladšia v behu tak plače ako keby jej pol rodiny zomrelo 🤦 no bude to kruté. Aj keď ona je šikovná,len lenivá nechce sa jej učiť

roxana280
2. júl 2023

@jonki ja som myslela ak chcela vediet konecny vysledok celej triedy z predmetu vsetky vysledky musela zratat, nielen jednotlivo

mira0611
2. júl 2023

@jajka257 ja si myslim, ze sa mylis v tom, ze o dobrych uciteloch sa nehovori. Ja si myslim, ze je viac dobrych ako zlych ucitelov. 🙂

foxie95
2. júl 2023

Zažila som prilepšovanie (lebo inokedy je dobrá žiačka, dnes jej to nevyšlo -nie kvôli sponzoringu), zažila som striktné známkovanie bez mihnutia oka (väčšinou to bolo tým deťom, ktoré nemali štipku rešpektu a správali sa voči spolužiakom aj učiteľom neskutočne... Znepríjemňovali život všetkým naokolo ako bol rok dlhý ). Ja osobne nerobím ani jedno ani druhé. U mňa sú všetky skúšky písomne, skôr ako začneme hodnotiť, písomku si sama vypracujem, napíšem si presne za ktorý krok dostane žiak koľko bodov a idem presne podľa toho. Plus známky za dobrovoľné DÚ, aktivitu a podobne. Každá známka má inú váhu a toto všetko je nahodené na edupage a celý rok deti vedia, že ak za mnou prídu, môžu si akúkoľvek písomku opraviť, ale nie 2 dni pred klasifikáciou. Všetky písomky deťom zakladám do ich euroobalu osobného. Keď prišli rodičia, dala som obal ich dieťaťa, mohli si všetko pozrieť. Aj napriek tomu sa opakovane stretávam s tým, že sa RODIČIA cítia dotknuto, zatiaľ čo deti nemajú žiaden problém so známkou, pretože vedia, že si ju zaslúžili. Dokonca hodnotím na %, aby sa rozlíšila dobrá a zlá 3ka a podobne. Rodičia boli niekoľkokrát schopní mi napísať po zaokrúhlení známky, prečo ich dieťa nemá 1 a pritom veľké písomky napísané na 3. Celý rok ich známky nezaujímajú väčšinou a na konci roka mi pípa edupage, ako ich dieťa si takú známku nezaslúži a nech to opravím... Ale počula som už aj o prípadoch, kedy riaditeľ donútil učiteľa zmeniť známku. Mne keby taký príkaz prišiel od vedenia, tak by som hneď podala výpoveď. Ak si rodičia chcú diktovať známky dieťaťa, môže to robiť aj cvičená opica. Do budúcna odporúčam, ak nie ste spokojná s hodnotením svojho dieťaťa, podajte žiadosť o preskúšanie. Je to úplne jednoduché

dadis
2. júl 2023

@foxie95 Suhlasim. Niektori ridicia nemaju sebareflexiu. Mne ked ten syn tu 2ku z ANJ dostal, vedela som, ze to nie je preto, ze nema znalosti na 1, ale ze je bud na ucitelku drzy, zabuda ulohy alebo cokolvek. Nikdy som to nezistovala v skole, len som sa syna trochu povypytovala. Na tej znamke az tak nezalezi, ine bybolo, ak by pri jeho vedlmostiach mal 4ku..

margaretka
2. júl 2023

@foxie95 👍 výstižne

jonki
2. júl 2023

@roxana280 edupage rata konecny vysledok triedy automaticky. Nemusela nic ratat

ekia
2. júl 2023

Zažila bohužiaľ na vlastnom synovi. Som rada, ze tento rok ako deviatak tu školu ukončil... Doslova nenávisť zo strany učiteľky, ktora bola bohužiaľ aj triedou. Ľutujem, ze som to neriešila už v začiatkoch a nemuselo to zájsť až tam kde to zašlo. A nie nie je to len môj pocit a pohľad ale ďalších 25 deti z jeho triedy

petrooshka
2. júl 2023

Nooo,nie vyslovene,co pises,ale v podstate sa mi raz stala "vtipna" prihoda na SŠ..nasa triedna nas ucila dejepis....neviem,co ju vyhecovalo,ale zacala zbesilo vyvolavat rad radom,rozdala behom 10 minut 24 patiek (spoluziacka schytala rovno dve 😄 ) ale jednu jedinu babu nevyvolala...ano,jej oblubenu...cize ak by nevedela,aj ona by dostlaa za 5,ale to predsa nemohla dopustit 🙂 co uz.

jeennyv
2. júl 2023

Fuuu od zaklady po vysku som zazila kde co, nie na svoje kozi tak vehementne lebo sama rodicia ci ucitelia dalsi, ja vzdy dobry ziak jednotkarka zastali..mali sme take stare rasple..co sa mstua na studentoch…kamoska na vs zas mala profaka co mal kopky…pri pisomnej skuske tychto necham prejst na dobru znamkz , tito si ltt ale presli, tito nespravili…musi sa tomu clovek postavit resp rodicia…cely suflik mam aj od znamych za seba ci ich deti situacii

akvi
2. júl 2023

Zažila na vlastnej koži a zažil aj syn. A zažíva to mnoho detí, stačí čo vidím v skupinke, kde sa riešia problémy v školach. Ja som mala takú triednu v 4.triede. Mala svojich obľúbených a neoblubenych. Ona bola schopná na jednej hodine dať za to isté rôzne známky. Alebo nezabudnem, ako som si zabudla doniesť časopis na hodinu a dostala som poznámku. Na druhý deň si zabudla moja kamoška a spolusediaca a učka len skonštatovala, že "stane sa" a poznámku jej nedala. Kamoška sa ozvala, že prečo teda dala poznámku deň predtým mne. Na to jej povedala, že "to bolo včera". Akože rozum zastáva. Teraz sa v skupine riešilo veľa prípadov, že vychádzal priemer napríklad 1,29 a výsledná známka 3 a pod. A neboli to vôbec ojedinele prípady. Bohužiaľ. Syn mal zase známky 1,2 obe rovnakej váhy. Učiteľka mu dala písať ešte test z opakovania, že teda ten rozhodne. Dostal z testu 1-ku. Hádajte, čo mal na vysvedčení. Akože fakt niektorým osobám nerozumiem. Ja som normálne oslavovala, že decko skončilo školu a ja sa už v živote nemusím pozastavovat nad niektorými osobami v školstve.

avery95
2. júl 2023

Jasné, nikto nie je 100% objektívny 😀 dám vlastnú skúsenosť, nie je to tak ďaleko, čo som to zažila.
Jeden učiteľ, s ktorým sme mali spoločných známych, uzatváral známky. Ja som pri odpovedi moc toho nevedela, rozumej skoro nič 😂 a on mi z priemeru na 3 zrazu uzatvoril krásnu 2 😂 samozrejme som si lepšiu známku u nikoho nepýtala, ale keď mi ju chcel dať no čo 😂
A opačná skúsenosť, jedna učiteľka ma neviem prečo nemala vôbec rada. Fakt ale netuším, nebola som nikdy vyvrheľ, nevyrušovala som, učila som na priemerne. Na maturite ma skúšala, dve z troch otázok som vedela na 100%, jednu (najmenej bodovanú teóriu) trochu horšie, ale vedela som. Pri výpočte sa mi len pozrela do papiera na výsledok, nič sa nespýtala...a zrazu mi hovorí že 3 a mám sa nad sebou zamyslieť 😂 nikdyyy jej to nezabudnem, lebo ak to aj nebolo na 1, tak na 2 určite. Najväčšia nespravodlivosť v mojom štúdiu fakt.