Neznášam, že mi rodičia dali odklad, keď som mala ísť do prvého ročníka

random_ucet2838
6. sep 2022

Hrozne mi to príde trápne byť skoro najstaršia v ročníku (išla som na bilingválne gymnázium dúfajúc, že aspoň časť pôjde z deviatky, ale reálne išla len jedna). Navyše som bola v piatom ročníku akurát vtedy, keď sa zatvárali osemročné gymnáziá a keby som rok predtým urobila prijímačky približne rovnako, tak by ma prijali na Jura Hronca (bola som akurát tak, že odvolanie by nepomohlo, ale bola by som v rámci druhej triedy). Príde mi blbé maturovať v roku 2026 a zároveň byť narodená v roku 2006, vyzerá to tak, že som prepadla a opakovala ročník a bojím sa toho, čo si ostatní budú myslieť.

elizabet173
6. sep 2022

@random_ucet2838 prosím ťa, ostatným je to totálne ukradnuté. Sú stredné školy, kde štúdium trvá päť rokov, sú študenti, ktorí sú rok v zahraničí a tiež maturujú o rok neskôr, alebo zo zdravotných či iných dôvodov maturujú neskôr

anjelicek26
6. sep 2022

To nie je "neznasam rodicov, ze mi dali odklad" - ale nie som vysporiadana sama zo sebou a najviac ma trapi, co si myslia ostatni... si narodena ako moja dcera, tiez bude maturovat mesiac pred 20kou... opakovala (na nasu ziadost) tretiu triedu... menili sme s montessori "spievaj tancuj" skoly na normalnu... proste potrebovala strasne vela dobehnut... teraz chodi na velmi dobre gymnazium... nijak dramaticky to vdaka bohu neberie, naopak sa tesi, ze jedna z prvych bude mat v triede vodicak a bude mat auto a bude rozvazat kamosky po okoli... ze sa prva bude moct od nas odstahovat a podobne hlasky 😂

pribinak
6. sep 2022

Fakt si myslíš že niekoho strašne trápi koľko máš rokov? Ľudia sa zaujímajú o úplne iné veci či fakty a nikto nerieši či maturujes v 19, 20 alebo 25 rokoch
To fakt s takýmto obmedzeným myslením si na gympli? 😳😳😳😳

evabb35
6. sep 2022

@random_ucet2838 naozaj sa nedá vylúčiť, že v živote možno raz stretneš nejakého trápneho rypáka, ktorý to bude riešiť...takí sa aj dnes veru nájdu obzvlášť v učiteľských rodinách. Ale naozaj záleží na takom názore nejakého chudáka? Pozri, život sa netočí okolo nejakých chudákov aj keď sa tak mnohí tvária. A čo? Predĺžiš si detstvo.

7miriam77
6. sep 2022

...ved asi Tvoji Rodicia mali na to dovod,ci? Nechapem, ze riesis, take nepodstatne veci. Radsej sed nad knihami a vzdelavaj sa, aby si sa raz, ked to rodicia budu potrebovat, vedela ty postarat o nich

moni73
6. sep 2022

Tak isto bude moja dcera, 2006tka. Uplne normalne.... Je marcova, do 1. rocnika isla 6rocna, no a z 9tky na 5 rocny bilingval. Najstarsia v triede nie je ani nahodou

lindous
6. sep 2022

Chápem, že si vo veku, kedy chce väčšina ľudí zapadnúť a viem, že pre nás to možno vyzerá ako banalita, ale ty sa kvôli tomu môžeš cítiť naozaj neisto ... ale ubezpečujem ťa, že si nebude o tom nikto nič zlé myslieť a prepočítavať si to.... my sme sa na VŠ stretli v prvom ročníku od 19 po 26 ročných, veľa ľudí si zle vybralo VŠ alebo ich nezobrali kam chceli alebo mali dobrovoľne ročnú pauzu atď ... tie rozdiely úúúúúplne zmažú, či už na VŠ alebo keď nastúpiš do práce, tam to už naozaj nikto nebude riešiť ... a čo sa týka momentálnej situácie - píšeš, že si skoro najstaršia v ročníku - takže nie úplne - myslíš si niečo zlé o tých, ktorí sú starší od teba a riešiš prečo ? nemyslím si... a teda ani ostatní takto nepozerajú na teba

aeruginosa
6. sep 2022

Autorka, klud.🙂 Chapem, ze nechces vytrcat z davu a toto ti pride ako nieco, cim sa odlisujes, ale nie je to v zasade nic hrozne. Alebo takto sa spytam, v com si myslis, ze ta to dalej v zivote negativne ovplyvni? Skus sa nad tym zamysliet a sama prides na to, ze to nic neznamena. A casom sa naucis, ze pre tvoj zivot je uplne nepodstatne, co si o tebe myslia ini ludia. Venuj sa studiu, to je teraz dolezite.

jumama
6. sep 2022

Ved na vek sa ta nik pýtat nebude, ci hej? Ja som bola najmladsia, dokonca som isla o kusocek predcasne, mam az v septembri narodky. No ale zato som vzdy bola najvyssia. A isty cas aj najtazsia. Uz v skolke som mala 1,3 m a 30 kil 🙂 A dnesnu vysku 1,8 m som mala v 12tich rokoch. Chapem preto velmi dobre tvoj pocit, byt tak trochu vycnievajuci tvor. Navyse v tych casoch som ozaj nebola konfekcna velkost - vsetko malo kratke nohavice, rukavy - preto som sa naucila sit. Aj nohu som mala 42-43, co naozaj neboli dostat take topanky v damskom oddeleni, ked tak som si kupovala co najneutralnejsie panske.

Ta moja vyska a vaha boli vsak viditelne, narozdiel od veku 🙂 Ten nemas napisany na cele. S odstupom rokov musim povedat, ze vsetko je vzdy a len o tom, ako to mas v hlave ty.

Ludia vacsinou riesia samych seba, vobec neriesia druhych. V skutocnosti co si ty nahovaras, moze ta zneistovat, davat ti zly pocit, vsimnu si tvoju neistotu a vahavost, nie vek. Skus posilovat svoje sebavedomie, skus si vytvarat o sebe lepsi obraz, napriklad vyjadrovanim vdacnosti za to, ze si sikovna, za to ze si zdrava, atd. Viac sa na ludi usmievaj a bude. Ludia sa radi obklopuju veselymi ludmi, nie zamracenymi vahavcami.

ninusa221
6. sep 2022

Pozri ja som prepadla na strednej škole a tu som. Prave idem pisať bakalarku a nikto nerieši či som prepadla 😀…

random_ucet2838
autor
6. sep 2022

@7miriam77 no že vraj som veľmi nespolupracovala a nerobila úlohy, ktoré odo mňa vyžadovali a namiesto toho som len revala.

random_ucet2838
autor
6. sep 2022

@anjelicek26 nie že neznášam mojich rodičov,, len neznášam ich rozhodnutie

bublinka1426
6. sep 2022

@random_ucet2838 je to uplne jedno, nemyslis? v zivote su dolezitejsie veci, tomu ver.

loliki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nerya
6. sep 2022

Ja som maturovala v 22 🤷

shinon258
6. sep 2022

@random_ucet2838 ahoj, ja ťa chápem, mne tiež takto dali odklad a teraz bakalára budem končiť v 23, keď niektorí ľudia už majú mgr skončené v 23 alebo už 2-3 roky pracujú 😅 no ale tak čo už. Ale nikto to nijako nikdy neriešil, že by som bola staršia alebo tak, čiže v tomto sa nemusíš báť

luccija
6. sep 2022

@random_ucet2838 a preco sa citis ukrivdena?moja dcera je tiez 2006 a tiez isla z 9 roc na 5 r bilingval a co?vychadzali jej zle roky plus v 8 r vobec nevedela kde chce ist do skoly.Vek nikto neriesi....bol dovod tak si isla neskor...

patka06
6. sep 2022

@random_ucet2838 Moja dcéra nar. 09/2006 tiež bude maturovať v roku 2026 a do školy išla bez odkladu
Je v triede najstaršia, vôbec nič si z toho nerobí

luccija
6. sep 2022

Hlupa asi nie si, ked si na bilingvalnom, tak sa dobre rozhodli nie?to sa mozes citit ukratena preco su nesla za kadernicku a v 19 r.mozes pracovat.To je take co by bolo, keby...vobec sa nad tym nezamyslaj.

beronsche
6. sep 2022

@random_ucet2838 to rozhodnutie bolo zrejme opodstatnene, detom sa nedava odklad len tak..
Ak sa da emocne ci inak nezrele dieta do skoly, ma to tam velmi, velmi tazke, ako s adaptaciou, tak aj s ucenim ako takym.. A to dieta formuje, jeho sebaobraz, motivaciu k uceniu, ambicie..
Takze je dost mozne, ze by sa to s tebou tahalo cely zivot a o gympli by si ani len nemohla snivat!
Tak neries hluposti. ano, zrejme je to v tvojom veku tazke, sa prijat, ale vazne, na tomto fakt zalezi len tebe..

heln
6. sep 2022

@random_ucet2838 naozaj nemas mat z coho mindraky, vobec nie si na tom zle, poznam viac stredoskolakov, ktori si dokonca v tretom rocniku na strednej povedali, ze ich to nebavi a isli na inu strednu do prveho rocnika, niektori mali 17, niektori aj 19. Dolezite je skolu dokoncit, nie to kolko mas rokov.

lentak1223
6. sep 2022

@random_ucet2838 A ja neznášam rozhodnutie mojich rodičov, že ma splodili tak, aby mi zle vychádzali roky a tiež neznášam rozhodnutie ministerstva, že ešte rok predo mnou sa dalo ísť na hocijakú strednú z 8. ročníka a my sme už museli byť v deviatke. Takže ľudia narodení o mesiac skôr ako ja boli už aj v 3. ročníku, kým ja v prvom😀Ale bolo to roku pána, každému to bolo jedno a mne tiež. Išla som na VŠ...mala som aj o 2 roky mladších spolužiakov, čo išli z 8 ročného gymnázia (keďže chodili už od piatej triedy)a tu som...Aj som v tých mladých vodách našla spriaznenú dušu, s ktorou to ťahám doteraz🥰😃

hahah1
6. sep 2022

Nevidím, čo je zlé na tom maturovať v 20 a byť najstaršia v triede. Ja som bola na tom rovnako, jedna z najstarších v ročníku a tiež bilingválne. Maturoval som v 20 pričom môj brat stihol v 17. Tiež som si myslela, že som spravila chybu, že som prišla o nejaký rok, ale je to hlúposť. Na vysokej aj tak bude všetkým jedno, kedy začneš, budú tam aj starší od teba, uvidíš ;). Nevešaj hlavu, dobre bude.

h2
6. sep 2022

@random_ucet2838 Rodičia sa rozhodli tak, ako to v danom momente považovali za najsprávnejšie a najlepšie pre teba. Možno, keby ti ten odklad nedali, písala by si sem, že neznášaš, že ti ho nedali, že ti vadí, že si najmladšia v triede, že si na školu nebola zrelá, trápila si sa tam a preto teraz nemáš také dobré študijné výsledky, aké by si kvôli odkladu mohla mať... Nikdy nevieš.

mikadooo
6. sep 2022

@random_ucet2838 😄 no jasné že si prepadla a potom ťa nejak osvietilo a dostala si sa na GYMNÁZIUM 😂. Gymnáziá sú už pre výberové deti, naozaj si myslíš, že niekto ráta s tým, že si prepadla??? Iba si niečo nahováraś, v skutočnosti ostatným je úplne fuk, či budeš mať 18 alebo 19 alebo 20 keď budeš maturovať 😄. Ja som bola najmladšia z triedy a tiež ma to dosť sralo, si predstav, po maturite som oficiálne nemohla to ísť ani zapiť a spolužiaci si z toho robili celkom prdel 😉.

lienockamalicka
6. sep 2022

Pred par dnami som mala narodky, cize mi zle vychadzaju roky a vzdy som bola v triede najstarsia. A predstav si, nikdy nikomu nevadilo, ani na vysokej skole, preco mam o rok viac, ako ini spoluziaci. Ak ti nevychadzaju zle roky, ale rodicia sa rozhodli pre odklad, asi mali na to dovod a nebola si este pripravena ist do skoly. Keby ta dali skor, mozno teraz by si nam tu nariekala, ze neznasas svojich rodicov, lebo ta do skoly nasilu nutili, aj ked ty si este nebola pripravena… takze sa zmier so svojou situaciou, ine to uz nebude. A naozaj nikto nebude mat sproste poznamky. Kolko spoluziakov na vysokej som mala, co rok aj dva pracovali predtym, nez sa rozhodli ist na vysku a naozaj nikto to nikdy neriesil!

pralinka25
6. sep 2022

kristepane dievca vies ty kolko zivota stravis v praci? najlepsie roky su kym si v skole. potom zacnu starosti. ludom je totalne u r... kolko mas rokov ked maturujes. som od maturity 23 rokov a v zivote neprisla rec na to kolko som mala vtedy rokov.
inak ja som na strednej ani nevedela kto je aky rocnik 😀 narodky sme riesili to ano ale rocniky sme nerozoberali az po rokoch som zistila ze som bola najmladsia. a to uplnou nahodou na stretavke ked sme riesili uplne inu temu.
nie je podstatne kedy zmaturujes ale ci a ako.

majka176
6. sep 2022

Ja som tiež mala odklad a maturovala som v 20. Ale nikdy ma nenapadlo zamýšľať sa nad tým, že kto si čo pomyslí. Dokonca som mala na strednej spolužiačku, čo raz prepadla, no nikto s tým nemal najmenší problém. V triede bola napriek tomu obľúbená a zmaturovala v pohode, absolútne nikto neriešil vek a ani to, že prepadla🙂

heidy222
6. sep 2022

Nemáš vôbec garanciu, že ak by si išla skorej do školy bolo by ti lepšie. Ja som išla ako 5 ročná, 17 ročná som maturovala a v 23 som mala MUDr. Titul ale cítila som sa strašne nezrela ísť 23 ročná liečiť ľudí tak som 5 rokov robila niečo iné aby som sa nakoniec k medicíne vrátila a začala od 0 s tým že moji spolužiaci čo promovali 26 ročni sú už primári a celkovo z mojej skúsenosti maturujuci 20 ročni boli úspešnejší ako ti mladší.

babydesire
6. sep 2022

@heidy222 waaaw