icon

Nezvládnuteľná 11 ročná pubertiačka

a_adamcova
12. máj 2021

Pred asi dvoma týždňami som sem pridala podobnú diskusiu. No napriek mojej snahe, sa absolútne nič nezmenilo. Ja už fakt nevládzem. Každý boží deň chodím s plačom do roboty, s plačom idem spať, lebo vkuse so mnou moja dcéra bojuje. A je jej jedno či mi ublíži, absolútne to s ňou nič nerobí. Dnes to vyvrcholilo až tam, že mi povedala, že by bola radšej ak by som zdochla, alebo odišla bývať niekam do Bystrice. (Jej kamarátkina mama odišla od nich, a tam pracuje a býva, preto tá Bystrica). Odkedy sa vrátili nazad do škôl, tak to je masaker. Mám pocit ako by sa predbiehali v škole medzi sebou. Stále rozpráva len to, že ostatné môžu byť hore dokedy chcú, aj do polnoci, majú Facebook, Instagram, môžu si písať s cudzími a mať online kamošov, ktorých nepoznajú, ale ja naozaj nemám pocit, že FB a Insta má mať 11 ročné decko. Už takto nonstop visí na mobile, a pozerá dookola nejaké hlúpe videá, potom je len podráždená, a na každom si vybíja nervy. Ak jej odstavím wifi, lebo je to už veľa, tak zasa cirkus, lebo ja som tá najhoršia. Ak má stanovené hranice, zase ja som tá najhoršia matka na svete. Proste má také kamarátky v škole, kde sú rodičia "povoľnejší" alebo ako to mám nazvať, nie sú proste doma. A decká si robia čo sa im zachce, ráno si neupracú po sebe, neodložia posteľ, nepoumývajú sa, a idú tak do školy. Ja na tom trvám, že si má minimálne posteľ odložiť a určite strapatá neumytá do školy nejde. Ale ona nevidí, že je to normálna vec, ale jej kamošky to nemusia a ona to musí, a preto som ja zlá. Jej kamošky sa nemusia učiť, ale ja trvám na tom, aby sa učila. Iné by bolo, ak by jej nejaký predmet nešiel, lebo proste nie každé dieťa má na všetko hlavu, ale nie že je lenivá a ani sa do toho nepozrie. Skúšala som už aj odmenu vo forme vreckového ale nepomohlo ani to. Skúšala som spraviť si program len mi dve, ale ona nechce. Ak pustíme film, aj počas neho visí vkuse na mobile. Proste ma nemá rada, nemá. Je jej jedno či mi ublíži, či plačem. Je jej to jedno. Nič to s ňou nerobí. Už mi vyletela aj ruka, ale nevedie to absolútne nikam, takže mi prosím vás ani nepíšte, že by ste ju strieskali a hneď by sa nespamätala, lebo ona sa nespamätá. Skúšala som jej to už vysvetľovať toľkokrát, že predsa by nemala žiadne zákazy ak by sa správala normálne. Ale ona vkuse klame, podvádza, vkuse s nami papuľuje, ale už tak, že to nie je normálne. Ja viem, že puberta je proste taká, že decká vystrkujú rožky, ale toto je už fakt cez. Ja som si v živote nedovolila, voči svojej matke povedať niečo také nech umrie, a byť tak bezcitná ako je ona. Nie som prísna, fakt nie. Ja jej dovolím ísť von, aj na kofolu s kamoškami, aj na pizzu. Ale ona to nevidí. Vidí len tie svoje tri kamošky, ktoré môžu všetko. :(

Strana
z8
liljana
13. máj 2021

@rooberta Preco tu vymyslas vlastne pravdy o tom, ze dcere ublizuje autorkin partner? Nikde o tom nepadlo slovo. Niekto si nieco primysli, dalsi si to precita a o 2 strany dalej to uz bude jasny fakt, ze je pomaly zneuzivana. OMG

rooberta
13. máj 2021

@liljana akoze o tom nepadlo ani slovo? Hned na prvej strane to napisala.

liljana
13. máj 2021

@rooberta To pise o svojom exmanzelovi, nie o svojom terajsom partnerovi. Dcera za otcom (exmanzel) chodi len obcas, na par hodin v mesiaci. Ak by mala dnes s otcom problemy, nemusela by tam chodit vobec.

rooberta
13. máj 2021

@liljana Ved aj ja som pisala o jej exmanzelovi, autorka to pochopila. Upresnila mi ako to bolo a hotovo.

rooberta
13. máj 2021

@liljana otec dcery a ex s ktorym ma syna a ktory sa k malej spraval zle nie su jedna osoba.

mk22
13. máj 2021

Neporadím ti, moja dcéra má 13r a je jedno zlatíčko ja si neviem predstaviť ze by mi povedala aby som zdochla.
Ona vysáva utiera prach urobí menší nákup proste pomáha, mame babské jazdy sme naj kamošky požičiava mé si veci ako 11r aby sa, tak správala???? To je neuveriteľné.
Zakázala by som všetko co ma rada bola tvrdá veľmi tvrdá kým by slečna nepochopila ze nie som sprostá hus.
Stopni to čím skôr, lebo ako 16r ta úplne presti a bude mať na háku a nespravíš nič teraz jej môžeš ešte dat facku.. Ako príklad.. No 17r už ju tak ľahko nedáš.
Držím ti palce.

mnamko
13. máj 2021

@a_adamcova prosím ťa ako to máš nastavené na tablete,že sa jej to po dvoch hodinách vypne?

a_adamcova
autor
13. máj 2021

@stevvvka Tiež si myslím, že dve hodiny jej úplne stačia. Ak by na tom nete robila niečo osožné, tak nepoviem, ale na to čo ona tam stvára tie dve hodinky úplne stačia. V tomto určite neustúpim, lebo vidím, že tu je ten zádrheľ.

a_adamcova
autor
13. máj 2021

@mnamko mám appku stiahnutú Family Link

mnamko
13. máj 2021

@a_adamcova to mám stiahnuť na ten tablet a tam to nastaviť,?

a_adamcova
autor
13. máj 2021

@mnamko stiahnuť do svojho mobilu najprv appku family link pre rodičov (stadiaľ to ovládaš), tam ti to potom bude písať návod čo máš ďalej robiť. - budeš musieť stiahnuť ešte jednu appku family link pre deti a tínedžerov do zariadenia ktoré chceš ovládať.

mnamko
13. máj 2021

@a_adamcova diky moc

peja65
13. máj 2021

Nemáte náhodou v škole školského psychológa? Neviedla by cesta možno aj tadiaľto? Možno by si práve dala povedať od neho :/

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cacianka
13. máj 2021

@elizita Gabriela Futová

petuskaa1
13. máj 2021

prepacte za moj nazor ale ja by som mladu tak udrbala ze by videla taku bystricu az by zelena bola,bohuzial urobila si chybu niekde na zaciatku a mala drzat na kratko hned

mk22
13. máj 2021

@a_adamcova 11rocna sa nepovažuje za dieťa?? A za čo?? Podla toho ako s tebou jedna sa považuje niekoho dôležitého ale kde sme aby sa 11r nepovažovala za dieťa a co také iné robí čo ju robí dospelou.. Pracuje zarába ma zodpovednosť.. Dokopy nerobí nič tak nech sa považuje za decko.
Komunikuje s tebou ako s kamoškou celé zle, ona nechápe asi nič tak asi bude decko ci? K odborníkovi by bolo fajn nech jej vysvetli ze je dieťa co si ma vážiť rodičov nech je vysvetli co je to úcta lebo zjavne to vbc neovláda ale za decko sa nepovažuje, zvláštne.
Moja dcéra v 11 ani hlas nezvýši la normálne mat oj úvodný príspevok rozladil ze sú aj takéto deti🤐

mishkamishka
13. máj 2021

@a_adamcova Ahoj, čítala som diskusiu, máš pravdu, problém je v neustálom prístupe k technológiám. Len to chcem povedať, naša má hodinu denne limit a aj to sa mi niekedy zdá priveľa...

hettinka
14. máj 2021

@a_adamcova 2 hodiny denne na tablete sú veľmi veľa. Polhodina by mala stačiť. Hodina úplne maximum.
Nás ide ráno do školy, odtiaľ rovno na tréning alebo ZUS, príde domov o 17:00. Ešte sa musí naučiť do školy, čosi pomôcť, zahrať na klavíri, pozrieť starých rodičov (to nie každý deň, ale často), večer sme ako rodina spolu, spat chodí pred 22:00 (ma 14, v 11 bol o 21:00 v posteli). Je rad, aj medzitým stihne 15-30 minut na PC. Viac je len cez víkend, ak je veľmi zle počasie, cez prázdniny a ak je chorý.

hettinka
14. máj 2021

@a_adamcova “Vcera som nadrzovku vypla wifi, a tvárila sa že o tom neviem, že je asi nejaký výpadok.”

No to snáď nemyslíš vážne. Keď vypnem Wifi, tak ju vypnem, lebo je na to dôvod. Ak vezmem mobil, vezmem ja, lebo je dôvod. Dieťaťu ten dôvod vysvetlím, je to trest za nevhodne spravanie, alebo že “zavislači”. A nie že sa budem tváriť, že ja som to nebola a asi výpadok… to má aký výchovný zmysel?

0silvia0
14. máj 2021

@hettinka evidentne sa autorka boji byt autoritou a ma pocit, ze s dcerou musi byt zadobre. Toto si musi najprv prestavit vo svojej hlave, alebo aj nemusi, niektore kultury aj takto vedu svoje deti, ze im skacu po hlave🤷‍♀️, ale to asi len v tomto pripade len nejako vydrzat, aj ked ja osobne by som na to nervy nemala.

hettinka
14. máj 2021

@0silvia0 presne, toto je výsledok kamarátskej výchovy. Decko potrebuje mamu, nie o generáciu starsiu kamarátku.

gigie24
26. jan 2025

@a_adamcova Ako pokracuje pubeta dcerky? Zvladate to? 🙏

scila
Autor odpoveď zmazal
Strana
z8