icon

Odlieva a odsýpa vaše 13-ročné dieťa všetko možné?

monikahru333
4. apr 2023

Dobrý deň poprosím o radu a pomoc ako ste vyriešili odlievanie a odsypanie všetkého možného.. Neverím či je to z You tube tých pubertakov YOUTUBEROV a deti to opakujú, alebo je to upozorňovanie na seba či obsedantne nutkanie robiť zle.. Neviem si dať rady ani milé slovo ani po zadku nič nepomáha.. Vďaka za odpovede mamin ktoré to riešia..

Strana
z2
lindous
5. apr 2023

Ja som tiež také veci v detstve robila, bola som síce mladšia, napr. vo vani som miešala "lektvary" z gélov, peny, šampónov atď.. YT vtedy ani nebol a som aj zdravá, proste som sa tak hrala, nič viac za tým nebolo 😅... Porozprávala by som sa ním o tom jednoducho, dávať po zadku je podľa mňa celkom od veci, obzvlášť pomaly pubertiakovi... a možno mu môžete skúsiť kúpiť vedeckú sadu, kde si môže miešať veci, robiť pokusy 😊

srferreira
5. apr 2023

Podla mna robi nejake experimenty co videl na youtube, od kamaratov, tik tok, challenge. Porozpravaj sa s nim, od nas sa nedozvies preco to robi.
A ak chce experimentovat dalej tak mu daj ultimatum, napr. jeden, dva pokusy tyzdenne koli plytvaniu. Ak je toto vasa situacia tak to na psychologa nevidim. Aj my sme roboli pokusy ako deti.

eva8
5. apr 2023

Choďte spolu nakúpiť veci na jeho experimenty. Vyberiete tie najlacnejsie, budú jeho a bude môcť skúšať. Návrhmi mu, že keď bude niečo nové potrebovať, že nech si vypýta.

miadi
5. apr 2023

@stvura Tak nemam sice 13r ale youtube dost ovladam a nic take nefrci. Aj tak mi to pride infantilne pre 13r . Ale ze dostava taky velkac po zadku tiez nechapem . 😆

lujza123
6. apr 2023

@monikahru333 celé zle tento tvoj prístup.
Po zadku? Zakázať youtube? Haloooooo ma 13, nie 6 rokov.

Odlieva a odsypa, načo? Preco? Zisťovala si to? Načo mu to je?
Vyrába nejaké veci z toho? Ma vobec nejaké vreckové aby si dokázal nakúpiť suroviny na experimenty aj sam/sama?
Akých youtuberov ma rad/rada? Akú hudbu? Co sleduje na tik toku?

Žena rozprávaj sa s tým deckom, zaujmaj sa o neho, o jeho život, záľuby... Nie po zadku zbláznila si sa takto staré dieťa biť. Ved to nejde zakazovať niečo a ani nevedieť prečo to robí, či sú to pokusy alebo volanie o pomoc alebo naozaj začínajúca obsedantno kompulzivna porucha

lujza123
6. apr 2023

@lindous pomaly pubertiakovy? 😂😂😂 Ved to je 7 - 8 my ročník ZŠ, dievčatá už majú prsia a menštruáciu, chalani mutuju, všetci majú akné a mastné vlasy, žiadne ze pomaly, to je puberta v plnom prude...
Ale súhlasím dávať po zadku takto starému dieťaťu je totálny úlet. Ja by som sa ani nedivila keby jej vylieva šampóny naschvál keď na takýto pristup

majada35
6. apr 2023

Aj môj 12 ročný občas niečo skúšal...v zmysle na desiaty pokus si vyrobiť sliz...atď. ale už dlhšie nič nerobil. Neriešila som to nejak extra, vlastne, aj týmto spôsobom sa učí...vlastnosti látok - fyzikálne pokusy. Čo s čím ako reaguje. Na to až tak extra nevidím nič zlé, iste, ak ide len o jednoduché zivot neohrozujuce suroviny- ako škrob, šampón.. a ináč, ako s tým začal, tak rýchlo aj prestal.

lindous
6. apr 2023

@lujza123 neviem prečo som myslela na 11 ročného, keď v nadpise svieti 13 😅 ale takto si to už vôbec neviem predstaviť, ani prakticky, máme v rodine chalana v tom veku a veď je pomaly vyšší ako jeho mama 😀

macko_usko222
8. apr 2023

@lujza123 ty si dobre uletena s nazormi.Nie kazdy 13 rocny chalan je taky vyspely ako ho opisujes a nie kazde 13 rocne dievca ma menstuaciu.Co zosmiesnujes tak neuctivo vacsie deti? aj ty mas menstruaciu a bohvie co infantilne robis doma a nikto o tom nevie.Takto by sa ti pacilo keby o tebe rozpravali?

fairyy
8. apr 2023

@monikahru333 ja som sa prave spytala svojej dcery ci je youtuber co nieco odsypa alebo odlieva...dostala som odpoved, ze teda nie, ale vraj jej to pride, ze tvoj syn robi slizy podla navodov 😊

lujza123
8. apr 2023

@macko_usko222 co je akože neuctive zosmiesnovanie podľa teba? Telesne zmeny pocas puberty?
Keby niekto o mne v 13 tích povie ze mam akné a mastné vlasy bolo by mi to jedno pretože to bola vtedy pravda, rovnako ako mam teraz vrásky a par sivých vlasov pretože mam 40 a je to normálne v mojom veku

jana_eyre_2
8. apr 2023

Ono by bolo vhodne dovysvetlit ako to myslis, že odsypa a odlieva? Kam, ako, kedy? Videla si to, alebo len vidíš výsledok, či čo? Vôbec tomu nechápem.. a teda dať po zadku 13r dieťaťu? 😳

moni2522
24. apr 2023

Moja dcéra si tiež brala múku a jar alebo sprchovací... Vyrábala z toho sliz 🤦 robila to v miskách na kompôty 😂😂 takže tie leteli tiež.... Ale teda umývadlo si potom musela drhnúť sama, dosť rýchlo s tým už prestala 😁

Strana
z2