Čo mám robiť s 2-ročným synom, ktorý opakuje všetky slová, vrátane nadávok?

18. nov 2019

Syn skoro 2 roky opakuje všetko čo počuje. Na svoj vek rozpráva veľmi dobre čo mi nevadí ale problém je v tom, že príšerne nadáva. My doma nenadavame ale jemu stačí, že niekde započuje (minule v MHD) a potom týždeň chodí a opakuje také slová. Odpovedá tak na otázky, proste stále to rozpráva. Potom ho po čase záujme iné slovo a opakuje zas to. Teraz je aktuálne "Matej" čo je super, ale minule to bolo slovné spojenie j*bem ta a to bolo otrasné. Jemu stačí že to raz niekde počuje a už ide ako platňa. Vysvetľujem, karhám, hrozím ale nič nepomáha. Nejaké rady?

lienka175
18. nov 2019

ja by som pri takomto malom proste nereagovala... on vôbec nerozumie, čo hovorí... a tým, že mu to zakazuješ, to podľa mňa just opakuje stále... keby si si ho nevšímala, ak zabudne...

veronikaszabova
18. nov 2019

Nereaguj, nekarhaj, netrestaj. Ked uvidi, ze nie je zaujimavy, prestane.

autor
18. nov 2019

@lienka175 to som skúšala, ja viem, že on nechápe čo hovorí ale on to fakt vraví stále. Ideme na prechádzku a on si v kočíku šomre nadávky. Doma keď sme tak na to nereagujem ale von mu musím niečo povedať.

lenja123
18. nov 2019

Skús mu "ponúknuť" nejaké iné zaujímavé slovíčko, kľudne aj vymyslené, len nech ho zaujme.

tenerifka
18. nov 2019

je to len obdobie,ked to konkretne slovo nebude dalej pocuvat,zanedlho ho zaujme ine

ciernysokol
18. nov 2019

😂 prepac mi to,ale ja som sa uz dlho tak nenasmiala,az mi slzy tecu..som si ho predstavila,ako sedi v kociku a somre si: je..em ta.ale v realite to musi byt strasne,to chapem.moj minule povedal susedovi,ze je spitina ( a sused ozaj aj pije) a inym zvykol vraviet,ze deges,debil,som sa hanbila.vie,ze nadavat nesmie,ale niekedy si sadne a povie,tieto slova sa nesmu hovorit: a spusti vsetky,co pozna a oci mu ziaria...

autor
18. nov 2019

@ciernysokol raz sa ho svokor pýtal "kto som ja dedo?" a on mu povedal "koko Jano" aj to počul keď sme boli na záhrade od susedov. Vtedy som sa zasmiala aj ja. Ale teda svokor ma skoro pohľadom zabil.
@lenja123 to skúsim možno sa chytí 🙏

petkaaa
19. nov 2019

Ja neviem v akom prostredí žiješ, ale malý to určite počul aj doma, to sa mi nechce veriť, že len náhodne počuje niečo vonku a už to opakuje a sú to iba nadávky. Moji rodičia majú suseda, ktorého slovník je z 90% tvorený iba takýmito slovami a keď boli na prázdninách sestrine deti 3 týždne, väčšinu času trávili vonku, ani raz sa nestalo, že by započuli takéto slovo.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petkaaa
19. nov 2019

@ptmt1011 to je pravda, že aj deti v škôlke niekedy povedia niečo také a medzi takými drobcami sa to uchytí, ale ja som skôr narážala na to, že by bola až príliš veľká náhoda, keby len tak na ulici počulo dieťa iba nadávky

autor
19. nov 2019

@petkaaa neviem kadiaľ chodíš ty, ale pravidelne keď cestujem busom z mesta a idú decká zo školy tak na celý autobus počuť slová ako ty k... Poj..., kur... A podobné skvosty. To isté platí keď sa chodíme najesť napr do bistra v nákupnom centre. Sedíme pri stole a od vedľajšieho stola od pubertiakov idú len nadávky. Doma s nim travim 90 %času sama co myslíš ze komu do k****v nadávam, jemu? Chytí sa lebo tie decká sa nevedia chovať a doslova hučia tie nadávky. Tak sa mu to proste zapáči.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kolieskova232
19. nov 2019

ved to a ty ked sa nad tym zasmejes, tak on si mysli, ze to je nieco srandovne a potom to nonstop opakuje. pred detmi si treba davat velky pozor na usta, oni si vsetko zapamataju.

ivca88
19. nov 2019

Nereagovať a naopak, naučiť ho nové.
Napríklad druhý dinosaurov. Tie názvy sú zložitejšie a malý bude mať aspoň zabavu.
Poriadne ho za to vychvalte a nebude myslieť na nadavky

drozdajkahra
19. nov 2019

My tiež nenadávame, ale naša dcérka všade možne nachytala vybrané slová, hlavne v škôlke
Tak som začala doma používať nadávky typu kokosový orech, medveď ušatý a takéto sprostosti, hovorím to schválne nahlas a s rozčúlením, aby si malá myslela že je to niečo zlé, po troch dňoch úplne prestala nadávať a používa moje "nadávky"