Odmietnutie príspevku na drahý darček pre učiteľku
Chcem počuť názor či už je dobrý alebo zlý.
Milión krát riešená téma. Rodičia urobili anketu čo kúpiť učiteľke na koniec školského roka, vyšiel z toho nejaký dvoj dňový výlet, cena približne 600€. Ide o to, že na to odmietam prispieť. A povedala som to už pred tým rodičom, nie až teraz. A teraz prišiel problém, jedna pani akčná mamička chce odovzdávať ten dar za rodičov pred celou triedou a vymenovať deti, ktoré na ten dar neprispeli. Čo mi príde absolútne nevhodné pred tými deťmi. Za mňa nech jej dá dar a v súkromí, jej vymenuje kto prispel a kto neprispel. Deti sa snažím vychovávať v trošku inom svete a nechcem, aby ich kvôli tomu niekto šikanoval. Viete mi prosím povedať čo s tým? Aj keď deti asi na to cez leto zabudnú a v septembri to bude v poriadku, alebo sa mýlim?
Aby som to zhrnula. Je nás viac rodičov, ktorí nechcú prispieť, niektorí z dôvodu, že nemajú peniažky iní zas z iných dôvodov. Je to každého vec. A komunikovala som aj s nimi, ale tá časť čo nemá peniaze jej nechce povedať nič, lebo občas sa všetci skladáme na takéto deti na výlety keď treba. A tá zvyšná časť povedala, že to radšej zaplatí kvôli deťom. Takže asi som v tom sama. Ale beriem si rady ku srdcu a pôjdem s tým ráno za učiteľkou a keď nepomôže, pôjdem za riaditeľkou. Ďakujem
No ešte by som chcela podotknúť, že ja za 600€ chodím letecky na 12 dní na Tenerife 😂
Možno by som sa spojila s viacerými rodičmi, ktorým sa to tiež nepáči a mamičku slušne spacifikovať...sama som učiteľka, ale toto by som nechcela dostať od rodičov... nechápem takýchto rodičov a načo také dary?
Úplne stačí kytička kvetov... bože, veď dnes už aj tie kytice sú dosť drahé
Ja by som nešla za učiteľkou, ani riaditeľkou, skôr za tou mamou, čo to organizuje, nech dajú ten poukaz aj s lístkom s menami detí, ktorí prispeli. A nič nečítali, kto neprispel.
Oni si stoja za sebou, aj riaditeľka za učiteľkou. A niektorí sú urážliví, môže to vyvolať nejakú odozvu.
Preboha,premotovovani rodičia su najhorší. Čo si tým tá žena dokazuje ? Hanba
Možno je postačí, ak jej pripomenieš GDPR a , že si vyslovene nepraješ, aby bolo meno Tvojho dieťaťa spomenuté, inak z toho vyvodíš dôsledky…
Tak napíšte tej mamičke že si to nezelate tak.a to sú deti ktorého ročníka?
To je tak, keď výška IQ, a už vôbec nie EQ, niektorých premotivovaných peach nekoreluje s výškou ich konta. Každé mesto/obec má svoje high society, ktoré si myslia, že nad ich "skvelé" nápady nie je. Veľmi som rada, že sem napísali aj mamičky - učiteľky, vďaka za vaše triezve názory a charaktery ❤ Ja by som na takýto dar tiež neprispela, už len z princípu. Kľudne povedzte zajtra učiteľke, že ste neprispeli, a nehanbíte sa za to, pretože toto nie je dar, ktorý vyjadruje vzťah k danej osobe. Toto je prahsprosté kupovanie si človeka a jeho priazne. A to sa Vám bridí. To že chce uverejniť mená tých, čo neprispeli, je cez čiaru! Súhlasím s tým, že to treba riešiť priamo s učiteľkou.
Ja ked to tu citam, tak zachvilu sa budu ucitelom na konci roka auta kupovat. Neviem, co je toto zs modu a hlavne si treba uvedomit, ze toto moze byt kvalifikovane ako korupcia. Drahe pobyty, zlate sperky a neviem co este. Oni maju predsa plat, ktory za svoju pracu dostavaju. Ja nemozem v praci zobrat nic a to robim v kancelarii.
Klasika co sa tyka inych rodicov - nakoniec ostane jeden nespokojny rodic co sa ozve za zleho ( a neskor si to od spoluziakov a ucitelky naschval zlizne ) a ti ostatni co boli nespokojni a nechcu prispiet radsej aby nevycnievali z davu pomlčia a zaplatia. Vždy to tak je
cele zle. dotycna musi byyt but riadne premotivovana, alebo trafena. Jednak cena daru je premrstena. Verte ze ucitelka by sa potesila aj spolocnej kytici. a co sa tyka menovania/nevymenovania, toto je uplne cez ciaru. Ona si sice pomasiruje ego, ale deti, kt sa to najviac tyka, lebo oni davaju dar, budu poniizene pred ostatnymi.
Sa necítite niektorí trápne? Tie učiteľky vypravili vaše deti do života. Dali im základy toho, čo z nich bude počas celého ich života. Rozosmievali ich, kŕmili, aj utierali odraté rite. Pre mnohých z nás je spomienka na učiteľku zo škôlky vôbec prvá spomienka. A vy idete riešiť možno 30€ príspevok na darček? By som chcel vidieť koľkí z vás by túto prácu robilo za taký plat. Pri 20 deťoch je to 30-35€ na rodiča. To je toľko čo bežne nechávate v reštaurácii za pizzu s kofolou a odrazu je to problém ktorý treba riešiť na internete
Neviem čo je toto za trend na školách, niektorí rodičia fakt nevedia čo by vymysleli. Spoločný darček je ok, aj my sme sa skladali, ale na darček v normálnej sume. Myslím si že učiteľka by takú sumu asi ani neprijala. A premotivovaný maminka to asi tiež nemá v hlave OK.
@yosi pre niekoho je aj 30 eur dosť, zvlášť ak má dve tri deti. Skladat sa na nejakú spoločnú kytičku a malú pozornosť je iné ako kupovať wellness. Ja byť učiteľkou, tak by na tam vystrelo a neprijala by som to a už duplom by som si pomyslela svoje, ak by tam menovali deti ktoré neprispeli. Veď ak sa chce dotyčná pchať učiteľke do zadku,mohla jej kúpiť rovno ten wellness sama. Už nonsens toto čo sa deje. Všade materializmus. Kto poďakuje, len slovné, nie nedajboze nejakou čokoládou, napr upratovacke v práci, predávacke, smetiarovi a podobne. Áno, učiteľky robia s deťmi, majú za to play takisto ako iné povolania, veď nech nám tu nik nevyváža smeti, bezpečie chlieb a by sme videli, či aj tieto podradné profesie nemajú mať v spoločnosti miesto.
Ja neverim, ze toto sa realne deje. To uz kde sme to uz je tak prestrelene s tymi darmi pre uciteky, ze toto uz treba ukoncit cele
premotivovana maminka je teda dobra riťovlezka.... vymenovat deti ktore neprispeli, vazne? och a takato zena vychovava deti. to su hodnoty nastavene. autorka daj vediet ako sa k tomu postavila pani ucitelka. dufam ze aspon toto vymenovanie vyriesi ako spravy pedagog 🙏
@juliacenc niekedy sme nosili kvety natrhané v záhrade a dobre bolo.
@summer23456 30€ je 10€ za rok. Mnohí z vás 30€ prepijú či prefajčia za mesiac, nie to ešte za 3 roky čo boli vaše deti v škôlke. Ja som mal tiež deti v škôlke, a dokonca ešte najmladšieho mám v škôlke. Tá učiteľka mu dala isté základy a vďaka nej sa každý deň teší do tej škôlky. Prečo by som jej budúci rok nedal tých 30€? Je to proste môj prejav vďačnosti, že sa starala o moje dieťa. Mimochodom, autorka niečo píše o ankete. Teda demokratické voľby. Väčšina rozhodla... V čom je teda problém?
Ja mám učiteľky aj v rodine, a teda takéto drahé dary nikdy nedostali.
600/25=24eur na dieta, katastrofa. Ale teda nedajte, nemala by menovat pred vsetkymi kto nedal, je to detinske a trapne trosku.
Otazne je co je to za vylet, lebo mne to pride dost vela a vyhodene peniaze za dva dni niekde.. predpokladam, ze to bude nejaky 2 nocovy welness
@summer23456 ved prave, to uz vo vsetkom sa musia ludia takto nechutne predvadzat ? Pri vsetkej ucte k ucitelkam a ich praci tiez si to vazim, ale toto je proste od veci cele uz ako sa to vymklo kontrole
Tak sama pracujem v skolstve a toto sme riesili a preto sme spravili a zaviedli to, ze rozlucka sa zrusila za pritomnosti rodicov, ziadna oslava a nic taketo a ziadne darceky. Robime to vylucne v triede a deti sa lucia s detmi, ucitelkami, a personalom v MS. My ucitelky a asistentky im spravime vyzdobu, napecieme, nakupime...Pokial nesuhlasis tak vysvetli aj pani ucitelke, ze je to uplatok a pokial chce mat opletacky so zakonom a aj rodic tak nech sa paci a aj zakon GDPR porusuje a tam je ina palka za pokutu a ver, ze velmi rychlo si to rozmyslia....
Uz sme aj taku rozlucku mali, ze doobedu sme sa my rozlucili a poobede si rodicia s detmi v triede urobili oslavu, ale na nej sme uz neboli nikto z MS.
Ak si ucitel dovoli prijat tak velky dar, a ver ze padali aj ine palky u nas a darceky, tak potom nemame pravo plakat ako sme zle platene, ako nic nestihame, nemame narok kritizovat rodicov, alebo co len pipnut...
@yosi prejav vďaky musí byť len materiálny? Čokoláda, kvet, slová vďaky sú málo? A tie učiteľky učia zadarmo? Nemajú plat? Vážim si prácu učiteľov, ale predsa povolanie si vybrali sami a majú za to plat ako všetci pracujúci ľudia...
@juliacenc hrozne niečo a najhoršie že tie deti k tomu vedieme, aby som bol niečo viac, dal som niečo viac, len ja ja ja. Smutné. Čo z tých našich detí vyrastie.
Dcerina spolužiačka ma napr jedny topánky na celý školský rok. Tak si viem predstaviť že či radšej 30 eur dá učiteľke alebo dieťaťu na topánky. Ako fakt niekto žije z ruky do úst...
Odkial vobec beru ti rodicia istotu, ze takyto darcek sa bude pani ucitelke pacit? To akoze pobyt/ vylet pre jednu osobu? Sama ma ist niekam nasilu, kde ani neplanovala ist? Akoze wellnes, hory? Co ked to vobec nema rada? Mne keby niekto daroval pobyt niekde v slovenskych horach tak ma klepne, som cisto plazovy, mestsky typ. Ved toto nie je darcek toto je za trest 😂

@lucka_ke preco s riaditelkou, treba sa porozpravat s dotycnou matkou