Piercing v pupku u 15 ročnej
Ahojte! Moja dcéra bude mt v lete 15 rokov a velmi by si chcela dať piercing do pupku. Mám jej dovoloť? Totiš ja ju vychovavam sama a bojím sa ze ked nie tak dojde raz domov s prepichnutým bruchom od niakeho amatéra.. Pomoc prosím.
@mysga dovolím jej na konci leta si dať lebo sa jej to bude lepšie hojit. Podla mna ked má niekdo piercing nevyzerá ako feťák :D
@kristinka140 Bohuzial,predsudky. Ale nikto nevie,co komu z deti vyrastie,nie je vsetko len o vychove..titulovat niekoho za fetaka kvoli piersingu alebo tetovani je troska cez. Tak nech vam to dobre dopadne 😉
@emarekova dakujeme aj ja dúfam. Ano aj ja si to myslím, nikdo by nemal súdiť podla výzoru ;)
Dovolila by som ten piercing , ja som si dávala v 16 len po pôrode tá dierka vypada strašne takže ho tam už v živote nedám. :( :D
Inak mat dnesny rozum a ten vek, just by som si ho nedala, nech nevypadam ako klon, kedze ho ma kazda druha. Ale zase chapem - snaha byt "in". Pamatam si (bolo to hodne davno), ked som mala 14,-15 tak ficila trvala. Bolo to nieco otrasne, ale vtedy, kto nemal trvalu bol totalny luzer. Samozrejme som ju mala aj ja, ved 80-te roky bez trvalej skratka nemozne
@kristinka140 Je super, že za tebou šla, ja som za mamou nešla, proste už nemohla nič urobiť. :D Takto aspon môžeš dohliadnuť na to, kde si to dá urobiť 🙂
Tak pirsing by som asi ešte predychala dá sa to vybrat a šmitec ale tetovanie by som odhovarala. Je to na cely zivot a v 15 rokoch si nemyslím, ze vie tínedžer posudit dosah takehoto konania. Okrem toho kto mu plati tieto vystrelky? V 15 na to asi ťažko ma peniaze ...ak teda nema našetrene alebo neviem od kade ich berie, na brigady je tiež skoro...takže vydranká to len od rodičov. Našťastie moj syn sa boji ihly všetkeho...tak snad s týmto ani nepride, dcera neviem..uz teraz chce červene vlasy...ale verím tomu ze - mozno naivne, ze by nemala odvahu len tak prist domov s tetovačkou alebo ,,kružkom,,.
Znameho syn si dal do ucha ten kružok, diera ,,na hovado,, vyzeral ako vyženený syn afrického náčelníka...no...samozrejme puberta prešla a potom to dal von. To iste aj susedovie ,,chlapec,, najprv naušnica v uchu že ,,aký čávo,, a teraz uz ma velmi seriozne zamestnanie kde chodi cely den v uniforme takze asi sa to nehodi a po naušnici ani stopa....Proste časom sa to bud zunuje, alebo je to nevhodné.
ja by som jej dal pár faciek

Nedovolila by som to. Moja sesternica mala z toho také problémy že jej ho museli vybrať operačne.