Podvádzanie na testovaní deviatakov
Aby škola bola ukázana v lepšom svetle, riaditeľka posunula odpovede testovania žiakom a aktivne im pomáhala, a aj stvorkari napísali testovanie na viac ako 80 %. Som nesmierne rozčarovaná, znechutená a mám dosť... Kvôli čomu vlastne toto testovanie? Iné deti sa trápia, učia, a potom sa na stredné školy bez skúšok dostanú deti, ktorým na to ani nezáleží. Píšem to ako učiteľka, pretoze pomoc potrebovali aj lepší žiaci, a tým sa nedostala. Sústredila sa len na najhorších. A teraz jednotkari napísali na 75 %, a stvorkari na viac ako 80. Mrzí ma to hlavne kvôli tým, ktori sa naozaj snažili, teraz cítia neprávosť a hnev. Musela som to len zo seba dostať.
To sa mi fakt nezda... zakecali externy dozor a druha ucitelka obiehala ziakov? Ako vedela ucitelka spravne odpovede, ked dozor nemoze byt slovencinar a matikar? Ako ich stihla vsetkym nadiktovat?
@lev26 nie, nechcela im dobre. Pomáhala pretože aby skola dosiahla čo najlepšie výsledky.
@papulka999 to je úplne jedno, čo sa Ti nezdá. Aj na moje veľké prekvapenie a znechutenie sú takéto veci možné a dejú sa. Riaditeľka našla cestu, ako zvýšiť "úroveň" svojej školy takýmto spôsobom. Vôbec jej nešlo o dobro žiakov.
Verím, že všetko je možné..ale zase medzi deťmi sa to neutaji, všimnú si, jeden, druhý, povedia si, rozšíri sa to postupne..v škole, doma . Ak to bude tak robiť každý rok, otázka času, kedy bude letieť. Taķíto pripravujú do života naše deti, ukazujú im, že je normálne klamať a podvádzať. Bez ohľadu na to , aký zmysel má monitor , toto je neakceptovateľné.
povedz tym ukrivdenym dievcatam, ze ak to budu riesit (stazovat sa), ze im to dosvedcis, lebo si to videla.
Pozri, ci už je to pravda alebo nie, tí žiaci to pochopia na strednej. Tam ich už riaditeľka vodiť za ruku nebude. A vlastne, až vtedy to bude vizitka tej ZŠ, že čo za tupelá v tej ZŠ učili, keď nič nevedia. 😄
To je absolutne neprofewionalne a nefer aj voci detom z inych skol. Nahlas to ŠŠI, prosim
Cele testovanie je jeden velky podvod, vobec to nie je objektivne overovanie vedomosti. Ja som pocula o tom, ze slabych ziakov zamerne nechavaju doma, aby si skola neposkodila v statistike.
@senta_sofia Áno toto presne som počula aj ja a týkalo sa to viacerých škôl... Moja dcéra bude robiť monitor budúci rok, tak uvidíme ako to bude... (Ona je z tých lepších žiakov).
@kavasmliekom lenze to uz bude neskoro, ano mozno niektorym ziakom sa to tam vypomsti a nebudu to zvladat a niektori mozno aj prepadnu, lenze sikovnym ziakom sa prave kvoli tomuto mozu zatvorit dvere tym, ze ich nevezmu na dobru strednu skolu na ktoru sa budu hlasit prave kvoli tomu, ze tam mozno zoberu bez skusok prave takych, ktori podvadzali na monitore a pre tych sikovnych tam uz nebude miesto
@ninan2 asi ti, co nemaju gule dovolit si to, co popisuje autorka, tak volia tento pristup. Najvacsi problem je to, ze sa tu niekto tvari, ze tie vysledky su smerodajnym ukazovatelom pre prijimanie na stredne skoly alebo kvality zakladnych skol. Ale ked sa nebude hovorit o tom, ze je to neobjektivne, ze sa podvadza, ze ten system nevypoveda o tom, ci ten jednotkar je naozaj sikovny a trojkar hlupy, tak sa budu robit taketo veci.
@senta_sofia monitor nie je povinny? Lebo ak ano, tak to nedava zmysel, ze ich nechavaju doma...
@biba_18 no ako tu tak citam, tak podvadzanie na monitore je po skolach dost rozsirene, bohuzial. Ja len dufam, ze je este stale vela skol, ktore to beru zodpovedne a poctivo a toto nedopustia. Ano, dobra stredna skola nebude prijimat ziaka len na zaklade monitoru, ale bude brat do uvahy aj znamky. A potom bude aj na zamyslenie pre nich, preco niekto spravil monitor na 85% a na vysvedceniach maval trojky stvorky. Aspon tak by to malo byt. Ale ak sa toto deje po skolach, treba urcite upovedomyt inspekciu, lebo toto by sa nemalo diat. Potom si ziaci povedia, naco sa budeme ucit, ked na monitore nam ucitelia pomozu, cele zle.
@vevesh je, ale tak akoze ochorie, co uz narobia
U nás na základke sme vedeli, že nám učitelia dajú nápovedu na monitore, tradovalo sa to medzi deťmi na druhom stupni. Potom sme boli slávnostne deviataci a bola to pravda, pomohli nám...
A potom si roky rokúce honkali a honkajú, že aká je ich škola dobrá a aké majú z nej deti dobré výsledky. Vďaka tomu je škola obľúbená a rodičia tam s nadšením dovážajú deti každé ráno aj z diaľky :D
@janci27 vies, len skoly, co su poctive, tak potom znevyhodnuju svojich ziakov v porovnani s tymi, co si podvadzat dovolia. Takze sa tu typicky slovensky cyklime v tomto statom zastresenom bordeli a tvarime sa, aky mame objektivny nastroj na testovanie vedomosti - ja hovorim nevedomosti ziakov. Lebo nachytavat deti na tom, co nevedia, nie je zistovanie toho, co vedia.
@janci27 ja už mám po 40tke.ale keby som sa kvôli niekomu nedostala na školu, a vedela by som, že neprávom, tak sa ako žiak ozvem. A pre mňa za mňa aj rovno riaditeľku natriem. A vždy to hovorím aj dcére, ak vidí, že niečo niekto robí, čo nemá, nech sa ozve lebo sa jej to vypomsti, ak bude ticho stať v kúte.
@procrastique Paaanecku, tak toto je jeden des. Banda ucitelov, ktora pristupila na podvodnicku hru. A uz sa to na skole berie ako nieco "normalne". Vaaau, genialny pristup "zodpovednych dospelakov".
@chvostik1 No ako kde, vzdy narazis na VS na nieco, kde to neopajcujes. Ja som teda mala na par predmetoch to stastie, ze tie otazky boli podobne ako pred rokom, ale vela tych predmetov malo aj ustnu skusku a tam uz to bolo ine rodeo. Mali sme jednu, co davala 1- z pisomnej vsetkym a to si musela na tu ustnu. Tam to bola hodinova morda a polovica ludi mala FX, lebo ona chcela tie poucky drobnym pismom. Ako su VS na titul a potom tie na studium. To vsetci vieme. Preto ma ten titul na SK hodnotu toaletaku. Lebo tie niektore skoly by dal aj horsi ziak SOU.
@silvike A ešte sa jedná o jednu z top 5 "najprestížnejších" zš v BA. Akože, ono je to škola dobrá, učitelia tiež atď atď. Fakt sa snažia, ale aby boli v rebríčku zaručene vysoko, teda aby mali žiaci vynikajúce výsledky si proste "pomáhajú" takto. Bohužiaľ.
@biba_18 ale to je problém v učitelke nie v systéme
môj najstarší ma adhd ale matikarka mu nesrthava ked nemá postup na písomke, ked robia pracak tak si ho vyvola a on jej ten postup povie ustne, proste má ochotu sa ho spýtať ako si na ten vysledok prišiel, takže on má z matiky v podstate známkované ako T9 stačí je vysledok a vysledok zapisany do odpovede , on jej to vypočita z hlavy ale ked má ten postup napisat tak to bud nestihne alebo napíše taký gulaš v tom postupe že vysledok sa nedozvieš
toto je o profesionaliete učitelov , žial je to tak, oni proste väčšina nemá v láske a pochopenie naše deti ..

@saraxyz A to este len uvidime to podvadzanie, ked ministerstvo schvali to o com sa uz suska a ucitelia budu ohodnocovani aj podla toho, ako budu ich ziaci uspeni na T9 a prijmacich pohovoroch...