Podvádzanie na testovaní deviatakov
Aby škola bola ukázana v lepšom svetle, riaditeľka posunula odpovede testovania žiakom a aktivne im pomáhala, a aj stvorkari napísali testovanie na viac ako 80 %. Som nesmierne rozčarovaná, znechutená a mám dosť... Kvôli čomu vlastne toto testovanie? Iné deti sa trápia, učia, a potom sa na stredné školy bez skúšok dostanú deti, ktorým na to ani nezáleží. Píšem to ako učiteľka, pretoze pomoc potrebovali aj lepší žiaci, a tým sa nedostala. Sústredila sa len na najhorších. A teraz jednotkari napísali na 75 %, a stvorkari na viac ako 80. Mrzí ma to hlavne kvôli tým, ktori sa naozaj snažili, teraz cítia neprávosť a hnev. Musela som to len zo seba dostať.
Tomuto prispevku neverím, ale upokojím Vás tým, že tým 4- karom tie percentá budú tak maximálne na prd...taký štvorkár na gymnáziu nepôjde....u nás boli štvorkári vždy prví prijatí na učňovky či mali 10 percent alebo 50 ...takže 80 im bude na prd....ak by sa aj na to gymnázium dostali, tak sa tam chudáci moc neohrejú a sami si pôjdu odtiaľ kade ľahšie....no a opačne takí jednotkári síce pokazili na 75 % sa na tie lepšie školy dostanú, pretože sa berú do úvahy aj známky na vysvedčení a sútaže a podobne...naša dcéra takto pred rokmi pokazila monitor...napísala pod 30 percent a napriek tomu sa dostala na gymnáziu...urobila prijímačky + body za vysvetlenie a sútaže....zbytočne tu rozpaľujete vášne...ak je to pravda, čo absolútne neverím, jedine ak riaditeľka podplatila "externý dozor "
inak to potom svedčí o charaktere vedenia školy....
Výsledky monitora nehovoria nič o úrovni školy......a skôr bude podozrivé to, že na vysvedčení 4 ky a monitor na 2 ku....
@adka176 odporúčam pozrieť si podmienky prijatia na stredné školy. Niektoré majú uvedené, že prvou podmienkou prijatia bez prijímacích skúšok je testovanie nad 80 % z oboch predmetov. Žiadne priemery, hodnotenia, nič. Toto sa berie do úvahy pri písaní prijímacích skúšok. Čiže prosím, nepíš hlúposti, ak to nemáš overené. Monitor samozrejme svedčí o úrovni, na akej škola je. Závisí od toho veľa. Pokiaľ nie si v tomto smere sčítana a ideš písať len svoj názor, vyber si inu tému. Riaditeľka nepodplatila nikoho, nemyslím, že poznala dozor. Ako to urobila, ja neviem. Ale viem, že to bolo tak, ako som písala. A áno, na gymnázium nepôjdu, ale lepší žiaci sa hlásia na zdravotnú, OA a práve títo žiaci sa tam mali dostať. Ale namiesto nich to majú v suchu iní. Možno si to ani nevyberu, mne ale ide o princíp. A naozaj sa zamýšľam, aký dôvod by som mala na vymýšľanie si tohto príspevku. Neviem nájsť jediný.
Co by z toho riaditelka mala? pomahat slabym ziakom, bola podplatena rodicmi? rozmyslam komu by sa chcelo riskovat svoje miesto kvoli flakacom. A co externy dozor, nic si po cely cas nevsimol? ved to nie je ze posuskam jedno slovo, to je neustale pomahanie.
Scitana ma byt v com? bola som x krat pritomna na testovani aj ako interný, aj ako externy dozor a ani raz som nezazila pomahanie.
@procrastique ucitelia maju normalne pracovny den, ti co nie su zainteresovani do testovania, tak su ako dozor na chodbe v pripade, ze by niekomu prislo zle
Viem veľmi dobre aké sú podmienky prijatia na strednú školu, neviem kde žiješ, ale sorry u nás sa teda berie všetko a áno vezmú prioritne bez prijímačook ak napíše nad 80 percent, ale to je pár škôl...serie ťa len to, že tvoje dieťa sa takto nedostane?
Veď nech si to ten štvorkár na takej škole užije...držím palce,
Do pár mesiacov skončí....
a rovnako si stojím za svojím, že monitor prd povie o úrovni školy.....rebríček škôl na základe monitoru je tak veľká sprostosť ako už väčšia ani nemôže byť...
Akože školy, ktoré sú v rebríčku na prvých miestach sú super, top, kvalita a tie na spodných môžeme rovno zrušiť? Lebo čo? Tam sa učitelia nesnažia? Tam nie sú učitelia, milí, empaticki a čestní? Len na tých top školách sú super žiaci a super učitelia?
Ak ideme hodnotiť úroveň školy podľa monitora, tak sorry, ale celé myslenie je pomýlené....dobrá škola je každá škola kde je medzi učiteľmi a žiakmi láska, empatia, pomoc, pochopenie, kde sa všetci cítia šťastne a spokojne...urobte rebríček takýchto škôl a uvidíte pravý opak...možno práve tam, .kde sa nedosahujú najvyššie výsledky z monitoru, tak práve tie školy, by boli na prvých miestach, čo sa týka iných vecí...
Takže vás aj vašu školu ľutujem, ak máte takto nastavené priority....zamerané na výkony a percentá žiakov, a potom sa budeme čudovať koľko psychických problémov majú dospievajúce deti ...
..ak riaditeľka pomáha takto pri monitore, tak už teraz riadne klesla na úrovni aj ona aj celá jej škola....a hlúposti píšeš ty alebo vy ...XY krát som robila externý aj interný dozor a ak tam boli prítomní ľudia z inej školy, tak by museli byť slepí, aby sa niečo také stalo a navyše sa všetko píše do protokolu...neviem si predstaviť, prečo by riaditeľka riskovala odhalenie alebo nejaké pochybenie...ale budiš, ak sa to stalo môžeš anonymne podať podnet na štátnu školskú inšpekciu...
Milujem všetkých, ktorí všetko vedia hoci tam neboli, nemajú žiadne dôkazy, ale budú tu tvrdiť ako to bolo...
Ešte výsledky nie sú, ale už viete, že 80 percent...chápem, že si to deti vedia vypočítať....
Prehnané vášne z vašej strany...
A ešte otázka, čo sa tí štvorkári akože hlásia na stredné školy, kde ich vezmú bez prijímačiek? No veď nech si to vyskúšajú....vlani sme mali také 3 dievčatá štvorkárky, dostali sa na zdravotné školy a po troch mesiacoch s plačom prosili, aby ich preložili na hotelové školy za kuchárky a predavačky....
Takže prajem tým štvorkárom nech sa dostanú na také školy...ak je to vyslovene štvorkár, tak na takej škole neprežije...
@lev26 neviem, čo si mi chcela tvojou správou povedať 🤷, ale za 1. táto vláda nemá s monitorom nič spoločné, preto vôbec nechápem, načo sa sem vôbec plietla (či akoze keď vláda robí zlé veci, tak poďme aj my všetci ostatní, čo ja viem, jazdiť načierno, pod vplyvom, podvádzať kde sa dá...). Za 2. učiteľka nechcela dobre deťom, ale v prvom rade svojej škole.
Druhej tvojej vete nerozumiem absolútne, čo kde koho vezmú - nevezmú. Ale nechaj tak, očividne vnímame svet a súvislosti rozdielne.
Hrozne sa mi paci,ako sa tu mnohé vyjadruju,ze taka vec nie je mozna,lebo u nich na skole sa to nedeje,lebo externy dozor,lebo toto,hento.Veru ze sa to na mnohych skolach realne deje, hlavne na tych mensich dedinskych,menej vo velkych mestach.Pretoze externisti na dozoroch su ucitelia sice z inej skoly,ale poznaju sa medzi sebou,a nikto nechce robit "problemy" druhej skole,tak sa vela veci prehliadne.Ako na ustnych maturitach, darmo mas predsedu z inej skoly, v realite je to len formalita, vsetko si hodnoti a menezuje dana skola. A mnohe odborne stredne skoly maju v kriteriach prijatia, ze prijimaju prednostne bez prijimaciek ziakov v monitore nad 80 perc. Takze dobre napisany monitor je pre nich vyhra.A ze sa potom realne neudrzia na vybranej skole je druha vec,ale v konkretnom čase zaberu miesto sikovnejsiemu ziakovi,ktory musi ist inde.Co z toho ze po polroku ten prvy odide,uz je potom neskoro.Preto ti do bodky verim,ze sa to deje,a stredne skoly to vedia. Vidi sa to na ziakoch,s vysvedceniami typu 4,4,4,3,4,3,3 a sup, monitor na 86 perc. A nie,nie je skryty talent, ked sa ukaze v 1.rocniku,ze neovlada pomaly ani zaklady matematiky. A tiez argument,ze na dozoroch je vzdy iny ucitel,nez uci dany predmet,akoze nechcem nikoho,urazit,ale aj priemerny ucitel musi monitor vyriesit ci uci slovencinu ci biologiu,ja ako obycajny rodic bez zavahania a rozmyslania vyriesim polovicu otazok,nie to pedagog s x rocnou praxou. Co myslis,preco mnohe lepsie skoly uz zacali davat podmienku prijatia vykonanie prijimacich skusok bez ohladu na percenta monitoru??Lebo vedia,ze monitor je na mnohych skolach len fraska,bohuzial. Doplacaju na to poctive skoly,ale taka je realita. A nevyriesi to ziadna inspekcia,ani staznost rodicov,ziaci budu vo svojom zaujme mlcat, jedni koli vyhodam,iny zo strachu z odplaty,ucitelia a rodicia detto.A mysliet si nieco ine je velmi naivne.Nevravim,su aj poctive skoly, a voci nim je to bohuzial nefer,ale tak to je...
@kristiii ja nevravím že mame všetci kradnuť a jazdiť pod vplyvom len vravím že dejú sa horšie veci ako dáke testovanie..🙂 No ani nie že nechápeš ale nevieš čo píšeš :,,Určite by sa ti to páčilo, ak by sa tvoje šikovné dieťa nedostalo na školu kvôli tomu, že niekomu slabšiemu nadiktovali v škole správne výsledky.,,
Na zdravotnú sa dostane aj 4kar..takže pohoda dostanú sa
@lubmar presne si to vystihla. Úplne. Naša škola je malá, každý ročník má jednu triedu. Veľa veci sa tu roky ututlava, ale sú to nepodstatné hlúposti. Ale toto je pre mňa, čo tu učím druhý rok, naozaj otrasné. A nebudem sa obhajovat, dokazovať a neviem čo. Vidím, že je to zbytočne. Preto aj toľki.mlcia,.lebo však kto už by im uveril...
Celý monitor by mali zrušiť. Takéto sprostosti robiť. K čomu je to dobré? Len stresovať decká. Tam sa majú brať do úvahy vysvedčenia, ako voľakedy a bolo by všetko ok.
Ak mala skupina detí 4 predošlé roky, na druhom stupni známku 3 alebo 4, a monitor napíšu excelentne. Na takú školu by sa inšpekcia mala zamerať, lebo je to podozrivé, buď podvádzali na monitore, alebo na nich učiteľka 4 roky sedela a škodila im. Každopádne ak pri oprave monitora na takúto školu natrafila, mali by to riešiť. Žiak by si mal na monitore obhájiť známku, ktorú mu dávajú aj vyučujúci. Inak mu buď prilepšujú, alebo škodia. Aj keď akceptujem že občas nejaké dieťa nemusí mať svoj deň, ale ak veľa zlých žiakov napíše excelentne, treba sa tým zaoberať.
@merien15 ano to máš pravdu lenže inšpekcia je tak zavalená že to proste nestíha ... nehovoriac že papierovačiek okolo školstva, ivp je tak šialene vela , na jednu vec su bežne aj 5 rozličných tlačív ..že keby aj makali 24 hod 7 dni v tyždni tak to nebudu stihat
skutočne aj učitelia, špec, pedagogičky su tak zavaléne papierovačkami že na prácu im ostava stale menej a menej času
Mala by si napisat ppdnen na mjnisterstvo, a ak su ziaci ochotni to potvrdit, tak by sa to malo riesit
Treba dať anonymný podnet na štátnu školskú inšpekciu....netreba sa vyhovárať, že s tým nič neurobíte...teraz je to váš problém a vy keď budete mlčať tak s tým ticho súhlasíte....preto Vás nabádam dať podnet....VÁM musí záležať na vašej škole, keď sa na to vybodnete a budete to riešiť len na modrom koníku, tak je to totálne zbytočné....
TAKŽE VÁŠ PROBLÉM A VY TO MUSÍTE RIEŠIŤ.....nie tu zbabelo vyplakávať....
autorka-necitala som vsetko-ale-ako vies, ze ti ziaci, kt. sa dostala pomoc neboli ucelovo zhromazdeni v tej konkretnej triede prave preto , aby sa im ucelovo dostala prave takato pomoc -za peniaze rodicov....? ved dnes sa ukazuje bezna prax, ze rodicia uplacaju uz na zs a to uz aj na 1 . stupni za znamky....
Nejako sa mi to nezda, zijem v Bratislave. Nikdy mi nikto nic take nespominal a mam dost znamych a ich deti v BA skolach....Mozno mensie mesta, ci dedinske skoly
@autorka Vies co nemam rada....kazdy sa vzdy stazuje, ale nikto priamo nic nepovie tam, kde treba...
Teraz mame tiez teraz jednu situaciu v triede, kazdy sa stazuje poza chrbat, ale nie ucitelke, lebo nechce mat problemy ...Ja jedina som sa ozvala, zvysok sa boji. To iste robim v praci. Takze treba sa ozvat a nebyt zbabely
Mne už je to úplne jedno, nech majú všetci jednotky, sú školy, kde ucky posielajú rovno testy vyplnené a majú sa ich naučiť zo slovenčiny a aj z matiky. Obyčajná škola a všetci majú skoro jednotky. Takže pri tomto prístupe, že už má úplne každé jedno decko daku vadu a aj to akože kvázi normálne je aj tak vadne, už len tým že ma dáke neurizy úzkosti problémy so zápchou a hnačkou a spánkom atď ani to nie je normálne!!! Je mi úplne jedno ake budú mať známky!!! Ak si všetci rodičia želajú jednotky, naciapem deťom jednotky! Plat mi nestupne aj tak a po vyučovaní chcem mať svätý pokoj a nie sedet na koberčeku a počúvať kidy rodičov. Naciap im jednotky a nevh sú blbi!!! Ja mam svoje deti! Majú tiež xx porúch aj vážnejšie a vieš čo? Naciapem všetkým v skole jednotky a nech sú blbi!!!! Za ten teror od rodičov mi to nestojí a detto im tie poruchy aj tak nezmiznu! Potrebujem svoju silu pre deti a nie pre nejaké cudzie decka s xxx vadami!!! U nás má už pomaly každy vadný ziak zo sjl a matiky jednotku. Ved rodičia chcú len jednotky!!! Tak nech ich majú!!!!!!

@sara07 ja nikde o náhradnom termíne nepíšem. A nikoho nejdem presviedčať.