icon

Policajná akadémia v Pezinku - osobné skúsenosti

hanakka
21. okt 2025

dobry den chcela by som sa spytat moja dcera je deviatacka a chce ist na policajnu akademiu do pezinku ale nevieme nic o tej skole najst nevedeli by ste niektora pomoct?

anonym_22fabd
21. okt 2025
anonym_f49769
21. okt 2025

No zaklad je, ze to nie je klasicka stredna skola, ale az pomaturitne studium. Ak som teda spravne pochopila, ze sa pytas pre deviatacku, teda asi ohladom strednej skoly. Taku na Slovensku nemame. Jedine, co sa tak akoze tvari ako nieco policajne, je Sukromna stredna odborna skola ochrany osob a majetku v Bratislave, ale to su skor taki sbskari s maturitou, aj tak na policajtku bude treba dalsie dovzdelanie sa.

hanakka
autor
21. okt 2025
@anonym_f49769

No zaklad je, ze to nie je klasicka stredna skola, ale az pomaturitne studium. Ak som teda spravne pochopila, ze sa pytas pre deviatacku, teda asi ohladom strednej skoly. Taku na Slovensku nemame. Jedine, co sa tak akoze tvari ako nieco policajne, je Sukromna stredna odborna skola ochrany osob a majetku v Bratislave, ale to su skor taki sbskari s maturitou, aj tak na policajtku bude treba dalsie dovzdelanie sa.

@anonym_f49769 nam povedala vychovna poradkina ze si ma pozret policajnu akademiu v pezinku a pouvazovat nad nou

sendy1977
22. okt 2025
@hanakka

@anonym_f49769 nam povedala vychovna poradkina ze si ma pozret policajnu akademiu v pezinku a pouvazovat nad nou

@hanakka no vidno, že v dnešnej dobe môže robiť výchovnú poradkyňu každý. To nie je klasická stredná škola. Tam sa ide až keď je uchádzač prijatý do policajného zboru

anonym_22fabd
22. okt 2025
@hanakka

@hanakka Výchovná poradkyňa, by si mala naštudovať niečo o školách.
V Pezinku je stredná odborná škola Policajného zboru, nazývať ju akadémiou je celkom prehnané. Škola poskytuje POMATURITNÉ štúdium pre uchádzačov prijatých do PZ.
Jednoducho povedané poradila úplnú blbosť.

melanta
22. okt 2025

@hanakka ak by toto poradkyňa povedala môjmu dieťaťu, informovala by som riaditeľa školy aj zriaďovateľa. Ak poradkyňa nevie, že uvedená škola je pomaturitné štúdium, tak sa mi totiž natíska otázka, ako zle navádza takáto poradkyňa deti, koľkým deťom už zle poradila, povedala zavádzajúce informácie?

A čo sa týka školy. Policajná akadémia nie je v Pezinku. Policajná akadémia je v Bratislave a je to vysoká škola. V Pezinku je ako je uvedené vyššie Stredná odborná škola PZ, trvajúca 8 mesiacov a prijatie má 2 podmienky - uchádzač musí mať maturitu a musí byť prijatý do policajného zboru. Takže ak chce byť dcéra policajtka, tak najprv maturita a potom buď Policajná akadémia alebo stredná škola v Pezinku.

mysicka36
22. okt 2025

@hanakka Môj syn je práve v procese prijímania do PZ a bude chodiť do Pezinka do školy. Ale to nieje policajná akadémia. PA je VŠ v je v BA v Rendezi.
Ale ako už bolo napísané, je to pomaturitné štúdium. Syn teda po maturite začal pracovať v obore ktorý vyštudoval, po nejakom čase si podal prihlášku a čakal.
Najprv bol zavolaný na nejaký asi polhodinový pohovor, potom mu prišlo mailom pozvanie na fyzické testy, ktorými prešiel. O mesiac cca ho zavolali na psychologické testy, ktoré boli celkom náročné a trvali cca 8hodín.
Ešte zdravotné prehliadky. Takže suma sumárum od prihlásenia prešlo už pol roka a ešte úplne nieje prijatý, lebo aj v nemocnici, kde sa testujú branci je poradovník a čaká sa na termín aj mesiac.