icon

Povoliť skoro 17-ročnej dcére piercing?

laurelika
15. mar 2024

Dcera (16 onedlho 17) chce piercing a tetovanie..po svojom si v 13tich spravila tetovanie s tušom,chvala bohu ze nedostala infekciu :( co si myslite aky mate na to nazor? Mam jej to povoliť ci nie?

Strana
z2
miselka007
15. mar 2024

Moj prvy piercing som mala asi v 16 alebo 17. Uz si fakt nepamatam. Dala som si prestrelit nos. Ja som na to rodicov upozornovala a pripravovala ze si to dam 😅 az som jedneho dna tak dosla domov 🤷 co uz potom mohli, no nic ale nebola ticha domacnost. Zobrali to v pohode. A tetovanie som si dala az ako dospela po 25-ke takze do toho mi nehovorili nic. Ja mam sice syna ale ak by raz za mnou prisiel ze chce tetovanie, tak by som to s nim prediskutovala samozrejme ale zakazat by som to asi nezakazala kedze aj ja sama mam. Horsie by to bolo pri muzovi kedze on toto nemusi ale pri mne si zvykol 🙈 podotykam ze nemam nic hrozne a velke. Dve male tetovania na zapastiach.

erika8988
15. mar 2024

@laurelika dovolila by som
Ja si pamätám ja som dostala od rodičov na narodeniny pirsing a aj tetovanie cca 17/18 som mala ...podľa mám je to normálne už v dnešnej dobe a to mám už 36

lienka.7
15. mar 2024

@laurelika kde a co chce si dat? To je základ.

yvankamala
15. mar 2024

@laurelika piercing som dcére zaplatila ešte k 15tim narodeninám a dala som si aj ja. Ona industrial, ja tragus. Neskôr chcela do jazyka,na čo som jej povedala,že keď bude mať 18 a bude chcieť,nech si dá potom. V 18tich ho už nechcela 😁 dokonca bola rada,že som jej to vtedy nedovolila. A tetovanie chcela tiež,tiež som povedala,že najskôr v 18. Po 18ke si ho dala.

natasha1988
15. mar 2024

@laurelika Pozor na akupunktúrne body zodpovedajúce v podstate celému telu, mozu narusit rozne organy v tele po prepichnuti.

monicatko20
15. mar 2024

Ja som si asi v jej veku prepichla ucho, náušnicu som v ňom nikdy nemala, nejak som to zle pichla a keď tam dám nausnicu boli ma v momente hlava 🤣 o rok neskôr som to skúsila s jazykom...týždeň som chodila spuchnuta jak krava čiže neuspela som..neskôr nos, jasne skončila som na pohotovosti lebo sa mi nausnica uvolnila kvôli napuchnutemu nosu a ten zadok som vdychla..🤣 zabudli mi povedať, že som alergická na kovy 🤣 takže tak..ale dcére by som už v tom veku dovolila, idú prázdniny sprav jej radosť 😊 tetovanie určite nie..to.som si aj ja dovolila až v 25tke a aj to som ešte počúvala 🤣

vroni
15. mar 2024

Ja som dcere piercing dovolila, nijako ma to síce nenadchyna, ale keď dostane rozum (ak ho dostane), tak si ho zase vyberie (má v jazyku, nie na špičke). Tetovanie som povedala, že až po 18, že je to škaredé a zbytočne ničenie kože. Najprv sa kasala, že na 18 si dá spravit, ale potom si našla frajera, ktory jej povedal, že tetovanie je hnusne, takže je akútne nebezpečenstvo zažehnané.

ghoul_
23. mar 2024

@laurelika Ja by som kľudne dovolila, ja som v jej veku už dávno mala oboje

ghoul_
23. mar 2024

@laurelika Ja by som dovolila, ja som v jej veku už dávno mala

anastazia333
11. apr 2024

@zuzubb007 aké zhovadzovanie .. pre niekoho je to umením atď atď ma dosť rokov nemá 10 ... deťom sa davaju bez súhlasu pri narodení náušnice to už je okay? Dvojaký meter

jesenzima
11. apr 2024

Ja by som dovolila.. aj rátam s tým, že toto obdobie príde, nezakazovala by som ani tetovanie, ale bolo by to všetko po rozhovore a dohode ... Každopádne, ak jej to zakazes, aj tak si urobí po svojom skôr či neskôr ...

nikkid
11. apr 2024

Dcéra má 13 a som pripravená, že príde s takouto otázkou. Piercing jej dovolím, samozrejme záleží od miesta. Ja sama mám v pupku a ďalšie v uchu. A tetovanie sme sa dohodli už teraz, že si dáme spoločné, ale až po jej 18. Čo si môže ona dovtedy rozmyslieť. Ja mám niekoľko a všetky také, že keď chcem, nikto ani len netuší, že mám nejaké.

mclissa
11. apr 2024

Ano dovolila.

Strana
z2